Helaas zitten we dit jaar met Sinterklaas weer wat meer thuis. Mooie gelegenheid om de kinderen weer wat meer te laten lezen en knutselen. Er zijn allerlei leuke (doe)boeken verkrijgbaar. Natuurlijk ook een leuk cadeautje voor in de schoen ;-)

Sinterklaas doeboek / kleurboek

Wij hebben de leukste doeboeken voor deze Sinterklaasperiode op een rijtje gezet:

Sinterklaasjournaal Doeboek 2021

Sinterklaas wordt vanaf deze week al gevolgd via het Sinterklaasjournaal met Diewertje Blok. Elke dag zitten de kinderen voor de buis om te kijken hoe het met Sinterklaas gaat. Het Sinterklaasjournaal heeft een leuk doeboek gemaakt, waar kinderen op een leerzame en leuke manier bezig kunnen zijn met het Sinterklaasfeest. Bekijk het Sinterklaasjournaal Doeboek 2021.

Sinterklaasjournaal Doeboek 2021

Meer Sinterklaas doeboeken

Sinterklaasboek met stickers

Alle kinderen zijn dol op stickers plakken. Op de een of andere manier jeuken de handen altijd bij het krijgen van stickers. Natuurlijk zijn er ook Sinterklaasboeken met stickers verkrijgbaar, gegarandeerd een succes! In dit leuke boek vind je kleurplaten, bouwplaten, stickers en spelletjes. 
Bekijk het Sinterklaasboek met stickers.

Sinterklaasboek met stickers

Meer Sint spel- en stickerboeken

Kleurboek

Peuters en kleuters houden van kleuren. In dit kleurboek staan voorbeelden afgedrukt. Er is gebruik gemaakt van dikker papier, zodat er met potlood, stiften, verf en krijtjes kan worden gekleurd.  
Bekijk het kleurboek.

Meer Sinterklaas kleurboeken


Voorleesboeken

Wat is er leuker dan in deze tijd voor het slapen gaan een Sinterklaasverhaaltje voor te lezen?
Wij hebben de leukste voorleesboeken op een rijtje gezet:

Jip en Janneke - Sinterklaas komt!

door Annie M.G. Schmidt & Fiep Westendorp.

In dit boek staan 10 leuke Jip en Janneke verhalen.
Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Sinterklaas komt! Ze maken ruzie welk liedje ze zullen zingen en zetten veel te vroeg hun schoen. Als Sinterklaas dan eindelijk op bezoek komt, worden ze beloond met de mooiste cadeautjes. 
Bekijk Jip en Janneke - Sinterklaas komt!

 

Boer Boris - Boer Boris, een paard voor Sinterklaas

door Ted van Lieshout & Philip Hofman.

De schimmel van Sinterklaas is van de trap gevallen en wie kun je dan het beste inschakelen? Natuurlijk Boer Boris! Sinterklaas vraagt in een brief aan Boer Boris of hij Knol mag lenen voor een weekje.  Wie kun je het beste inschakelen als de schimmel van Sinterklaas van de trap is gevallen? Boer Boris natuurlijk! Knol voelt zich vereerd en laat zich op het dak hijsen om zijn draf te oefenen op de nok van het huis. Maar dat blijkt vies tegen te vallen, want Knol heeft hoogtevrees.....
Bekijk Boer Boris, een paard voor Sinterklaas.

 

Dag, Sinterklaasje

door Jacques Vriens.

Het is midden in de nacht en iedereen slaapt. Mama, Papa, Sam en Lieke. Behalve bij Lieke op de kamer is het overal donker in huis. Lieke wordt wakker van de maan die naar binnen schijnt en kan niet meer slapen. Ze denkt aan Sinterklaas. De stoomboot komt morgen aan en zal Lieke hem zien en een hand geven. Maar zou Lieke dat durven? Voor Sam en Lieke breekt een spannende tijd aan, met schoen zetten, verlanglijstjes maken en veel Sinterklaasliedjes zingen!
Een mooi verhaal voor kinderen die de sinterklaastijd wat spannend vinden. Bekijk Dag, Sinterklaasje

Meer Sint voorleesboeken

Veel plezier in de Sinterklaastijd!