Wunderland Kalkar organiseert Wunderlight Kalkar

De naam zegt het al maar Wunderlight in Kalkar is een wonderlijk lichtjesfestijn in het Dino thema. Met 3 zonen die allemaal wel iets met dino's hebben én dolenthousiast worden als je het woord 'attracties' noemt, reed Kirsten (Go-Kids Twente en Achterhoek) op een zaterdagavond begin december naar Kalkar toe. Je doet er vanaf Twente zo'n uur en een kwartier tot anderhalf uur over. Je rijdt via de Achterhoek in de richting van Arnhem dus voor veel van onze volgers is het nog veel dichterbij.

>> Koop hier direct tickets

Openingstijden Wunderlight

Het programma wordt aangeboden vanaf 1 december tot en met en 24 februari. Tijdens reguliere weken in de weekenden geopend op de vrijdag en zaterdagavond. Tijdens de kerstvakantie bezoek je Wunderlight Kalkar dagelijks tussen 17.00 en 20.30 uur. Van 9 tot en met 24 februari zijn ze ook dagelijks geopend. 

Wunderlight Kalkar

Wat kun je verwachten?

Wij waren nog nooit in Wunderland Kalkar geweest dus het was een grote verrassing. Je kunt je, helemaal bij droog weer, echt wel 3 uurtjes vermaken in dit park. Er is een DinoGlow speurtocht, een Dino Museum, Light route, Theater, er zijn attracties en er is een overdekte playground. Deze laatste is wel in de buitenlucht maar vind je onderin de grote koeltoren. Heel sfeervol. 

Wunderlight Kalkar

Wij bezochten Wunderland toen het helaas heel erg nat was buiten, en ook nog eens veel wind stond. Er zijn binnen activiteiten maar het accent ligt wel op de activiteiten in de buitenlucht. Waar je ook alle attracties vindt.

Wunderlight Kalkar

DinoGlow speurtocht

Bij binnenkomst krijgen de jongens allemaal een Dino Speurtocht en grote plattegrond mee. Als je deze volgt loop je eigenlijk ook de hele route door het park en kom je ook langs alle attracties en bezienswaardigheden.

Wunderlight Kalkar

Bij de entree krijg je ook een ticket voor het tijdstip waarop je het Dino Theater kunt bezoeken. Maar eerst tijd voor de weetjes over Dino's!

Wunderlight Kalkar

Want als je alles invult krijg je bij het verlaten van het terrein een dino kenner diploma!

Museum

Er is een leuk en leerzaam Dino Museum ingericht over de tijdslijn van de dino's.

Wunderlight Kalkar

Lekker speels met veel plaatjes zodat het voor kinderen ook leuk is om er rond te kijken en de teksten te lezen!

Wunderlight Kalkar

Onze jongste zoon Sten vond het vooral heel leuk om overal de kilogrammen van de dino op te zoeken. Leuke weetjes!

Wunderlight Kalkar

De attracties

We hadden helemaal niet zoveel attracties verwacht, maar er waren écht leuke attracties geopend. Van de draaimolen tot de olifantjes, tot de luchtballonnen tot het schip. Alle attracties waren voorzien van mooie sfeervolle lichtjes. Dit draagt echt bij aan de sfeer op het terrein!

Wunderlight Kalkar

En de geweldige grote zweefmolen. Voor jong en iets ouder. Papa met Kyan en Lyem in de snelle attracties. Mama met Sten in de olifantjes. Die overigens ook best snel en hoog gingen! Het is sowieso extra spannend in het donker ;)

Wunderlight Kalkar

Playground

De overdekte playground vind je onderin de koeltoren. Hier is een speeltuin te vinden en daaromheen kun je in het zand allerlei Dino opdrachten doen. Denk aan behendigheidsopdrachten of het zo snel mogelijk rennen in het zand. 

Wunderlight

Foodcorners

Omdat het evenement vroeg in de avond begint, is het wel zo fijn dat er eten te verkrijgen is. Er staan diverse foodcorners over het terrein verspreid. Met hotdogs, friet, snacks en zoete lekkernijen. Kortom; je hoeft er geen honger te krijgen. Dit is niet bij de prijs inbegrepen maar je hebt bij iedere corner de mogelijkheid om contant of met de pinpas te betalen 

Dino theater

Wunderlight

Bij binnenkomst in Wunderlight krijg je tickets met een tijdstip waarop je de theatershow kunt bezoeken. Deze theatershow is binnen en dat kwam voor ons als heel welkom. Even lekker opwarmen in de nette lobby met bar. Hier bestel je jouw favoriete drankje en zoete lekkernij. Daarna kun je lekker plaatsnemen en genieten van de vrolijke Dinoshow. Met muziek enneuh ... een echte dino?! 

Wunderlight Kalkar

Wat vonden wij van een bezoek aan Wunderlight?

Onze conclusie is dat dit een heerlijk divers avondje uit is! Voor elk wat wils. Sfeervol met veel gezellige lichtjes. Attracties voor de adrenaline en ook nog eens leerzaam met het museum en alle bordjes die overal hangen en de leuke speurtocht. Grote toegevoegde waarde vonden wij dat alle communicatie in het Duits en Nederlands is.

Persoonlijke tips:

  • Kleed je wel goed warm aan. Het terrein is open en in de attracties waait het natuurlijk door de snelheid ook nog eens extra hard. Als je goed warm blijft kun je lekker lang blijven!
  • Extra genieten van de glühwein en deze omgeving? Je kunt ook overnachten in Wunderland Kalkar!

>> Naar Wunderlight Kalkar