Bekkenhof 23, 7561 BH Deurningen
 

Kindercoachpraktijk de Vlindertuin

Het is niet vanzelfsprekend dat een kind goed in zijn vel zit. Soms heeft een kind ergens last van. Denk bijvoorbeeld aan faalangst, gepest worden, moeite met een scheiding, weinig zelfvertrouwen of heftige emoties. Heb je als ouder het gevoel dat je kind ander gedrag laat zien of vastloopt? En kom je er zelf niet uit met je kind? Dan is het fijn dat een kindercoach je kind en jou helpt, met je meekijkt en meedenkt.

marielle.JPG

Even voorstellen

Mijn naam is Mariëlle Snoeijink, kinder- en jeugdcoach, beelddenk-coach, Rots en Water trainer en bovenal moeder van 2 kinderen. Ik ben de opleiding de Magie van Kindercoaching gaan volgen omdat het mij steeds weer raakt wanneer kinderen op de één of andere manier niet zichzelf kunnen zijn.

Lees meer over Marielle

Kindercoaching

Om zowel voor u als uw kind duidelijk te maken wat kindercoaching nu specifiek is en wat ik voor u en uw kind kan betekenen vindt u hieronder een uitleg van het begrip 'kindercoaching'. Verder vindt u hier een korte omschrijving van de werkwijze en methodiek die ik toepas gedurende het proces dat wij gezamenlijk in zullen gaan indien u bij mij in de praktijk komt. Om voor uw kind duidelijk te maken wat ik precies kan betekenen heb ik hier eveneens een verduidelijking van mijn werkzaamheden voor het kind zelf opgenomen, zodat hij of zij dit eveneens begrijpt. Vanzelfsprekend zal ik dit ook mondeling aan u en uw kind toelichten nadat u besloten heeft dit traject in te gaan.

Lees meer

Marielle geeft naast de kindercoaching ook meerdere trainingen.

Ik leer anders training

Deze training is bedoeld voor leerlingen die problemen hebben met:

 • Taal: spelling, lezen.

 • Rekenen: tafels, plus-en min sommen.

 • Onthouden van informatie.

 • Concentratie: snel afgeleid

 • Organisatie en/of klokkijken.

Dit is een training die gericht is op de problemen die kinderen kunnen hebben doordat zij in beelden denken en daardoor meer gebaat zouden zijn bij een meer visuele leermethodiek in plaats van de standaard lesmethodes die in het huidige onderwijs worden toegepast.

De meeste mensen (± 85%) leren via het gehoor. Slechts een kleine groep leert in beelden, ook wel beelddenkers genoemd. Een traditionele vorm van bijles helpt echter onvoldoende omdat deze kinderen dan meer informatie op een niet voor hun passende wijze krijgen aangeboden. Door deze informatie te vertalen naar beelden, kan deze groep zich de lesstof echter wel eigen maken. Tijdens een korte training leert het kind deze techniek en hoe het deze techniek in de dagelijkse praktijk kan toepassen.

Lees meer

Rots en Water Training

Wilt u graag dat uw kind (meer) weerbaar wordt? Laat je kind dan de individuele Rots en Water training volgen! Dit is een psychofysieke training die weerbaarheid bevordert bij het kind en waarbij veel aandacht is voor sociale vaardigheden. Het is tevens een anti-pestprogramma.

De Rots en Water training is geschikt voor kinderen tussen 8 en 14 jaar die:

 • Gepest worden of zelf pesten.

 • (Meer) weerbaar willen worden.

 • Voor zichzelf willen leren opkomen.

 • Sociale vaardigheden willen leren.

 • Snel boos of verdrietig zijn.

 • Weinig zelfvertrouwen hebben.

 • Faalangst hebben.

‚ÄčVoordat de training begint, vindt er een gratis intakegesprek plaats met de ouders en het kind.

Lees meer