Staking Basisonderwijs 30 en 31 januari. Ga een dagje uit met je kids!

De Museumfabriek in Enschede

Kom naar de Museumfabriek en ga in de Makerspace aan de slag. Maak bijvoorbeeld een te gekke Wobbler of een echte Langnek. In het museumcafé verwennen ze iedereen met ranja en lekkers!

Maak je eigen Wobbler: Kunstenaar Eibert Draisma bedacht de Wobbler, een gek apparaatje dat werkt op zonne-energie. Jij bedenkt als echte uitvinder/kunstenaar je eigen Wobbler-creatie en maakt deze in de Makerspace.  Voor deze activiteit geldt een toeslag van €2.

Maak je eigen Langnek: Een lange bewegende nek met een dierenkop is een indrukwekkend gezicht. Maak je eigen 'exoskelet' - met een mechanische nek die langer of korter wordt, doordat jij het aanstuurt. Bedenk een gave dierenkop die als hoofd dient. Breng het tot leven en wordt een kunstenaar!

Speeltuin Morskieft in Reutum

Je kunt beide dagen komen spelen in de binnen en buiten speeltuin van de Morskieft. Ze zijn van 10:00 uur tot 20:00 uur geopend. Maar ook kun je de uitdaging aangaan in de kinder escaperooms of een potje midgetgolf spelen op de fantastische Blacklight Midgetgolfbaan. 

Kinderexpo Samen in Concordia in Enschede 

Er is een voortuin, woonkamer, een slaapkamer, atelier en nog meer. Bezoekers vinden in elke kamer van het huis een ander kunstwerk; zo zijn er van Linda Nieuwstad reusachtige bloemen te zien in de voortuin.  Toegang tot de expositie zelf is gratis. Er is een leuke Doe-plattegrond (waarde € 2,50) verkrijgbaar om samen of in je eentje langs de kunstwerken te gaan. Een vrije gift voor de kunstenaars is natuurlijk welkom.

Flierefluiter in Raalte

De Flierefluiter is geopend vanaf 9.30 uur. Volwassenen hebben gratis entree en kinderen betalen € 5,- entree. 

Familierestaurant en speeltuin Troubadour in Tubbergen

Ga op woensdag lekker uit eten...de kids zijn donderdag toch vrij! Of ga donderdag lekker spelen en eten! Op deze dagen zijn de kindermenu's slechts €2,50. (niet geldig op vrijdag) 

Avontura Twentehallen in Enschede

Je kunt beide dagen spelen in de grote indoor speeltuin van Avontura Twentehallen van 09:00 uur tot 18:00 uur. 

Krazy Kangaroo Enschede

Krazy Kangaroo is vandaag extra geopend. Van 10:00 - 12:00 is er de Kids Jump en van 12:00 - 21:00 de  Krazy Jump. Reserveer wel even je jump tijd vooraf. Ook leuk! Combineer je bezoek met Avontura Twentehalllen.  1 uur jumpen en de rest van de dag spelen bij Avontura voor €15,00. 

Wandelen in Twente

Ga een heerlijke frisse neus halen met je kids en maak een wandeling in 1 van de prachtige natuurgebieden van Twente. Bekijk onze speciaal geselecteerde wandelroutes voor kinderen.

Pannenkoekhoes de Stroper in de Lutte  

Hier kun je heerlijke pannenkoeken eten. En het pannenkoekhoes is is ook nog eens heel sfeervol en gezellig. Met een leuke speelhoek. Speciaal op donderdag 30 en vrijdag 31 januari een leuek actie:  Ontvang gratis de OERRR wandelroute , met een lekker kinderijsje als je een pannenkoek komt eten. (voor kinderen t/m 12 jaar)

Monkey Town Enschede

Monkey Town op Go-Planet is beide dagen van 09:00 uur tot 18:00 uur geopend. Laat de kids lekker klimmen en klauteren in deze grote indoor speeltuin.  

ZERO55 in Enschede

Ook op Go- Planet kun je lasergamen en karten bij ZERO55. Donderdag zijn ze vanaf 16:00 uur geopend en vrijdag vanaf 14:00 uur. Op donderdag is er een leuke deal. 2 keer lasertag voor €10,00 in plaats van €17,00. 

Zwemmen in Recreatiebad de Wilder in Haaksbergen

Op donderdag en vrijdag kun je van 10:00 uur tot 16:00 uur komen plonsen in zwembad de Wilder. En natuurlijk van de vernieuwde glijbaan roetsjen met licht effecten en snelheidsmeter!

Oyfo Techniekmuseum Hengelo

Oyfo techniekmuseum in Hengelo is geopend van 12:00 uur tot 17:00 uur. Maak kennis met allerlei interessante grommende en ronkende machines tegen. Je kunt zelf machines in beweging zetten en coole games spelen. 

Kaamps in Deurningen

Bij Kaamps hebben ze vrijdag een speciaal programma vanwege de staking. Voor kinderen vanaf 2 jaar hebben ze van 14:00 tot 16:00 uur een creatieve activiteit: Versier een koe. Je kan kiezen uit een spaarpot of kartonnen variant. Het kost €5,50 inclusief een glaasje ranja en een plak cake want je krijgt natuurlijk honger als je zo druk bezig bent. Voor de wat oudere kinderen vanaf 7-8 jaar hebben ze een spannend detectivespel ‘Op zoek naar de verdwenen sleutel van de Kaasmakerij’ Je betaald €5,80 en krijgt ook een glaasje ranja. Het spel begint om 10:00 en gaat alleen door bij voldoende deelname. Voor beide activiteiten is aanmelden nodig. Zie bijgaande afbeelding voor meer informatie.

Geen zin om deel te nemen aan een activiteit? Je kan ook gezellig samen ontbijten bij Kaamps. Ze hebben voor €5,25 een speciaal kinderontbijt.

IJsbaan Twente

Voor diegene die lekker sportief bezig willen zijn op hun vrije dag is IJsbaan Twente al vanaf 9:30 geopend. Voor slechts €3,- kan je schaatsen. Zelf geen schaatsen? Geen probleem, ook de schaatsverhuur is beide dagen open vanaf 9:15, je huurt voor slechts €3,-

Aquadrome Enschede

Een ander sportief uitje is lekker samen zwemmen. Het recreatiebad van het Aquadrome is beide dagen vanaf 11:00 open. Op vrijdagavond is er ook discozwemmen vanaf 18:30.

Zwembad Brilmansdennen te Losser

Ook het zwembad in Losser is open donderdag en vrijdag. Kom je binnen tussen 12:00 en 16:00 dan betalen kinderen t/m 12 jaar slechts €2,- Er worden ook leuke activiteiten georganiseerd beloven ze op facebook.

Kinepolis Enschede

Zin om even bij te komen van alle drukke dagen? Ga lekker samen een filmpje pakken. Kinepolis Enschede heeft speciaal voor de stakingsdagen een aangepast programma met vele leuke kinderfilms zoals Frozen 2, Buurman & Buurman, Dolittle, Mees Kees in de Wolken, Project Gio en Spionnengeheimen. Maar ook twee voorpremières:

  

* De Grote Slijmfilm
Indy (Bibi) en haar BFF Olivia (Rómeycia Valentijn) zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm! Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff (Géza Weisz), de grootste speelgoedbaas van het land. Door slijm verkoopt hij zijn eigen speelgoed niet meer en daarom wil hij al het slijm in de wereld verbieden en in beslag nemen. Lukt het Indy en Olivia om slijm te redden?

* Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn
In 1999 veroverde de film Kruimeltje massaal de harten van het Nederlandse publiek, meer dan één miljoen mensen gingen naar de bioscoop. In 2020 isde tijd aangebroken voor een nieuw avontuur. 

In Kruimeltje; De Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo’n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd! Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hengemunt in de strijd om de goudmijn. Kruimeltje; De Strijd om de Goudmijn draait vanaf 5 februari 2020 in de Nederlandse bioscoop.

Knetter Hengelo

Bij Knetter kunnen kinderen donderdag en vrijdag meedoen aan de aanschuifworkshops. Donderdag organiseren ze verschillende knutsel projectjes en vrijdag gaan ze een hartjesslinger maken. Leuk om op te hangen of weg te geven op Valentijnsdag! Deelname is €6,- incl drinken en wat lekkers. Aanmelden is niet nodig, je kan gewoon aanschuiven tussen 10:30-12:00. En terwijl de kinderen lekker bezig zijn kunnen de moeders genieten van al het lekkers dat ze bij Knetter verkopen.

Net buiten de regio:  

Wildlands

WildCampus van Wildlands in Emmen. Kom op donderdag 30 of vrijdag 31 januari naar WILDLANDS. Naast korting op de entreetickets (16,50 voor kinderen)  heeft WILDLANDS op deze dagen WILDcampus georganiseerd. Zo kun je op je vrije dag toch nieuwe dingen leren! Heb jij altijd al een vraag willen stellen aan een dierverzorger, de dierenarts, diëtiste of directeur van WILDLANDS? Dan is dit je kans!