Hemelvaart: Nationale Stoomtreindag bij Museum Buurtspoorweg

Hemelvaart: Nationale Stoomtreindag bij Museum Buurtspoorweg

Op Hemelvaartsdag (30 mei) is het Nationale Stoomtreindag. Museum Buurtspoorweg doet traditiegetrouw mee aan deze dag.

Nationale Stoomtreindag

Op donderdag 30 mei is het Nationale Stoomtrein dag. Bij Museum Buurtspoorweg rijden dan alle stoomlocomotieven en rijtuigen.  Ze rijden dan volgens een uitgebreide dienstregeling met stoom van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. De  stoomlocomotieven wordt ingezet met verschillende soorten rijtuigen van coupé rijtuigen tot derde klasse rijtuigen met spartaanse langsbanken. Naast deze passagierstreinen zal deze dag ook onze goederentrein in actie komen.

Bekijk hier de dienstregeling

Activiteiten voor jong en oud. 

Op het station worden diverse extra activiteiten georganiseerd.

Station Haaksbergen
Touwslager
Het slaan van touw is een eeuwenoude ambacht die al door meer dan 7 generaties van de familie van Sark bedreven wordt. Zij laten deze dag zien wat het werk van een touwslager inhoudt. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding onder begeleiding zelf een springtouw maken.

Grote uitverkoop van nostalgisch speelgoed én Thomas de Trein spullen
Museum Buurtspoorweg organiseert deze dag een grote uitverkoop van veel bijzonder speelgoed. Tollen, blikken speelgoed, puzzels, maar ook Thomas de Trein spullen. Het wordt deze dag allemaal met hoge kortingen aangeboden. Deze uitverkoop vindt plaats in een grote tent op de Parkeerplaats van station Haaksbergen.

Station Boekelo
Modelbanen
In het museumdepot in Boekelo zijn verschillende modelbanen van LGB te zien. Onder meer de LGB-freunde Niederrhein zijn in Boekelo om met modeltreinen te rijden op grote banen waarvoor in de meeste huizen geen plaats is. Deze zie je dan ook veel in een grote hal of zelfs een tuin. Ze worden dan ook wel tuinbanen of in het Duits Gartenbahnen genoemd. Een bijzondere bezienswaardigheid van prachtige, gedetailleerde landschappen, dorpen en steden waar de modeltreinen doorheen rijden.

Daarnaast is natuurlijk ook de modelbaan van Zuiderspoor Enschede te bewonderen. Een baan waar je elke keer weer wat nieuws ontdekt, zo veel is er te zien.