Spookjes van papier

Het is bijna Halloween. Wil je nog wat leuke knutsels maken met de kinderen? Voor deze leuke spookjes heb je alle benodigdheden vast al in huis!
Wij maakten twee varianten, een spook van papierstroken en een slinger van spookjes. 

Benodigdheden:


Wit en zwart papier  
Zwarte stift
Plakband en/of lijmstift
Touw

Spookjesslinger


Voor deze slinger hebben we de omtrek van de handjes van de kinderen gebruikt. Eerst hebben we met potlood de handomtrek op een wit vel papier gemaakt. Daarna hebben we ze overgetrokken door het papier. Tip: als je het vel op het sjabloon houdt en dan tegen het raam aan houdt, schijnt het goed door. De spookjes hebben we uitgeknipt en daarna verschillende gezichtjes op de spookjes getekend. Laat de kinderen hier vooral creatief in zijn. Als laatste hebben we de spookjes aan een touwtje vastgemaakt met plakband en klaar is je slinger! Je kunt er zoveel maken als je zelf wilt. 

Spook


Voor het spook hebben we papierstroken geknipt. We hebben een A-4 papier gevouwen, zodat we er 8 stroken uit konden halen. Deze stroken maak je aan elkaar vast, zodat er een slinger ontstaat. Bovenaan hebben we een iets grotere cirkel gemaakt, waar de andere slingers in vastgemaakt zijn. Wij kozen ervoor om hem a-symetrisch te maken, maar alles is mogelijk. Als laatste hebben we ogen en een mond van zwart papier uitgeknipt en deze op de stroken geplakt. 

Een leuke activiteit voor een regenachtige middag. We wensen jullie veel plezier met deze spookachtige activiteit!