Go-Kids zet regelmatig Go-Kids reporters in: jonge journalisten-in-de-dop die het leuk vinden om verslag te doen van kindvriendelijke plekjes in de regio. Ditmaal hebben onze Go-Kids reporters Yasmin en Rona World of Dinos in de Jaarbeurs in Utrecht bezocht, en hieronder volgt hun verslag. 

Zondag 11 oktober 2020,   World of Dino’s – Jaarbeurs Utrecht

Vandaag mochten wij als reporter voor Go-Kids naar The World Of Dino’s in de Jaarbeurs in Utrecht. Toen we binnen kwamen zagen we heel veel verschillende dino’s, groot en klein, planteneters en vleeseters. We kregen bij de ingang een speurtocht die je na afloop kon inleveren in de Dinoshop. Als je alles goed had ingevuld  kreeg je een Dino-diploma. Bij de dino’s staan bordjes met informatie over de dino; daar kon je ook de antwoorden vinden voor de speurtocht.

Het is heel groot, in totaal waren er 80 dino’s die we konden zien, super gaaf dus! Je kunt hier gemakkelijk een paar uur door brengen. Een paar voorbeelden van de dino’s die er staan zijn: de Kentrosaurus, de Leallynasaurus, de T-rex en de Mosasaurus. Vooral de Mosasaurus kennen de meeste mensen niet, hij leefde in het water en had een kop dat een beetje lijkt op een krokodil. 

De omgeving van de dino’s is heel mooi gemaakt, veel dino’s bewegen en maken geluid en er worden met verschillende kleuren belicht. 

Er waren ook nagemaakte skeletten die heel groot zijn, op ware grootte.  Aan het einde van de laatste hal kun je foto’s maken als je op een dino zit, zijn er voor de kleinere kinderen springkussens, een zandbak waar je dino’s kunt opgraven en een kleurgedeelte in de Kidszone. Wat wij heel erg gaaf vonden waren de VR brillen.  Sommige filmpjes waren best spannend, maar het was wel heel cool om mee te maken.

Natuurlijk mocht een ritje op een Dino ride niet ontbreken… leuk voor kleine kinderen, maar ook wij hadden er de grootste lol op. 

We zijn ook nog even in de Dinoscoop geweest, hier werden interessante dingen verteld over o.a. de T-Rex. 

Na nog een heleboel foto’s gemaakt te hebben mochten we allebei nog iets uitzoeken in de Dino Shop; we gingen met 4 kleine dino knuffeltjes naar huis, leuk als herinnering aan deze fantastische dag!

Het was een hele leuke ervaring om als reporters World of Dino’s te bekijken en er een blog over te maken, we hebben het super leuk gehad en zouden er best nog wel een keer heen willen. Het is in ieder geval een aanrader om naar toe te gaan, voor jong en oud!

Groetjes van Yasmin Bakker en Rona Lancee (11 jaar oud)

 

Noot van de Go-Kids redactie: voor World of Dinos zijn als doorstroomlocatie de maatregelen niet verder aangepast. Check wel vooraf de corona maatregelen voor je bezoek!