Gastblog door Maureen Eising 

Fun lunches voor Pasen

4 en 5 april is het weer zo ver, Pasen. Pasen staat bij ons vooral in het teken van heel veel gezelligheid en van samen zijn. Eén van onze tradities is de paasbingo. We kopen dan kleine cadeautjes en maken er een echt feestje van en een dikke strijdt, want onze familie is nogal competitief in gesteld. Net als vorig jaar zal het weer een online bingo worden, maar dat mag de pret niet drukken. We zijn de afgelopen maanden helemaal ingeburgerd in de online meetings en teams😉. Maar tot aan Pasen gaan we eerst genieten van lekkere Paas fun lunches en lekkere monkeyplatters in Paas thema’s. Zo is de aanloop naar de paasdagen nog leuker.

De paashaas

Geen Pasen zonder paashaas, vroeger keken we tot in den treure de film kabouter Plop en de kabouterpaashaas, je snapt; de haas kan dan ook niet ontbreken in deze blog. Het fijne van deze lunch is dat je er weinig voor nodig hebt en dat het heel erg makkelijk is om te maken. Het lijfje van de paashaas heb ik besmeerd met 100%appelstroop, het bovenste deel heb ik eraf gesneden. Ik heb met een ronde uitsteker (maar ook een glas of een borrelglas kunnen hier prima dienst doen) 2 ronde pootjes uitgestoken en 2 grote voor het hoofd. Ook voor de wangetjes stak ik 2 kleine rondjes uit. Voor de snorharen raspte ik wat wortel en voor het snuitje gebruik ik een driehoek van paprika. De oogjes kocht ik bij de Wibra en laten we de oren niet vergeten. Een halve banaan halveerde ik door de lengte en dat werden de oren. De pootjes en het snuitje kun je gewoon vastplakken met de appelstroop. Erom heen wat aardbeienhartjes en je super simpele paashaas is klaar.

Paas monkeyplatter

Geregeld zetten wij hier een monkeyplatter op tafel. Vooral op bijvoorbeeld zondag wanneer we laat ontbijten nemen we in de middag een monkeyplatter, omdat we de lunch dan overslaan. De monkeyplatter ligt vol met verschillende groente en fruit. Maak ook eens met een meloenbolletjessnijder bolletjes van bv meloen of mango, dat ziet er altijd zo gezellig uit en het is net even anders dan anders. Verder ligt er dit keer ook ei, soepstengels met kruidenroomkaas en worst op de plank en wraps met roomkaas, sla en ham. Verder augurk met boterhamworst, mini rijstwafels en natuurlijk mozzarella tomaat spiesjes. Wat paasprikkers erin en je hebt een heerlijk tussendoortje. Het voordeel van deze snackplanken is dat er altijd voor iedereen wel wat lekkers bij zit. Lees; geen gemopper aan tafel en daar worden we allemaal blij van😉.

Een ei hoort erbij

Onze Sophie is dol op een gebakken eitje. Eigenlijk vindt ze elke vorm van ei wel lekker en eerlijk is eerlijk dat heeft ze niet van een vreemde. Het leuke is, is dat je met een ei zoveel leuke kanten op kan. Van een gekookt ei maakte ik al eens een haan en een paashaas en van een gevuld eitje een kuikentje en het leuke is, dat kan van een gebakken ei ook. Je pimpt hem op met eetbare oogjes en de pootjes, snavel en hanenkam maakte ik met wortel. Verder wat wortelgras eromheen die de paaseiprikkers verstoppen, wat plakjes banaan erom heen met wortel snavels en een paasei doormidden. Je kan de lunchplank nog versieren met leuke prikkers, maar dat is natuurlijk helemaal geen must.

Zo zie je dat je met weinig middelen heel erg makkelijk een leuke lunch kan maken. Prikkers zijn een leuke aanvulling maar wanneer je die niet hebt kun je nog steeds een hele leuke en lekkere lunch maken. Hele fijne paasdagen met elkaar en laat me ook vooral jullie paastradities horen. Ik ben benieuwd.

Groetjes Maureen

 

Volg Maureen op Insta voor nog meer inspiratie. Instagram Maureen