Welkom in de ijstijd

Natura Docet in Denekamp wordt van 15 juni t/m 8 september omgetoverd tot een wereld vol ijstijddieren. Sta in de tuin grommend tegenover een metersgrote sabeltandtijger, oog in oog met een reusachtige luiaard en sta binnen in het museum versteld van de gigantische skeletten van een mammoet en holenbeer. Kraak de ijscode en kom thuis vol stoere verhalen. Geen avontuur is jou te koud! Kom jij samen met Snowy de Poolvos de ijstijd ontdekken? Dit kun je tot en met zondag 8 september dagelijks tussen 10.00-17.00 uur doen! 

Een ticket kost € 14,- en zijn zowel online als aan de kassa te koop. Parkeren is gratis. 

Een bezoek duurt tussen de 2 en 2,5 uur. 

>> Naar de IJsdieren

IJstijddieren Museum Natura Docet
Caption

Programma en activiteiten

Op ontdekking in het museum

Met je ticket ontdek je niet alleen de prachtige tuin, maar ook het museum. Daar kijk je je ogen uit bij de indrukwekkende skeletten van een mammoet, holenbeer en steppewisent uit de ijstijd. Vergeet ook niet de bijzondere collectie in de wonderkamers en Buitengewone Beesten te verkennen!

IJstijddieren Museum Natura Docet
Caption

Oog in oog met ijstijddieren

Wandel door de museumtuin en ontmoet verschillende diersoorten die ooit de ijstijd bevolkten. Verwonder je over de imposante wolharige mammoet en laat je verrassen door de kleine dwergolifant. Sommige dieren zijn sinds die tijd nauwelijks veranderd. Een leerzaam uitje voor jong en oud!

Wat is er te doen?

Ga als een echte paleontoloog aan de slag en graaf verschillende botfragmenten op. Ben jij net zo sterk als een sabeltandtijger en kun je zo ver springen als een reuzenwolf? In de tuin valt van alles te beleven. Houd onze agenda in de gaten voor meer leuke activiteiten!

Kraak de ijscode

Snowy de poolvos neemt jonge avonturiers mee op een spannende en educatieve audiotour door de tuin. Bij elk informatiebord onthult Snowy een deel van het verhaal. De echte magie ontstaat echter pas wanneer je de QR-codes scant met je smartphone. Op dat moment komen de verhalen tot leven, ingesproken door stemacteurs. Volg het kleurrijke avontuur op de voet! Ga samen met Snowy de poolvos op avontuur in het museum en de tuin. Ga op zoek naar informatie over de dieren, los puzzels op en plak de stickers op de juiste plaats. Lukt het jou om de ijscode te kraken?

>>Tickets reserveren!