Op bezoek bij de pannenkoekenbakker van Pannenkoekhoes de Stroper

Vorige week in de voorjaarsvakantie mochten wij van een wel heel bijzonder uitje genieten. Pannenkoekhoes de Stroper bestaat 3 maart 10 jaar! Wat een mooi jubileum. Een echte mijlpaal. En daar staan we als Go-Kids Twente natuurlijk ook even bij stil. Een perfecte reden voor een interview met de drijvende krachten achter Pannenkoekhoes de Stroper. Bernard en Catharina.

Vragen over pannenkoeken en het restaurant

Met 3 kids bezocht ik het pannekoekenhuis. Ze hadden de dag ervoor met veel aandacht de vragen opgesteld die ze wilden stellen. En ze waren aardig goed op dreef, het werd een lijstje met wel 15 vragen. Om de beurt mochten ze een vraag stellen. Catharina en Bernard, de oprichters en eigenaren van het pannenkoekhoes werden verzocht allebei een eigen antwoord te geven. En zo hadden we een heel gezellig interview.

Vraag 1: Hoe maakt u de pannenkoeken zo lekker?

Deze vraag werd beantwoord door alleen Bernard, want dat is de pannenkoekenbakker van het stel. "Ze zijn zo lekker door het geheime beslag" gaf hij als antwoord. Het unieke recept hebben ze als enige in de omgeving. Stiekem vertelde hij erbij dat ze een beetje zoetig zijn.

Vraag 2: Wanneer maakte u de 1e pannenkoek?

"Heel lang geleden"!  Bernard moest even diep nadenken. "In 1982".  Toen was hij 18 jaar oud, Het was trouwens meteen beroepsmatig. Thuis bakte hij namelijk geen pannenkoeken, dat deed zijn vader. 

Vraag 3: Welke pannenkoek vindt u het lekkerste op de menukaart?

Echt lang hoeven ze hier allebei niet over na te denken. Ondanks al  zoveel pannenkoeken te hebben gegegeten en te hebben gebakken, is er voor beide nog steeds een favoriet! Voor Catharina is dat de combinatie van hartig en zoet. Want dat vindt ze allebei lekker. De pannenkoek met appel, banaan, rozijn en kaas vindt ze het lekkerste. Voor Bernard is dat pannenkoek de Stroper. Een pannenkoek belegt met spek, kaas, ui,  chorizo, frankfurter worstjes, gegarneerd met zuurkool en curry. De gezichten van de dames vertrekken, de neuzen gaan omhoog...nee deze combi zien ze niet echt zitten. Al worden we er ook wel nieuwsgierig door. Of vooral ik dan...

Vraag 4: Wat is er zo leuk aan uw beroep?

Ze geven allebei aan dat het een uit de hand gelopen hobby is. Ze zijn allebei dol op pannenkoeken, maar ook op taarten bakken. De combinatie is juist zo leuk. Als ondernemer moet je alles zelf regelen. De inrichting, het menu, de gasten bedienen...ze vinden het geweldig om het iedereen naar de zin te maken. "En als je dan na afloop hoort dat de pannenkoeken lekker zijn...dan is het helemaal super"! "Het mooiste wat er is"!

Vraag 5: Hoe hebt u de naam van de Stroper bedacht?

Ze beginnen een beetje te lachen. Want eigenlijk vond Bernard de naam niet zo leuk. Voordat ze dit restaurant begonnen was dit pand ook een pannenkoekenhuis. Het heette toen Pannekoekerie de Lutte. Maar Catharina vond het leuk om met een thema te werken. Ze zitten aan de rand van het bos en dit wilde ze graag terug laten komen. De stroper in hun logo is een lieve stroper die gek is met dieren. Dat zie je terug in de afbeelding. En natuurlijk doe je stroop op je pannenkoek. Een soort van dubbele betekenis. 

Vraag 6: Waarom bent u een pannenkoeken restaurant begonnen? 

Ze werkten allebei op een pannenkoekenschip in Groningen. Daar hebben ze elkaar ontmoet. Bernard was daar chefkok. Samen wilde ze een pannenkoekenrestaurant beginnen. In de Lutte vonden ze deze mooie plek met restaurant en woonruimte erbij. Toen zijn ze naar Twente verhuisd. 

Vraag 7: Wat is het raarste dat jullie in 10 jaar hebben meegemaakt in het restaurant?

We hebben best veel gekke dingen meegemaakt zegt Cahtarina. Maar wat haar het meeste is bijgebleven is toch wel toen een hond het hele terras mee nam. "De hond lag lekker buiten bij zijn baasje, vastgemaakt aan het tafeltje". "Toen het baasje naar het toilet moest, stond de hond ook op en daardoor nam hij de hele tafel en de stoelen mee". "Het gaf een heleboel lawaai waar ze zich binnen rot van schrokken".

Bernard geeft aan dat er in de keuken ook wel eens dingen mis gaan. Zo is er wel eens een pannenkoek in de afzuzigkap beland.

Vraag 8: Wat moet je kunnen om pannenkoekenbakker te worden?

"Spierballen"  zegt Bernhard lachend! "Een heleboel spierballen om zoveel pannenkoeken te kunnen bakken"!  "Natuurlijk heb je ook een koks opleiding nodig en wat vooral heel belangrijk is""dol zijn op pannenkoeken". "Je moet ze niet alleen lekker vinden, maar je moet er zelfs wel fan van zijn". "Want je bakt heel veel pannenkoeken in 10 jaar".  "En steeds probeer je ook weer nieuwe creaties te bedenken". "Daarvoor moet je ze zelf lekker en vooral leuk blijven vinden"! 

Vraag 9: Waar bent u het meest trots op van de afgelopen 10 jaar?

"Dat de Stroper het goed doet". "Dat we al 10 jaar bestaan"! "En ook dat onze dochters nu allebei meewerken in het bedrijf". Een soort van familiebedrijf zijn ze nu geworden. Ook zijn ze trots op hun personeel. Het zijn hardwerkende mensen die allemaal van pannenkoeken houden. 

Vraag 10: Wat vindt u het leukste in uw restaurant?

Het speelhuisje vindt Cahtarina het leukste plekje in het restaurant. En dat is het ook. Een schattig houten huisje in de stijl van de Stroper en het bos. In dit huisje kunnen kinderen spelen en kleuren. Bernard kiest voor de nieuwe bar vooraan in het restaurant. Waar je heel gezellig kunt zitten. Zoals je op de foto ziet.

Vraag 11: Hoe hebben jullie de samenwerking verdeeld?

Eigenlijk zijn we daar al wel een beetje achter na 11 vragen. Bernard is de pannenkoekenbakker. De man in de keuken! En Catharina regelt het restaurant. De gasten, maar ook de inrichting. Bakken kan ze ook heel goed, dus de appeltaart en koekjes zijn huisgemaakt door haarzelf. Bernard doet ook de boekhouding en Catharina weer de promotie. En zo regelen ze de hele boel samen. En het plezier straalt er ook na 10 jaar nog vanaf!

Vraag 12: Welke pannenkoek vindt u het mooiste?

Dus niet de lekkerste, maar welke ziet er het mooiste uit. Catharina kiest voor de Valkuil. Een pannenkoek met verse aarbeiden, ijs en slagroom. Mhmm... hier krijgen we wel zin in!

Bernard kiest voor de houtwal. Dat is een gevouwen pannenkoek, als een loempia. En daar komen allerlei ingrediënten uit. Een beetje het idee als een houtwal. 

Vraag 13: Wat vond u van de allerleerste dag van Pannenkoekhoes de Stroper

"Heel spannend" zeggen ze allebei. Wisten mensen wel dat ze open waren? Wat zouden ze ervan vinden? Maar ze waren ook heel trots en blij. Ze hadden hun eigen restaurant. En de 1e dag was een succes. Het werd hartstikke druk. En eigenlijk zijn ze elk weekend nog wel een beetje zenuwachtig. Hoe loopt alles? Krijgt iedereen zijn eten op tijd? Hebben we genoeg plekken? Gezonde spanning die je nodig hebt om scherp te blijven! 

Vraag 14: Wat heb je geleerd de afgelopen 10 jaar?

"Poeh...jullie stellen echt goeie vragen zeg"." Leuk om hierover na te denken". Heel veel hebben ze geleerd. Maar het meest hebben ze het ondernemerschap geleerd. Je leert anders denken . Je moet alles regelen en leiden. En je bruist steeds van de ideeën. Hoe geef je dat vorm? Maar ook het uitzetten van de knop. Als ondernemer ben je altijd verwantwoordelijk voor je bedrijf. Maar je moet ook leren om dit soms los te laten. Bijvoorbeeld op vakantie. En als je dat kan, kom je weer met een heleboel nieuwe ideeën en energie terug. 

Vraag 15: Wat is jullie favoriete uitje in Twente met Kinderen?

Voor Bernard is dat Techniekmuseum Oyfo in Hengelo. Daar kun je veel leuke dingen doen in het museum. Voor Catharina is dat de tovertocht van Natuurmonumenten en Pannenkoekhoes de Stroper. Lekker struinen door het bos en buiten spelen! 

Pannenkoeken eten

Tijdens dit gezellige interview mochten we allemaal smullen van een heerlijke pannenkoek. De kinderen smulden van het leuke Go-Kids menu (nog geldig tot 28 februari) en ik genoot van een pannenkoek met spek en kaas. Heerlijk waren ze! En de kids hadden ze binnen No-Time op. Als verrassing mochten we ook nog een kijkje in de keuken nemen...en zelfs helpen om een pannenkoek te bakken!  Wat hadden wij een gezellige middag hier. We werden ontzettend verwend! Check het filmpje van ons avontuur in de keuken hier.

 


Bernhard en Catherina en de rest van het Stopers Team...van harte gefeliciteerd met jullie 10 jarig bestaan!