Goedemorgen Twente

Dat is de titel waar ik elke doordeweekse dag de dag mee begin op Social Media.  Elke ochtend een korte "column", een kort social media bericht, over/ voor die dag. Met onderwerpen die jullie als volgers aanspreken. Zoals uitjes, opvoeding, voorlees verhalen, eten, mama tijd, school, vakantie tips etc. Elke dag op Instagram en facebook.

Na elke week, vezamel ik ze in 1 blog. Jammer om te verwijderen toch?!

07-01-2019

Hier is die dan! Mijn allereerste GoedemorgenTwente! Hebben jullie gisteren mijn blog gelezen? Daarin staan de nieuwe plannen voor Go-Kids Twente voor 2019. En daar is deze “column”er 1 van.

De vakantie is voorbij, het is weer maandagochtend, het ochtend ritueel gaat weer van start. Hebben jullie kids er weer een beetje zin in? Bij ons wel!  En ik moet zeggen, dat ik ook blij ben dat het normale ritme weer van start gaat. Daar is iedereen toch het beste te pas bij. 

Fruitbakjes en broodtrommels

De kids weer naar school, betekent ook weer dat de broodtrommels en fruitbakjes gevuld moeten worden. Hoe doen jullie dat? Keurig de avond ervoor? Of ben je net als ik meer van het laatste moment? Wij smeren de boterhammen altijd 's ochtends aan de ontbijttafel en ook het fruit maak ik ondertussen. Nu ben ik ook niet zo'n moeder die de trommels met de meest creatieve creaties vult. 2 dubelgeklapte boterhammen met beleg...that's it. Heel enkel gaan er een keer tomaatjes bij in of een bifi worstje, maar dan houdt het wel op. Laatst had ik er 1 keer een briefje in gedaan. Toen schreef m'n dochter een briefje terug. Dat was natuurlijk wel erg schatiig, maar verder ben ik toch van het praktisch, snel en makkelijk.

En dan het fruit. Dat vind ik altijd meer werk. Appel in stukjes, kiwi in stukjes met een VORKJE, een mix bakje met meerdere fruit soorten...Mijn kids zijn (gelukkig) dol op fruit en willen er dus elke dag wat anders in. 

Sinds enkele weken doet onze school mee aan het EU schoolfruit programma. Dat betekent dat de kids 3 dagen geen fruit mee naar school hoeven mee te nemen. Dit krijgt de school aangeleverd via dat programma. In de klas wordt dan door de kids het fruit klaargemaakt. Dit stimuleert het fruit eten. Op woensdag is er een snack dag op onze school. Dan mag er iets anders mee als fruit. Dus ik hoef nog maar 1 keer per week fruit klaar te maken! Heel relaxed! En die ene dag...is de maandag. Ik ga dus snel aan de slag.

Fijne dag vandaag en succes met de 1e ochtendstress van 2019. 

PS 1: denk aan de gym/zwemtassen!

PS 2: Ik ben benieuwd hoe jullie de broodtrommels/ fruittrommels vullen. Laat het weten in een reactie onder het bericht.

08-01-2019

Goedemorgen Twente. 

Hoe was jullie eerste werkdag? Hebben de kids de eerste schooldag weer overleefd? Een nieuwe plek in de klas, een nieuw vak, een week-taak, huiswerk... vol met nieuwe verhalen kwamen ze hier thuis.

Waar ik gisteren nog zei dat ik blij was dat we weer naar het normale ritme gaan, moest ik wel weer even wennen aan het drukke programma. Want niet alleen de school is weer begonnen, maar ook de sport en hobby's. En dat betekent op de maandag meteen dat dochter 1 om 18:00 uur moet worden opgehaald van sport en dochter 2 om 18:15 uur bij de sport moet zijn. En dat dochter 1 dus pas om 18:15 uur eet als ze thuis is, en dochter 2 voor 18:00 uur gegeten moet hebben. Manlief is dan nog niet thuis, dus moeders rende gisteren alweer als een kip zonder kop tussen keuken en sport adresjes. Maar het is weer gelukt. Waar zouden we zijn zonder 1 pans gerechten en de magnetron?!  We aten dus lekker makkelijk Chilli Con Carne, die keurig om 17:30 uur klaar stond. 

Maar dat was nog niet alles. In de vakantie is onze vaatwasser "overleden" en hier hebben we nog geen nieuwe voor uitgezocht. Iets met tijdgebrek... Dus mijn ontplofte aanrecht, als gevolg van het gehaast, stond er om 18:45 uur nog. Nadat ik deze bende weer schoon in de kast had, de kids in bed lagen, was ik blij dat ik met mijn kopje koffie op de bank zat. Dat was dag 1. 

Januari is een goed moment om voor een nieuwe sport of club te kiezen. Mag er een extra sport/ hobby bij of switchen ze van sport/ hobby? Ben je op zoek naar een leuke club voor je kind? Bijvoorbeeld theater en musicallessen, een kookclub of een bouwclub? Kijk dan eens bij de clubs op Go-Kids Twente. Daar zijn leuke tips voor de hobby's die je niet in elk dorp tegenkomt. https://go-kids.nl/twente/clubs

Fijne dag vandaag! 

09-01-2019

Goedemorgen Twente. 

Het wordt een mooie dag vandaag! Of het weer ook meewerkt, dat betwijfel ik, maar verder belooft het een leuke dag te worden! 

Ken je dat? Dat je al opstaat met een soort jubelend gevoel. Omdat je zin hebt in de dingen die je gaat doen? Zo'n dag heb ik vandaag.En ik denk zelfs dat jullie dit jubelende gevoel ook kunnen aannemen, want er gaat iets leuks gebeuren vandaag! 

Het kinderfeestje van de week gaat namelijk van start vandaag. Dat betekent dat we 1 kinderfeestje uitkiezen van onze kinderfeestjes pagina en deze eens goed gaan uitlichten. Dit feestje zie je dan de rest van de week wat vaker voorbijkomen op de website en op de social media kanalen. En omdat vandaag de aftrap is van dit nieuwe item...gaan we ook nog eens knallen met een TE GEKKE, TE COOLE WIN ACTIE. En je raad het al...dat heeft natuurlijk iets te maken met....juist, een kinderfeestje! Houd Facebook en Instagram daarom goed in de gaten vandaag.

En verder heb ik ook nog een leuke afspraak vandaag. Toevallig ook bij iemand die kinderfeestjes geeft. En wat ik er vooral zo leuk aan vind, is dat ik hier nog nooit eerder ben geweest. Ik ken dit kindvriendelijke adresje dus nog niet. En dat komt niet zo vaak voor! Ik ben dus vooral nieuwsgierig. Ook hierover natuurlijk later meer! Dit soort avonturen van mij vind je trouwens op Instagram. Daar deel ik de belevenissen van mijn dag. Volg je mij daar al? @gokidstwente

Als ik mijn kinderen zo ga vragen waarom het een leuke dag wordt vandaag...dan is het antwoord...omdat het de speeldag is vandaag! Bij ons zijn ze op woensdagmiddag om 12:15 uur vrij. Een lekkere lange middag en dat is dus vaste prik...de speeldag. Ik zorg er (bijna) altijd voor dat ik 's mddags thuis ben en heb dan ook regelmatig een huis vol kids. Gezellig! We beginnen de middag standaard met wat lekkers bij de boterham. Knakworst, tosti, wentelteefjes en dat soort lekkere versnaperingen.

Ik wens jullie allemaal een leuke dag! Houd Go-Kids Twente in de gaten.En tips voor nieuwe adresje of leuke kinderfeestjes zijn altijd welkom! Daar wordt ik zo blij van! 

Fijne dag!

10-01-2019

Goedemorgen Twente. 

Dit is nog eens leuk wakker worden! Wat een reacties op de Win Actie voor het kinderfeestje bij Avontura Twentehallen! Geweldig! Een indoorspeeltuin is natuurlijk ook een geweldig gave plek om een feestje te mogen geven.

Gisteren vertelde ik dat ik een afspraak had bij een plek voor kinderfeestjes waar ik nog nooit was geweest. En dat was The ArtParty at home in Borne. Een gezellig creatief atelier waar je kunt schilderen, handletteren, papiermache en tekenen. Ze geeft tekenlessen aan kinderen, maar ook leuke kinderfeestjes in het atelier en op locatie. En ze geeft elke laatste zondag van de maad een ouder-kind workshop waarbij je samen een schilderij op doek maakt. Erg leuk! Ook vertelde ze dat ze een eigen youtube kanaal heeft waar ze knutseltips op geeft. Leuk en handig. Het kanaal heet kidsartparty. Even aboneren en je blijft op de hoogte van leuke knutseltips!

Bij ons thuis wordt er behoorlijk wat afgeknutseld. Ik heb dan ook bijna dagelijks mijn verwarming versierd met blaadjes en kunstwerken die moeten drogen. Drogen van de verf, of lijm of van vooral glitters! En die dan vervolgens als ze gedroogd zijn, een plekje aan de muur, op het raam of aan de koelkast moeten hebben. Zo handig! Wij hebben helemaal geen schilderij of wanddecoratie nodig! 1 van mijn dochters ziet ook werkelijk in elk stukje afval een knutselmogelijkheid. Een lege wc rol, een deksel van de tomaten, een kurk, een melkpak, piepschuim! lintjes van een bos bloemen...je kunt het zo gek niet bedenken of ze maakt er wat van. Heerlijk natuurlijk...een creabea kind...maar je snapt dan zeker wel hoe mijn huis er (soms) uitziet!

En dan is het vandaag alweer donderdag. Zo'n dag dat je eigenlijk stiekem in je hoofd al plannen aan het maken bent voor het weekend. Voor leuke weekentips kijk je natuurlijk even op Go-Kids Twente. 

Vandaag rij ik naar Deventer. Wat ik daar ga doen, zie je op Instagram! Ik kom dan langs Rijssen, de plek waar gisteren een 24 jarige twentenaar is omgekomen bij een ongeval. Vreselijk. Niet te bevatten hoe heftig dit moet zijn voor de nabestaanden. Heel veel sterkte gewenst voor familie, vrienden en andere bekenden. Het doet ons weer even beseffen hoe gevaarlijk het verkeer kan zijn, hoe blij je mag zijn dat je na een reis weer veilig thuis bent en hoe belangrijk het is om elke dag pas te vertekken als je iedereen thuis een kus hebt gegeven. 

Een fijne dag allemaal! 

11-01-2019

Goedemorgen Twente

Het is vrijdag! Nog een paar uurtjes werken en dan begint het weekend. Heerlijk! In deze Goedemorgen Twente daarom de weekentips voor dit weekend. 

Disco zwemmen met korting!

Vanavond kun je in het zwembad van Sportcentrum Vondersweijde in Oldenzaal Discozwemmen! In het donker, op gave muziek, met de discolampen lekker uit je dak gaan met vrienden! En via Go-Kids krijg je ook nog een 30% korting op je entree. Je betaald dan slecht €2,90 per kaartje. Via de deals op onze website print je deze korting uit. 

Wandelen

Gisterenmiddag gingen wij meteen uit school even het bos in, gewoon omdat ik daar zin in had. Drinken en wat lekkers mee en even lekker uitwaaien in het bos rondom Kasteel Twickel. Heerlijk. Op de pagina Kinder wandelroutes op onze website zie je een verzameling van wandelroutes in Twente die je goed met je kids kunt lopen. Het zijn wandelroutes die we zelf gelopen hebben aangevuld met routes getipt door de volgers. Heb je zelf een leuke route die er niet tussen staat? Laat het me weten!

Kids Cup Ski wedstrijd

Bij Skicentrum Moser op 't Rutbeek in Enschede is zaterdag een Kids Cup. Ski teams uit het hele land komen tegen elkaar strijden. Er wordt een gezellig evenement van gemaakt en je bent van harte welkom als publiek. Met vuurkorven, heaters, warme chocomelk en gluhwein kun je de teams lekker warm aanmoedigen en kom je vast in de sferen van de wintersport.

Gratis kinder expositie in Concorcdia

De expositie Ik zie, ik zie, wat jij niet hoort is een leuke actieve expostie voor kids. Het gaat over geluid. Geluid en beeld zijn twee heel verschillende dingen, maar toch zijn er kunstenaars die ze allebei gebruiken. Ze maken geluidskunst, geluidsvoorwerpen, kunst om geluid mee te maken, geluid dat hoort bij een beeld en andersom.

De expositie ‘Ik zie ik zie wat jij niet hoort’ is een grote mix van materialen, uitingsvormen en manieren van kunst maken. En er zijn allerlei opdrachten te doen voor kids om beeld en geluid te ervaren.

Knutselen bij Kijk en Doe

In creatief atelier Kijk & Doe in Almelo is het dit weekend winter. In het peuter/ kleuter atelier kunnen de kids een winterlandschap schilderen op een papieren tas. En in het kinderatelier maak je een diorama. Je leert eerst een wintervogel te tekenen die je vervolgens in een winterlandschap in een doos verwerkt. 

Naar het theater

Zondag komen de bekende tv figuren van het Zandkasteel naar schouwburg Hengelo. Samen met Koning Koos beleven Prinses Sassa en Toto de mooiste avonturen.Ze gaan op avontuur met een piratenboot. Als echte piraten gaan ze met een grote piratenboot op zoek naar de schat! De voorstelling zit boordevol leuke liedjes uit de gelijknamige Z@ppelin televisieserie. Doe mee met de ‘Neuzenkriebeldans’ en laat zien hoe mooi je kunt dansen!

En zo zijn er natuurlijk nog veel meer leuke uitjes te doen dit weekend. Je vindt ze op Go-Kids Twente.

Voor de mensen die vandaag nog moeten werken, succes nog even met de laatste loodjes. Voor deze week was dit even de laatste 'Goedemorgen Twente". Maandagochtend staat er weer een nieuwe voor jullie klaar!

Een heel gezellig weekend gewenst!