Go-Kids Twente en Achterhoek bracht een bezoek aan de allereerste Emsflower by Night van 2022. Dit concept van Emsflower Erlebnispark is terug van weg geweest en onze mening is dat het mag blijven! Ook onze 3 jongens gingen enthousiast weer huiswaarts. We vinden deze locatie sowieso heel erg geschikt voor een uitstapje met het gezin. Je hebt hier binnen natuur, dieren, speeltuinen en eetgelegenheden onder 1 dak. Emsflower by Night wordt tussen 4 november en 9 december op de vrijdagavond georganiseerd. De deuren openen om 17.30 uur. 

Magisch avondje uit

Als je het terrein oprijdt weet je direct waarvoor je komt: schitterend!

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Entree

Volwassenen betalen € 5,- entree, kinderen € 3,50 en kinderen tot 2 jaar zijn gratis. Het leuke is dat iedere volwassene een waardebon van € 1,- krijgt om deze avond in het XXL tuincentrum van Emsflower, “Gartenwelt Emsbüren”  te besteden. Deze bevindt zich tegenover het Erlebnispark. Om 20.00 uur sluit het Erlebnispark maar Gartenwelt is nog tot 21.00 uur geopend. Nog even tijd om een uurtje te shoppen dus ;)

Restaurant

We besloten niet eerst gehaast thuis iets te eten, maar een tafel te reserveren in het restaurant en er echt een avondje uit van te maken. Dat bleek een goede keuze!

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Het restaurant bevindt zich direct achter de entree, voordat je het Erlebnispark in loopt en je kunt hier tot 20.00 uur warm eten. Hier is het gezellig ingericht en niet onbelangrijk; er worden heerlijke gerechten aangeboden! Wij aten er een burger, wienerschnitzel, kipnuggets en pizza Margharita en iedereen was even enthousiast over z'n maaltijd.

Meer smakelijke gerechtjes

Heb jij geen zin of tijd om zwaar te tafelen? Ook dat is geen probleem. Er staan in het Erlebnispark kraampjes opgesteld waar je diverse lekkernijen kunt verkrijgen zoals wafels en popcorn. En in het buffetrestaurant naast de speeltuin verkrijg je bijvoorbeeld nacho's en bratwurst. Ondanks dat we goed gegeten hadden vonden onze jongens dat er nog wel een suikerspin bij in paste. Tuurlijk, zoetigheid past altijd ;)

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Bij de kraampjes proef en koop je bijvoorbeeld ook chocolade van een lokale chocolaterie en eigen gemaakte jam. Dit aanbod wisselt. Daarnaast staan er kraampjes met handwerken.

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Overal is het gezellig versierd en je ziet er echt honderden lampjes en kaarsjes. Vooral in de tropische tuinen.

Tropische tuinen

De tropische tuin wordt tijdens Emsflower by Night echt een magisch plekje. Je volgt de paden tussen de tuinen door en overal waar je kijkt zie je lampjes, laser straaltjes, kaarsjes, lantaarns en nog meer lampjes.

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Ook de dinosaurussen die aan het pad staan zijn mooi uitgelicht.

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Ons favoriete plekje was de brug en het pad rondom de vijver. Zoveel lampjes en zoveel te zien. Geweldig!

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

De meeste dieren zaten trouwens goed in hun hokken verstopt en natuurlijk mocht hun nachtrust niet verstoord worden, maar er waren ook zeker dieren die zich nog even lieten zien. Zo hebben we de krokodillen kunnen bewonderen, alle bewoners van de aquaria en zeker niet te vergeten: de wonderlijke vlindertuin! De vlindertuin is niet verlicht maar wel geopend voor bezoek tijdens Emsflower by Night!

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Speeltuinen

Nadat we de ronde gelopen hadden, genoten we nog even van een drankje op 'het terras'. De kinderen speelden in de binnenspeeltuinen.

Emsflower Emsburen

Tegen sluitingstijd, rond de klok van 20.00 uur liepen we het terrein weer af. We hadden een erg gezellige vrijdagavond bij Emsflower Emsburen. Een goed begin van het weekend en echt de moeite waard. Wil jij ook gaan? Reserveren is niet nodig maar wel gewenst als je een warme maaltijd in het restaurant wilt nuttigen. Meer hierover lees je op deze pagina op hun website.

Ich war dabei :) Jullie ook?

Emsflower Emsburen, Emsflower by Night

Wij wensen jullie veel plezier! Let's go!