In de regio Utrecht en Amersfoort zijn er prachtige pluktuinen te vinden. Hoe leuk is het om een bosje bloemen zelf bij elkaar te verzamelen, of lekker vers fruit zelf van de bomen te plukken? Een heerlijke activiteit in de buitenlucht voor zowel jong als oud. Vaak mag je al voor een klein prijsje naar binnen, of betaal je per bloem/ stuk fruit, om vervolgens zelf aan de slag te gaan.

Wij hebben een aantal pluktuinen in de regio Utrecht en Amersfoort voor jou op een rijtje gezet.

Historische Theetuin Bartiméus

Ontspannen doe je bij het Historische Theetuin Bartiméus. Op deze bijzondere plek in Doorn vind je een theeschenkerij, een rosarium (rozentuin) en natuurlijk de moestuin. Vanaf half juni is het mogelijk om hier je eigen bosje bloemen te plukken. Je krijgt een mandje en een plukschaar mee en je betaald een klein bedrag per steel. 

Plattelandwinkel De Achterdijk

Op deze boomgaard kun je heerlijk vers fruit plukken. ( houd wel even de website in de gaten, i.v.m. corona is er tot op heden geen mogelijkheid tot zelf plukken).

Pluktuin Stoutenburg

Hier kun je vanaf half april tot half mei tulpen plukken. Daarna gaan de tulpenbollen eruit en gaan de zomerplantjes erin. Vanaf half juli kun je bij Pluktuin Stoutenburg dus een prachtig zomerboeket komen plukken.

Amelis' Hof

Ook bij Amelis' Hof kun je het mooiste veldboeket bij elkaar knippen in de moestuin. Hier groeien wel meer dan 150 bloemsoorten!

Hoeve Ravenstein

Vanaf 2 juli is deze prachtige pluktuin op Landgoed Groeneveld weer geopend. Je kunt hier naast bloemen zoals de lathyrus ook heerlijke kruiden plukken. Tot en met oktober kun je hier terecht voor een ontspannen wandeling door de pluktuin. (Let op, kinderen zijn hier zeker welkom, maar wel onder begeleiding!).

De Groene Ham

In de hele maand september kun je in de boomgaard zelf appels en peren komen plukken tijdens de ''plukdagen''. 

Merwede Pluktuin

In de stadswijk Merwede werd 12 juli een heuse pluktuin geopend. Uit deze prachtige bloemenzee kun je de mooiste boeketten samenstellen. 

Veel plukplezier!

Ken jij nog een pluktuin die niet aan deze lijst mag ontbreken? Geeft hem dan door via jacomijn@go-kids.nl