Kerst 2019. Wat eten we dit jaar?

Ondanks dat we als ouders van jonge kids (bijna) volop in de sinterklaassfeer zitten, denken we ook al na over kerstmis. De familiegelegenheden met betrekking tot sinterklaas zijn gepland en dat is vaak meteen een reden om ook het onderwerp kerst aan te snijden. Over de familie-apps gaan de nodige voorstellen, wensen en ideeën. Wie is er dit jaar aan de beurt voor het diner? Of gaan we brunchen? Maakt iedereen een onderdeel van het menu of schuiven we bij pa en ma aan?

Maak het jezelf makkelijk

Iedereen is druk in december. En een kerstdiner bereiden kan dan een hele opgave zijn. Een aantal jaren geleden zijn wij voor het eerst uiteten geweest tijdens de kerstdagen met de hele familie en ik kan je vertellen dat dit ontzettend relaxed is. Ik zal eerlijk zijn, ik was er nooit geen voorstander van. Ik zag het niet zitten om met kleine kids uit eten te gaan in een vol restaurant waar iedereen wil genieten van zijn familie en het kerstdiner. Maar dit had ik me helemaal verkeerd voorgesteld.

Als je namelijk uit eten gaat in een kindvriendelijk restaurant dan zijn families meer dan welkom. En ze zijn voorbereid op kids. Er wordt aandacht aan ze besteed en er is genoeg vermaak waardoor je geen moeite hoeft te doen om de kids rustig aan tafel te houden.

Daarom heb ik een overzicht gemaakt van kindvriendelijke restaurants in Twente waar je van harte welkom bent met je kids tijdens de kerstdagen en waar je ook nog eens heerlijk kunt eten.

Kindvriendelijke restaurants in Twente

Familierestaurant Troubadour in Tubbergen

Di kindvriendelijke restaurant heeft een echte klim en klauter speeltuin in het restaurant. Met glijbaan, klimwand, lachspiegels en een apart gedeelte voor de kleine kids. Bij mooi weer kunnen lekker naar buiten in de grote buitenspeeltuin.

2e kerstdag kun je bij Familierestaurant Troubadour terecht voor een kerstbrunch van 10:30 uur tot 13:30 uur en een kerstdiner vanaf 15:00 uur.

De kerstbrunch is uitgebreid met  zowel warme als koude gerechten. Waarbij er voor de kids ook mini snacks, poffertjes en frietjes zijn.

Prijs: Volwassenen € 26.50 p.p., kinderen 4-12 jaar € 13,205 p.p. Kinderen 0 t/m 3 jaar gratis

Bij het kerstdiner kun je kiezen tussen 3 of 4 gangen waarbij je kunt kiezen uit een aantal heerlijke gerechten. De kids kunnen een 3 gangen keuze menu samenstellen.

Prijs: kerstdiner. 3 gangen €37,00 en 4 gangen €41.00.Kids: voorgerecht € 4.25 Hoofdgerecht  € 7,50, Nagerecht € 4,50

Bekijk hier het kerstaanbod en reserveer direct.

Speeltuin Morskieft in Reutum is 2 kerstdag geopend voor een compleet verzorgde middag. 

Terwijl de kinderen lekker spelen kunt u genieten van een drankje in het restaurant. Op de afgesproken tijd gaan jullie met z’n allen de strijd aan op de, met blacklights verlichte, 18 holes midgetgolfbaan.

Tussen 17:00 uur en 19:30 uur kunnen jullie dan genieten van een heerlijk kerstdiner op buffet. De gehele middag is inclusief koffie/thee, bier, wijn en frisdrank.

 

Volwassene €42,50 p.p. en kinderen €27,50 p.p

Bekijk hier het buffet en reserveer je plekje.

 

Al Capone, Italiaans restaurant in Zenderen

Een gezellig restaurant met een leuke speelhoek met diverse wandborden en een televisie. Aan tafel kunnen de kids hun eigen placemat inkleuren.

1e en 2e kerstdag kun je genieten van de Italiaanse keuken in de vorm van een 5 gangen keuze diner . Voor de kids is er een speciaal kinder kerst menu, waarbij ze uit een aantal gerechten kunnen kiezen.

1e kerstdag is er een middagarrangement van 14:00 uur tot 18:00 uur en en avond arrangement van 19:00 uur tot 23:00 uur. 2e kerstdag is er een avond arrangement vanaf 17:00 uur.

Prijs: kids t/m 12 jaar €15,00 Volwassenen €39,95

Bekijk hier het 5 gangen keuze diner en reserveer jullie kerstdiner.

Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte

Een gezellig pannenkoekrestaurant in de Lutte nabij Oldenzaal. Je ervaart hier de sfeer van het buitenleven en het bos. Er is een leuke speelhoek in de sfeer van een Stropershuisje. Vanuit het restaurant vertrekken leuke wandelroutes over de Tankenberg met kindvriendelijke afstanden. Heerlijk om voor of na het diner te doen!

Pannenkoekhoes de Stroper is 2e kerstdag geopend. Je kunt dan genieten van de heerlijke pannenkoeken van de kaart of je kiest voor een 3 gangenmenu die zowel voor de kids als volwassenen bereid wordt.

Reserveer hier alvast je tafel.

 

Go-Kids Twente wenst jullie allen een smakelijke kerst!

Voor leuke activiteiten tijdens de kerstdagen en kerstvakantie kijk je natuurlijk op https://go-kids.nl/twente

Noortje van der Kolk