Op missie tijdens je kinderfeestje bij Sjoeterz in Hengelo

Ben je op zoek naar een knaller van een kinderfeestje? Een feestje dat stoer, actief, uitdagend, avontuurlijk en indoor is? Dan moet je bij Sjoeterz zijn. Al deze spel elementen hebben de kinderfeestje bij Sjoeterz namelijk in zich. Wij gingen zelf ook op missie bij de Beleverij en schreven daar deze blog over. Wil jij direct meer weten over dit kinderfeest? Klik dan op de button hieronder. 

Meer over dit feest!

De Beleverij

Je verwacht het niet direct achter de deuren van dit pand in Hengelo. Het is een oud kantoorpand waar ruimtes omgebouwd en anders ingericht zijn. In de vernieuwde ruimte van de Beleverij, boven in dit pand, kun je gezellig zitten. Dit is de ruimte waar je ontvangen wordt met lekkers en je feestje weer afsluit. De Beleverij bestaat uit Sjoeterz ,de Attack Voetbal hal en het E-Sports walhalla. Wij vierden het kinderfeestje van Kyan en kozen voor het Sjoeterz feest. Maar je kunt de thema's ook met elkaar combineren. Een ding staat vast: bij de Beleverij draait echt alles om beleving. Ze weten hier echt hoe ze kinderen blij moeten maken en vooral hoe ze kinderen mee kunnen nemen in een verhaal.

De uitnodiging

Het begint al met de uitnodiging. Je kunt deze namelijk bijbestellen waarna je ze zelf schrijft en personaliseert en door je zoon of dochter uit laat delen. De voorpret bij de kinderen die Kyan uitgenodigd had begon dan ook direct. Wat gaaf en stoer! Wij waren met een groep van 8 kinderen bestaande uit jongens en meisjes van 8 jaar en onze middelste zoon Lyem van 6 mocht ook mee.

Ontvangst

We werden ontvangen in de vernieuwde ruimte van de Beleverij, boven in het pand, hier kun je gezellig zitten en wat drinken, eten, cadeautjes uitpakken, een potje tafelvoetbal en biljart spelen of op de Play Station. Super handig vond ik dat. Want dan hoef je zelf de kinderen niet te entertainen en er is voor elk wat wils. Er werd in ons geval veelvuldig gebruik van gemaakt door de aanwezige kids (en mijn man ;)).

Maar niet voordat we aangevallen hadden op de voor ons ingedekte tafel. Er stond een heerlijke soesjesberg klaar en Kyan voelde zich direct speciaal want zijn naam stond er met poedersuiker bij geschreven!

Als de soesjes op zijn (en dat ging ondanks de grote berg verrassend snel), de ranja bekers leeg en Kyan al zijn mooie cadeaus geïnd heeft, worden we gevraagd mee te lopen naar beneden.

De Djungle en de wapens

We moeten wachten voor een dichte deur en de begeleider van Sjoeterz roept naar binnen of alles lukt. Gekke geluiden komen ons tegemoet waardoor de spanning stijgt en we niet weten wat ons te wachten staat, maar het is veilig, we mogen naar binnen wordt er terug geroepen...

Het is er donker en mistig, maar aan onze rechterzijde staat een wand uitgelicht. En al snel hoor ik allemaal ‘WOW’en 'die wil ik!' om me heen. Daar hangen wel heel erg veel gave Nerf pistolen zeg!

Ondanks dat de kids volledig afgeleid ‘hun pistool’ al ongeveer uitgezocht hebben, weten de heren van Sjoeterz toch verbazingwekkend snel de aandacht te trekken. Binnen no time zijn ondanks het enthousiasme alle kinderen stil. Want ze maken er vanachter hun balie een heel verhaal van en je moet wel luisteren naar dit stukje theater! Het gaat over de Djungle en hoe de kids zo dadelijk moeten voorkomen dat deze verwoest wordt.

Ze zijn er allemaal meer dan klaar voor. Maar niet voordat de teams gevormd zijn. Er worden 2 teams gevormd en iedereen mag een pistool kiezen en krijgt een veiligheidsbril.

Wat mij opviel is dat er uitgebreid de tijd genomen werd om ieder kind persoonlijk de werking van zijn of haar wapen uit te leggen.

Er zaten Nerf pistolen bij zoals we ze misschien allemaal wel thuis hebben, maar ook pistolen die wat complexer werkten.

Na de stoere groepsfoto mogen de kinderen gewapend met pistool, munitie en opdracht de Djungle in.

Het spel

In de Djungle is het ook mistig, er schijnt mooie verlichting, er spelen spannende geluiden en er staan allerlei houten hutjes, olievaten, wandjes en touwen. Door de microfoon worden de laatste instructies gegeven en de de sirene gaat: dit is zo dadelijk het teken dat een ronde afgelopen is en je terug moet komen naar de basis. Het leuke van dit spel vond ik dat het verder gaat dan alleen op elkaar schieten met pijltjes. Het is de bijvoorbeeld de bedoeling dat er een code gekraakt wordt om extra munitie te vergaren en dat ze hun eigen kamp verdedigen. En ze gaan op zoek naar kaartjes. Iedere ronde wordt er weer eerst een nieuw spannend verhaal verteld en horen ze hun nieuwe missie waardoor het leuk en uitdagend blijft.

Even bijkomen

We werden tijdens de eerste ronde weg gestuurd zodat de kinderen helemaal op konden gaan in hun spel. Eigenlijk is dat wel heel erg relaxed want je hebt echt even je handen vrij en we dronken boven in alle rust een kop koffie en glas cola. We waren ondertussen een beetje huiverig dat er iemand in de Djungle achter zou blijven maar na 1,5 uur zagen we gelukkig alle koppies rood en bezweet terugkomen. Gelukkig werden ze beloond met grote kannen ranja en niet snel daarna grote borden friet en een mandje goed gevuld met snacks.

Echt met aandacht klaargemaakt, ruim voldoende en leuk geserveerd! Dat gaat er wel in. Nadat er wat snacks uitgewisseld waren en de buikjes gevuld vermaakten de kinderen zich daarna nog even met de voetbaltafel en om het feest compleet te maken mogen ze een echte Sjoeterz traktatie uitzoeken. Een blikje in thema gevuld met lekkers voor thuis.

Onze jongens waren enthousiast en de kinderen die te gast waren vonden het helemaal geweldig. Zowel de jongens als de meisjes. Ouders lieten in hun reacties weten dat hun zoon of dochter niet uitgepraat raakt en dit eigenlijk ook wel voor hun eigen feestje willen. Onze missie is daarmee geslaagd. Ik verwacht dan ook dat we hier nog weleens terug gaan komen, Lyem weet namelijk nu al wat hij volgend jaar tijdens zijn feestje wil gaan doen.....

Wil jij ook zo'n gaaf feestje organiseren waarbij je volledig ontzorgd wordt?  

Lees hier meer!