De herfst is begonnen! De bladeren vallen weer van de bomen. Hét moment om naar het bos te gaan en daar kastanjes te zoeken! De kinderen vinden het heerlijk om door het bos te struinen. Tip: neem een tasje mee, zodat ze lekker kunnen rapen!

En wat is er leuker dan knutselen met alle mooie vondsten. Er zijn veel opties om te knutselen met kastanjes. Wij maakten een spin en een spinnenweb met strijkkraaltjes, erg kleurrijk! Wat heb je nodig?

- kastanjes
- (strijk)kraaltjes
- wol + stopnaald
- satéprikkers
- ijzerdraad
- wiebeloogjes

Spinnenweb

Voor het web gebruikten wij 6 satéprikkers, die we in een rondje in de kastanje prikten. Maak 4 rondes met kraaltjes, per ronde een nieuw touwtje. Het touwtje maak je vast aan een van de satéprikkers. We gebruikten een stopnaald om de kraaltjes makkelijker te rijgen. Telkens rijg je zoveel kraaltjes als tussen de stokjes passen en bij het volgende stokje draai je het touwtje er een keer omheen. Zo blijft het strak. Dit herhaal je tot je helemaal rond bent. Voor de volgende laag gebruik je een nieuw touwtje en herhaal je de stappen. 

Spin

Om de ijzerdraadpootjes aan de spin vast te kunnen maken, hebben we eerste een draad om de kastanje gemaakt, als je dit in een kruis doet, blijft het goed zitten. Hieraan hebben we 8 pootjes gemaakt, van 4 ijzerdraadjes. Rijg de kraaltjes om het draadje en vouw het draadje om het laatste kraaltje heen. Als alle pootjes klaar zijn kun je ze zo buigen dat de spin blijft staan. Maak het spinnetje af met wiebeloogjes.

Laat de kinderen vooral hun eigen creativiteit gebruiken, zo heb je gegarandeerd een leuke middag!
Veel knutselplezier!