Sportieve kinderactiviteiten tijdens de Nationale Sportweek 15-29 september 2018


Op zaterdag 15 september 2018 is de start van de 15e Nationale Sportweek, georganiseerd door NOC*NSF! De sportweek wordt dit jaar groots geopend op Sportpark Keizerslanden in hostcity Deventer.  

Ook Go-Kids Twente besteed aandacht de NationaleSportweek van 15 tot en met 29 september 2018. Wij willen kids in regioTwente stimuleren om lekker te bewegen en te gaan sporten! Of dat in een sportschool is of buiten in een speeltuin of in de natuur. Bewegen is gezond! #beactive

Tijdens de Nationale Sportweek brengen wij via onze sociale media kanalen sportclubs in regio Twente onder de aandacht. Heb je een leuke tip, laat het ons weten via een mailtje naar twente@go-kids.nl

Interview sportpromoter Ralf Mackenbach

Onze Go-Kids reporter Sterre heeft vorig jaar sportpromotor Ralf Mackenbach geïnterviewd over de Nationale Sportweek. Bekijk het interview op YouTube.

Wat is er te doen voor kinderen tijdens de Nationale Sportweek in regio Twente?

Er zijn in regio Twente een aantal leuke activiteiten/ openlessen georganiseerd om kids te stimuleren om te gaan sporten. 

Zwemvierdaags in Recreatiebad de Wilder in Haaksbergen

In de week van 17 t.m 21 september organiseert de Wilder een zwemvierdaagse. Iedere avond starten ze om 18.15 uur en zwemmen door tot 20.15 uur.Na 20:15 uur mag je blijven zwemmen tot 21:45 uur en is de glijbaan ook geopend. 

Tijdens de zwem4daagse zijn er  allerlei randactiviteiten waar iedereen gratis aan kan deelnemen.Heb je de zwemvierdaagse volbracht? Dan ga ja met een mooie medaille naar huis. Deelname kost €10,00. Inschrijven kan via de website.

Opendag in Manege de Meyboom

Heb jij altijd al eens willen zien hoe het er Bij Manege Meyboom in Lattrop aan toe gaat? Of wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn? Kom dan de  Open dag op 22 September. Tussen 10.00 uur en 15.00 uur ben je van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Op de Meyboom bieden ze  paardrijlessen aan voor kinderen en volwassenen.  Met deze Open dag kun je op een laagdrempelige manier kennis maken met de paarden, pony's en de accommodatie. Bovendien maken alle bezoekers van de Open Manegedagen kans op een jaar lang gratis paardrijden op een FNRS-manege.

Als je graag wilt ponyrijden. Kun je, je ook opgeven voor een proefles en dit maar voor 10 euro. http://www.meyboom.nl/ 

Korfbal

Bij Korfbal vereniging DOSWK in Enschede mag je 4 lessen meetrainen. Kinderen tussen de 5 -12 jaar kunnen meetrainen op een kunstgrasveld. Meteen bij in een team. Op deze manier leer je het spelletje snel. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meld je wel even aan!  nationalesportweek.nl/sportkalender

Opendag bij Ski en snowboardcentrum Moser

Het nieuwe ski seizoen wordt feestelijk afgetrapt met de opendag bij Skicentrum Moser. Maak kennis met deze prachtige borstelbaan en het uitgebreide aanbod in lessen. Volg een proefles snowboarden of skien voor slechts €9,00 inclusief materiaal. Duur van de les is 45 minuten. 

Zaterdag 29 september en zondag 30 september van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Vooraf reserveren is niet nodig, u kunt gewoon langskomen.
Bij mooi weer staat de springkussen klaar voor de kinderen.

https://go-kids.nl/twente/erop-uit/ski-centrum-moser

Weet je nog een leuke activiteit? Tip ons! twente@go-kids.nl

#NSW2018 #beactive