Familie

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis gaat. Maar met de broers en zussen afspreken inclusief alle kinderen draait nogal eens uit op chaos. En in ons geval met 9 volwassenen en 9 kinderen (binnenkort 11) is het al uitdagend om dit in 1 woonkamer kwijt te kunnen. We zien elkaar regelmatig, maar allemaal samen gezellig tegelijk, dat wordt toch wel minder. We beperken het tot de kinderverjaardagen, sinterklaas en kerst. Best jammer toch!? Daar zijn we het allemaal mee eens. Dus bedachten we een goed alternatief voor een woonkamer. We kwamen deze keer uit bij Monkey Town in Enschede. Uiteraard heb je hier ook omgevingsgeluid, maar goed, dat hoort er ook wel een beetje bij in een indoor speeltuin hè.

Niet iedereen kon meegaan dus gingen we met 6 volwassenen en 8 kinderen die kant op. Het jongste neefje dat meeging is 2 en de oudste 8. We hadden rond de klok van 11 uur afgesproken zodat we er ook samen konden lunchen. Ik had namelijk al een keer op de kaart gespiekt en die zag er prima uit!

Nieuwe locatie

Je vindt deze vestiging op het Go-Planet park. Hier parkeer je kosteloos dat is erg prettig. Wat mij bij binnenkomst direct opviel is de afwerking in deze Monkey Town locatie. Alles oogt nog heel nieuw en fris.

Netjes en schoon

De locatie opende in 2019 vlak voor de eerste lockdown dus dat is heel goed te verklaren. Maar je ziet ook wel terug dat ze alles opgeruimd en netjes houden. Waar mensen opstaan worden de stoelen direct weer netjes gezet en de tafels afgenomen.

Het vrolijke Monkey Town thema vind je ook overal terug. Op de wanden maar ook bijvoorbeeld in de toiletten. Niet onbelangrijk; het was ook daar erg netjes en schoon.

Samen klimmen en springen

We zaten bij het klimgedeelte voor de grotere kinderen. We hadden verwacht dat we ons een beetje op moesten splitsen om de kleintjes bij te staan, maar niks bleek minder waar, klein ging mee met groter en zo hadden wij een heerlijke ochtend om lekker bij te kletsen.

De kinderen vermaakten zich uren in het grote klimdeel. Het is een uitdagend parcours met veel spectaculaire glijbanen en er is bijvoorbeeld ook een klimtoren met elastieken.

Ook de kleintjes veranderen hier binnen no time in echte klimaapjes! 

Het is best leuk om even zelf mee te gaan om samen het parcours en de glijbanen te verkennen. 

Onder het grote klimdeel zit ook nog een laser area waar je een keer tijdens je bezoek aan deel kunt nemen. Naast het lage en hoge klimdeel zijn er ook diverse trampolines. Dit is wel een erg mooie aanvulling en welkome afwisseling. Vooral voor de iets oudere kinderen.

De kleinsten liepen ook af en toe naar het lage deel waar alles net iets eenvoudiger is en ze bijvoorbeeld ook met grote blokken kunnen spelen.

Het prettige is dat ze niet weg kunnen en dat het allemaal mooi overzichtelijk opgezet is.

En als ze dan toe zijn aan een pauze of iets lekkers, komen ze vanzelf weer terug 😉

Zithoek dichtbij de bar

Als je hier komt spelen waarbij je weinig toezicht hoeft te houden op de kinderen is er ook een heel mooi afgeschermd gedeelte. Dan heb je vanachter een glaswand minder omgevingsgeluid en kun je bijvoorbeeld ook prima werken of een boek lezen. Ik vond persoonlijk het geluid ook in de grote hal meevallen. Je kon prima een gesprek met elkaar voeren. Een grote plus vind ik sowieso dat het bij deze indoor speeltuin gezellig ingericht is, met wat luxere stoelen zodat het geen straf is om de wacht te houden.

Menukaart

Je kunt er allerlei lekkers bij de koffie krijgen en uiteraard ontbreekt het snoep aanbod ook niet. Maar je kunt hier bijvoorbeeld ook voor een leuk bedrag ontbijten met de kinderen. En als je gaat lunchen, zoals wij dat deden, is er een gevarieerd aanbod beschikbaar.

Van Pannenkoek, vers belegde broodjes, soepen tot panini’s en pizza slices. En ook allemaal voor een leuke prijs/ kwaliteit. Daar wisten wij ons wel raad mee. De kinderen gingen voor pizza’s, patat en pannenkoeken. Wij volwassenen gingen voor een soepje met een panini en brood met kroketten. Maar dat soepje werd een flinke kop soep welke ook nog eens geserveerd werd met een stokbroodje. Kortom, we hadden een flinke maaltijd 😊

Moe en voldaan huiswaarts

Na de lunch mochten de kinderen nog even spelen en sloten wij af met een drankje. Rond de klok van 2 uur stapten we allemaal moe en voldaan weer in de auto om huiswaarts te gaan en terug te komen in een rustig en schoon huis. Ook prettig toch! Wij vonden het bezoek zeker voor herhaling vatbaar!

Bonustips

  • Je viert hier ook heel leuk je kinderfeestjes. Dan wordt er ook zo’n houten tafel met stoel voor de jarige gereserveerd.
  • Je koopt hier ook je 10-ritten kaart. Dat scheelt aanzienlijk!
  • Volwassenen en begeleiding heeft hier altijd vrije entree
  • Monkey Town is al om 9 uur open. Combineer met een gezellig ontbijtje!

Lees meer over Monkey Town