De tijd van Carnaval vieren is weer gekomen. De één kijkt er al weken naar uit, terwijl de ander er niets om geeft. Het zuiden is natuurlijk het Carnaval centrum van Nederland. In steden als  Breda, Eindhoven en Den Bosch barst het feest volgende week weer flink los. Als je volop wil genieten van het grote spektakel dan doe je er goed aan één van deze steden te bezoeken. Bekijk de site van Go-Kids om te ontdekken wat er allemaal te doen is in deze steden.

Ondanks het feit dat de regio Utrecht en Amersfoort niet bekend staat als Carnaval hoofdstad, wordt Carnaval hier wel degelijk gevierd. Er zijn meerdere optochten op verschillende plaatsen. Bekijk hier het overzicht van alle optochten in de regio Utrecht en Amersfoort.

Ook wordt er bij vrijwel elke school aandacht besteed aan het Carnavalsfeest. De kinderen mogen verkleed naar school komen. Hoe leuk is dat! Toch?

Maar wat trek je jouw kind nou aan op zo'n dag? Mogen zij zelf het kostuum kiezen, of kies jij als ouder het kostuum? En is jouw kind dol op verkleden, of is het juist één groot drama? Wordt jouw kind graag geschminkt? of mag jij de schmink, waar je zojuist een uur op hebt gezwoegd er meteen weer afhalen omdat je kind volkomen in paniek is nadat hij/zij zichzelf in de spiegel heeft bekeken?

Om het allemaal wat makkelijker te maken heeft Go-Kids regio Utrecht en Amersfoort voor jou alvast wat research gedaan. Wat zijn nou leuke, unieke kostuums voor kinderen? Ga jij voor alles erop en eraan? Of houd je het liever subtiel omdat je kind niet zo gek is op verkleden?

Het kan en mag allemaal! Zolang zowel je kind als jijzelf er maar blij van worden.

Houdt je kind helemaal niet van verkleden? Houd het dan zo simpel mogelijk. Bij de lidl kun je nu hele leuke prinsessen jurkjes of een Spiderman pak kopen. Lekker simpel en je hebt helemaal geen schmink nodig. Je kunt er ook voor kiezen om een gekke pet te kopen en het daarbij te laten.

Is je kind juist dol op verkleden? Dan kun je natuurlijk helemaal uitpakken met de mooiste kostuums! De Utrechtse Feestwinkel of Hokus Pokus in Zeist  heeft genoeg!

Maak je liever iets zelf? Kijk dan eens op Pinterest en doe daar de leukste ideeën op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een flamingo pak?  Het klinkt ingewikkeld, maar met een roze maillot, roze shirt en een roze boa kom je een heel eind. Hoe origineel! 


Of maak een ballerina van je kind. Misschien heb je nog wel een mooie tutu liggen! En anders maak je er gemakkelijk zelf één. Of wat dacht je van een piratenpak? Met een mooie band om je voorhoofd en een stoere rode broek kom je al een heel eind! Denk vooral niet te moeilijk, en houd het leuk voor jezelf en je kind.


Is je kind al wat ouder? Ga dan samen op zoek naar een kostuum. Het mag lekker gek en voor deze keer hoeft het niet te matchen!Sterker nog, hoe gekker hoe beter! Dus laat alles even los en laat je kind zelf een mooi kostuum samenstellen. Wat zal hij/zij trots zijn! (En jij natuurlijk nog trotser ;-).