Heseper Weg 110, 48531 Nordhorn

Dierentuin Nordhorn

Net over de grens in Duitsland, vlakbij Denekamp,ligt het kindvriendelijke Tierpark Nordhorn! Deze dierentuin is vanuit Twente superdichtbij en goed te bereiken. Nieuwsgierig hoe een bezoek eruit kan zien? Lees onze blog! 

365 dagen per jaar

Tierpark Nordhorn is 365 dagen per jaar geopend, dus ook op feestdagen. Naast de reguliere openingsdagen zijn er ook evenementen, zoals een uitgebreide kerstmarkt en een heuse Zoonight!  

Familiepark

Dat de dierentuin een echt familiepark is blijkt dan ook wel weer uit de entreeprijzen. Deze zijn vriendelijker dan de toegangsprijzen tot andere grotere dierenparken. Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang, parkeren is gratis en de hondenliefhebber kan zijn hond (aangelijnd) meenemen. Hier kan de hele familie “één dag geluk beleven”.

Horeca

Voor een uitgebreide pauze nodigt het gezellige restaurant “de MalleJan” je uit. Hierin bevindt zich ook de zogenoemde “Colonialwarenladen” waar je kunt genieten van eigen gemaakte lokale producten. Ook bij bistro Mont Blanc kun je genieten van lokale lekkernijen. Het grote terras ligt direct tegenover de speeltuin. Tevens is er nog een cafetaria op het park, waar je kunt genieten van lekkere snacks en een drankje of ijsje.

Tijger dierentuin Nordhorn

Vakantie in de dierentuin

Een wel heel bijzondere belevenis in de dierentuin! Overnachten in de dierentuin en gewekt worden door de eerste dierengeluiden! Dit kan dus in Tierpark Nordhorn, in 1 van de 2 vakantiehuizen. Meer informatie over een vakantie in de dierentuin vind je hier

Vechteboerderij

De meer dan 100 jaar oude boerderij met originele tuin is een echte blikvanger van de dierentuin. Er leven daar nog vele dieren waarvan er zelfs welke tot de bedreigde huisdiersoorten behoren. Ook een kleine speeltuin met leuke huisjes en een kleine touwladder behoort tot het uitgebreide deel van de boerderij. Het absolute hoogtepunt is natuurlijk het verblijf van de bonte Bentheimer varkens die iedereen kan aaien.

Vogeltjes voeren

Heel erg leuk is ook het verblijf van de volière vogels. Hier loop je door hun verblijf en eten ze zelf uit je handen! Het vogelvoer dat hiervoor gebruikt mag worden is bij de kassa verkrijgbaar.

Kinderen in Dierentuin Nordhorn

Speeltuin

Centraal in het park bevindt zich de grote speeltuin. Hieraan grenst ook de kinderboerderij met geitjes en schapen die uiteraard geaaid mogen worden. Bij mooi weer is er een groot zonneterras om te zitten en waar men wat kan eten. Is het weer een keertje wat minder mooi dan biedt de binnenspeeltuin “Max-Abenteuerland” veel plezier voor kinderen.

Speeltuin met terras Dierentuin Nordhorn

Reserveer direct je entreekaartjes met korting!

>> Koop entreekaarten

Nordhorn ligt in het Graftschap Bentheim waar nog veel meer te beleven is!

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor