Op 18 maart is het internationale dag van de slaap. Natuurlijk slapen we niet de hele dag, maar we kunnen het toch vieren. Hoe doe je dat met het gezin? Hieronder vind je wat tips, waarvan we zeker weten dat de kinderen het leuk vinden!

1. Kamperen in de woonkamer

Zet alle meubels aan de kant en leg de matrassen midden in de woonkamer. Natuurlijk kun je de kinderen alleen in de woonkamer laten slapen, maar het is net zo gezellig als je er als ouders bij gaat liggen! Misschien nog een filmpje kijken met elkaar, gezellig!

2. Bij ouders in bed

Kinderen vinden één-op-één aandacht heerlijk. Hoe leuk is het om samen met je kind om 19:30 uur naar bed te gaan. Even samen de dag doornemen en daarna heerlijk gaan slapen. Natuurlijk kun je je kind als het slaapt weer in zijn/haar eigen bed leggen. Spreek dit vooraf even af, zodat je kind weet waar hij aan toe is als hij wakker wordt. 

3. Een tentje in de tuin

Een nachtje slapen op de camping in je eigen achtertuin! Superspannend, welke geluiden hoor je allemaal? Als de kinderen klein zijn ga je erbij liggen, als ze wat groter zijn kunnen ze het ook alleen. Houd er wel rekening mee dat ze 's nachts wellicht even naar binnen moeten om naar het toilet te gaan of het toch spannend vinden en ze dus een sleutel van de deur hebben. 

4. Kamperen bij ouders op de kamer

Gezellig met zijn allen op 1 kamer. Als je voldoende ruimte hebt is het leuk om de matrassen van de kinderen op de ouderslaapkamer te leggen. Supergezellig met zijn allen wakker worden in de ochtend. Wij zeggen altijd: de camping is weer open! 

5. Kinderen logeren bij elkaar

De kinderen vinden het ook heel gezellig om bij elkaar te logeren. De ene keer bij de een op de kamer, de andere keer bij de ander. Lekker samen giechelen en keten, en daarna natuurlijk lekker slapen. Sommige kinderen kruipen ook bij elkaar in bed. Knuffels erbij en het is een groot feest! 

6. Ontbijt op bed

Waar het feestje ook plaatsvindt, kinderen genieten erg van ontbijt op bed! Wees wel slim in de keuze, of houdt er rekening mee dat je het bed daarna verschoont... anders is het de nacht erop weer feest als je tussen de hagelslag ligt ;-)

We wensen jullie veel plezier met de slaapfeestjes!

Groetjes, 
Lianne