Zwembaden en zwemvijvers in Twente

Zwemmen in Twente & de Achterhoek

Ben je op zoek naar een binnen of buiten zwembad of liever een recreatie vijver? Er keuze genoeg!  Klik op de link voor de juiste informatie m.b.t. openingstijden en maatregelen. 

Zwembad Vondersweijde in Oldenzaal

Het zwembad is een leuk, warm en overzichtelijk zwembad en daarom uitermate geschikt voor gezinnen. Een baantje zwemmen of gezellig een dagje vrij zwemmen met het hele gezin? Dat kan prima in zwembad Vondersweijde. Met onder andere een grote glijbaan, speelattributen in het water, het buitenbad met ruime ligweide en de diverse speelattributen.

Vondersweijde Oldenzaal

Flierefluiter

Wist je dat De Flierefluiter in Raalte, net buiten Twente, een zwembad heeft en er dus volop waterpret is? Voor waterpret leef je je uit in het zwembad en in het water-en-zand-speeltoestel.  Er zijn  ook waterspringkussens! Doordat het zwembad maar 50 cm diep is en je via een hekje naar binnen kunt is het zwembad veilig.  In de zomer bij heel warm weer zijn er nog meer waterpret activiteiten mogelijk zoals sproeiers en waterglijbaan.

Verder is het hier heerlijk binnen en vooral in de zomer buiten spelen bij De Flierefluiter in Raalte.  Je kunt je deze zomer uitleven op de grote air trampoline of de waterluchtkussen stormbaan. Lekker rondcrossen op de grote skelterbaan. En vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de jonge dieren die dit jaar geboren zijn. Ben je dol op pony's dan kun je ook een ponyritje maken.

Zwembad 't Walfort in Aalten

Zwembad 't Walfort is het hele jaar open en is perfect voor een leuk zwem uitje met het gezin. Kleine kinderen kunnen spelen in het ondiepe en vrolijke peuterbad. Voor de iets grotere kinderen is er binnen een glijbaan van 25 meter en een waterval!

Er is een fijn bubbelbad en en turks stoombad èn een 25 meter wedstrijdbad met beweegbare bodem. 

Optisport zwembad 't Walfort

Recreatiebad de Wilder in Haaksbergen

In Recreatiebad de Wilder in Haaksbergen kunnen kids zich heerlijk uitleven. Er is volop vermaak voor jong en oud. Een grote glijbaan van 80 meter lang, een golfslagbad, draaikolk, peuterbaden en nog veel meer gave water attractie's.

Zwem, plons, glij en maak plezier:
* 25 meter c.q. golfslagbad
* glijbaan van 80 meter
* draaikolk, waterkreek
* bubbelbaden, kruidenbaden, massagestralen, waterval
* royale ligweide met speelvoorzieningen
* peuter en kleuterbaden
* zonnebanken, sauna
* restaurant, zwembar
* volledig aangepast aan mindervaliden
* babyroom
* gratis parkeerplaatsen

Sportcentrum Pallandt

Het wedstrijdbad telt vijf banen in Varsseveld. Het zwembad heeft een afmeting van 25x17 meter en beschikt over een beweegbare bodem. Hier worden ook zwemlessen gegeven aan zowel kinderen als volwassenen. Daarnaast zijn er twee jetstreams aanwezig. Het instructiebad is opgesplitst in twee delen van 6x5 meter. In het diepe gedeelte van het instructiebad bevinden zich jetstreams, een bubbelbad, ledverlichting in verschillende kleuren en een glijbaan van 25 meter. 

Sportcentrum Pallandt

Zwembad het Sportpark in Almelo 

Op het sportpark is een binnen en een buitenbad. Het buitenbad heeft meerdere zwembaden, een gave glijbaan en een apart bad met duikplanken en startblokken. Ook is er een groot peuterbad. Op de grote ligweide is plek genoeg om lekker te zonnen. 

Aquadrome Enschede

Twentebad in Hengelo

Het grootste familiezwembad van Twente vind je in Hengelo. Dit zwembad is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd. Hier vind je een groot binnen- en buitenbad en een wedstrijdbad. Het binnenbad bevat een instructiebad, 2 spectaculaire glijbanen, een iets dieper bad met diverse sproeiers en leeg vallende emmers, een klimwand, een hoge en een lage duikplank, een bubbelbad en een heus bambino beach volledig ingericht voor de kleintjes. Het grote recreatieve bad heeft zelfs een verstelbare bodem!

Recreatiebad

Zwembad de Mors in Delden 

Zwembad de Mors in Delden is een openbaar buiten zwembad. Het zwembad heeft een apart baby/peuterbad met een riante plek om als ouders te zitten. Er staan diverse bankje. Je kunt hier heerlijk in de schaduw zitten want er hangen diverse zonnedoeken waar je onder kunt zitten. Het baby/peuterbad heeft een kleine glijbaan en een fontein/ sproeier.

Er is een ondiep bad waar de kids met en zonder diploma in kunnen spelen. Er is een glijbaan en een sproeier. Er is ook een 1 meter bad met een super gave glijbaan. Knetterhard naar beneden glijden!

In het diepste bad zijn 2 grote duikplanken waar de gaafste kunsten getoond worden.

Tuindorpbad Hengelo

Het Tuindorpbad is een natuurbad. Een kindvriendelijk en sfeervol familiebad. Het ligt midden in de historische wijk het Tuindorp. Het natuurbad heeft een zandstrand en drijfvlotten waar jongeren elkaar ontmoeten.

Het natuurbad staat onder deskundig toezicht van vier gediplomeerde badjuffen. Het zwembad heeft door opwellend grondwater een natuurlijke reinigende verversing en geen last van blauwalg en bevat geen chemische reinigingsmiddelen.

Zwembad de Kuiperberg in Ootmarsum

Zwembad de Kuiperberg in Ootmarsum is een Openlucht zwembad met verschillende baden. Een zwembad met 2 super gave glijbanen, een bad met een duikplank en ondiepe kinderbaden. Een zwembad geschikt voor alle leeftijden. Ook is een een riante ligweide met speelgelegenheden.

Zwembad Ootmarsum

Zwemvijvers

Zwemmen in een zwemvijver op een recreatiegebied geeft al snel een andere beleving aan zwemmen. Spelen met zand en water, speeltuinen op het veld, het geeft een heerlijk vakantie gevoel.

In Twente hebben we 3 grote zwemvijvers.

  • Het Rutbeek in Enschede. Met naast een zwemvijver en een ligweide ook veel outdoor recreatiemogelijkheden. go-kids.nl/twente/erop-uit/het-rutbeek
  • Het Hulsbeek in Oldenzaal met verschillende ligweides en een apart kinderbad. Daarnaast is er ook een gave waterspeeltuin en een fantastisch speelbos.go-kids.nl/twente/erop-uit/het-hulsbeek-oldenzaal
  • Het Lage Veld in Wierden is een recreatiepark dat zeer geschikt is voor de jonge bezoeker. Er is een speciaal peuterbad en een waterspeeltuin. Geschikt voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Daarnaast is er ook een speciale kleutervijver. Dit water is maximaal 80 cm diep en is voorzien van een lekker ruim zandstrand en een stoer trekvlot naar het eiland.  go-kids.nl/twente/erop-uit/zwemvijver-t-lage-veld

Waterspeeltuinen

De Klimkuil in Wierden is een gratis speeltuin gerealiseerd door Cool Nature. De Klimkuil in Wierden is een uitgestrekte speelplek met water en zand. Dammen bouwen in het ondiepe beekje, water en zand pompen, lopen over een touwbrug, klimbomen en een kabelbaan.

Trek oude kleren aan, neem een emmer en een schep mee en je vermaakt je hier uren!!

go-kids.nl/twente/erop-uit/natuurspeelplaats-de-klimkuil

Speelbos 't Hulsbeek is een fantastisch, uitdagend, stoer en overzichtelijk Speelbos. Verspreid door het oude eikenbos zijn ruim twintig avontuurlijke speeltoestellen op natuurlijke wijze met de beekloop verweven. Een route van klimtoestellen over een ondiepe beek. Hierdoor ook geschikt voor kids zonder zwemdiploma. Van touwbrug over het water, tot klimbrug, loopbrug, wiebelbrug en kabelbaan. Aan het einde van de route is een leuke speeltuin met klimtoestel, glijbaan en hangmat. Vlakbij het speelbos is een waterspeeltuin waar de kids zich kunnen uitleven met waterpompen en zand.

 go-kids.nl/twente/erop-uit/speelbos-het-hulsbeek

En dan hebben we natuurlijk nog het Lutterzand. Door het ondiepe water is dit een fantastische speelplek met mooi weer. Kinderen kunnen er lekker in rennen, spelen, zandkastelen bouwen en waterdiertjes vangen. Door de stroming die in het water zit, is het een aanrader om een zwemband mee te nemen! Lekker dobberen op het water! 

https://go-kids.nl/twente/erop-uit/Natuurgebied-Lutterzand

Log In