Om helemaal in de kerstsfeer te komen bezoek ik met mijn gezin graag verschillende kerstmarkten. Soms rijden we daar een stukje voor, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig want in de regio Utrecht en Amersfoort zijn genoeg leuke kerstmarkten en andere leuke kerstactiviteiten te vinden. 
Mijn dochter vindt de lampjes tijdens de kerst prachtig. En laat dat nou net op al die marktjes te vinden zijn. De flikkerende lampjes van de mooiste bomen komen je al van een afstand tegemoet. En alsof dat nog niet genoeg is, is vaak ook de hele route verlicht. Tip: bezoek een markt ook eens wanneer het al donker wordt. Bij verschillende markten is vaak ook nog een ijsbaan te vinden met leuke kraampjes waar je de lekkerste warme chocolademelk kan drinken en jij zelf heerlijk aan een mok glühwein kan nippen terwijl de kids zich prima vermaken op het ijs. Of wat dacht je van een levende kerststal? Mijn kids vinden dat misschien nog wel hel allerleukste van de markt. 

Ook dit jaar worden er weer vele leuke marktjes georganiseerd. Ik heb de meeste verzameld en voor je op een rij gezet. 

Kerstmarkt Zeist: Winter Wonderland, 22 december. Het centrale deel van Winter Wonderland Zeist vol staan met meer dan 30 Kerst-kramen met allerlei leuke kerst spulletjes! Voor de allerkleinsten heeft Winter Wonderland Het Huis van De Kerstman met een groot springkussen waar de kleintjes zich prima kunnen vermaken terwijl je lekker gaat zitten in de Winter Wünderbar en opwarmt met een glüwein ofwel een warme chocomel met slagroom! 

Rollerdisco Kids Edition in Flint. Op de eerste dag van de kerstvakantie (zaterdagmiddag 21 december) kun je op rolschaatsen naar de disco in Flint! DJ Maxerati zal tijdens de rollerdisco leuke dansplaatjes draaien. Veel swing-plezier!

Kerstmarkt Tuincentrum Vaarderthoogt Soets. Van donderdag 21 november tot en met maandag 23 december is het gezellige druk in het tuincentrum in Soest. Er worden leuke activiteiten georganiseerd en wie vaker dan één keer langskomt treft steeds weer een compleet nieuw dorp, want om de 3 à 4 dagen zijn er steeds nieuwe winkeliers.

Trots Kerst Special in Kasteel Groeneveld Baarn. van 13 t/m 15 december. Het evenement is gratis toegankelijk en zal vol zitten met verrassingen.

Kerstmarkt Leersum.  Op 13 december. Deze gezellige Kerstmarkt wordt gehouden op het Kerkplein, de Kerkweg en in het winkelcentrum. Naast de vele kraampjes met mooie, sfeervolle, leuke en lekkere producten is er weer van alles te beleven.

Hooglandse Wintersferen. Op vrijdag 13 december zal de zevende editie van de Hooglandse Wintersferen plaatsvinden. Je kunt dan weer genieten van een sprookjesachtig, winters evenement.

Kerst in het Juliana Park. Laat je op 14 & 15 december verwonderen door het kerstverhaal tijdens dit winters openluchttheater.

 

Lichtjesroute Leidsche Rijn. Kom in de kerstsfeer door op zaterdag 14 december vanaf 17.30 uur de Lichtjesroute te wandelen! De wandeling begint bij Castellum en eindigt bij de Marekerk. Vanaf 17.30 start er elke 5 minuten groep, de laatste groep vertrekt om 19.30 vanaf Castellum.

Kerstdagen bij Geertjes Hoeve. Op 15 & 22 december wordt op de boerderij de winter gevierd door middel van de kerstsfeerdagen op de boerderij Er worden dan vele leuke activiteiten aangeboden.

Winter Wonder Markt Amersfoort. Op zondag 15 december zet Winkels op wielen samen met studenten van het MBO Amersfoort een gezellige Winter Wonder Markt voor je neer in De Nieuwe Stad.

Creatieve Kerst bij Theeschenkerij Oogst. Het wordt een sfeervolle dag met veel lekkers, glühwein, workshops, cadeautjes, vuur, marshmallows, live muziek en nog veel meer.

HoHoHof Wintermarkt Amersfoort. Op 19, 20 en 21 december is er elke avond op de Hof de HoHoHof Wintermarkt 2019.

Lage Vuursche Christmasfair. Op 20 en 21 december. Met een leuk programma voor de kids!

Lichtjesavond Maarssen. Op 20 december is er weer een kerstachtige lichtjesavond in maarssendorp. Van Harmonieplein tot en met Pieter de Hooghplein zullen diverse activiteiten, koren, kramen, foodtrucks & ondernemers uit eigen dorp deelnemen.

Kerstlichtjestocht Amersfoortse Zwaan. Op 21 december. Sluit je aan en beleef samen de tocht langs meer dan duizend waxinelichtjes, scenes uit het kerstverhaal, live gezongen kerstliederen, dansende engeltjes, musicerende orkesten, en ga op kraamvisite bij het kindje in de stal. Met na het bezoek lekkere chocolademelk en glühwein.

Midwinterdag Zeist. Op 21 december. Loop jij ook mee met deze tocht? Je kunt een lichtje kopen bij de start.

Schimmenspel: Het Kerstverhaal. Bij Poppentheater Cassiopeia op 22 december. Een prachtig theaterspel voor het hele gezin. 

Levende Kerststal Driebergen. Dinsdag 24 december organiseert Kinderboerderij t Woelige Nest een levende kerststal.
De kinderboerderij in Driebergen beeldt op kerstavond tussen 18.30 en 20.30 uur een levende kerststal uit. De stralende ster boven de boerderij zal jou de weg wijzen.

Sprookjes van de Haar. Bij Kasteel de Haar op 25 december. Voor alweer het negende achtereenvolgende jaar biedt Kasteel de Haar in Utrecht tijdens de kerstvakantie onderdak aan bijzondere sprookjesfiguren. Dit jaar zijn het Assepoester en haar gemene stiefzussen. 

Winterkwartier bij de Verkeerstuin. Op 28 & 29 december. Het leukste gratis kinderfeest tussen Kerst en Oud & Nieuw.

 

Wil jij graag op de hoogte blijven van alle toffe uitjes en evenementen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.