Naar buiten met kinderen in de voorjaarsvakantie

Wandelen met kinderen of een actieve buitenactiviteit...een frisse neus halen is een  heerlijk uitje met de kinderen in de vakantie.

Wandelen met kinderen: Een boswandeling kan elke dag! 

Twente heeft een prachtige natuur en heeft verschillende natuurgebieden. Een perfecte regio om heerlijk te wandelen of fietsen. Ook met de kids is dit goed te doen.Er zijn verschillende wandelroutes die speciaal voor kids zijn uitgezet. Met tips van Go-Kids volgers hebben we inmiddels een heel mooi overzicht van wandelroutes voor kinderen. Met natuurlijk leuke pauze plekjes voor ondeweg!

Tip: Maak de wandeling door het Buurserzand en sluit af met koffie en appelgebak bij de Wakel. Elke dag geopend van 11:30 uur tot 16:30 uur. Je vindt alle routes en pauzeplekken via deze deze link. 

Kampdag Manege Stal de Eik in Holten

Heb je in de voorjaarsvakantie zin in een leuke dag tussen de paarden en de pony's? Dan moet je bij Manege Stal de Eik in Holten zijn. Zij organiseren op 17 en 21 februari 2020 een sportieve en gezellige kampdag! Met: rijden, spelletjes zoals ponyvoetbal en stoelendans, verzorging , voltigeren en natuurlijk een lekkere lunch met zijn allen.

Kosten: € 47,50 p.p. voor de hele dag.

Neem voor meer informatie en/of opgeven contact op via tel. 0548 - 36 28 33 of stal@eik.nl. Sandra Dieperink vertelt je er graag meer over.

Vuurtje stoken en broodjes bakken bij Watermolen Frans

Help jij mee om een vuurtje te stoken? Kom dan naar de kindermiddag ‘Vuurtje stoken’ op woensdag 19 februari. Als het vuur lekker brandt, dan kun je broodjes bakken en marshmallows. Ook zijn er leuke natuurspelletjes te doen. Doe jij ook mee? De kindermiddag is van 15.00 tot uiterlijk 17.00 uur. Graag vooraf aanmelden.

Hoe stook je een mooi vuurtje? In ieder geval heb je daar goed hout voor nodig. De kinderen gaan samen met de vrijwilligers van Landschap Overijssel eerst het bos in op zoek naar stokken, bladeren en schillen. Onderweg doen we ook leuke natuurspelletjes. Eenmaal terug bij Watermolen Frans is het tijd voor het vuur. Als dat warm genoeg is, kunnen we broodjes en marshmallows bakken. Zo is de kindermiddag niet alleen leuk maar ook leerzaam. Tip: trek warme kleren aan die vies mogen worden en stevige schoenen of laarzen. 

Aanmelden: Via een app of sms naar telefoonnummer 06-81560447.
Bijdrage: € 2,50 per kind. Graag contant betalen op de locatie.
Parkeren: Bij Infocentrum IJs & Es, Bergweg 8 in Mander/Vasse is parkeergelegenheid. Vanuit hier loopt een paadje naar Watermolen Frans, niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens.

Krokus doe dagen op camping de Lemeler Esch 

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn de Krokus Doe Dagen bij Boscafé De Lemeler Esch. Knutselen aan de knutseltafel in het Boscafe, een speurtocht, uitdagende puzzels en marshmallows roosteren boven het houtvuur. Voor kinderen tot 12 jaar zijn er leuke natuuractiviteiten. Iedere dag tussen 11.00 en 16.00 uur kun je activiteiten doen die je leuk vindt. Je bepaalt zelf wanneer je welke activiteit doet. Zo zit je niet vast aan tijden en kun je je hele vakantie lekker zelf indelen. Het Doe Dagen activiteitenboekje mag je natuurlijk mee naar huis nemen en staat vol met puzzels en natuurweetjes. 

Verblijf je op de camping dan krijg je bij aankomst een Krokus Doe Dagen boekje. Verblijf je niet op de camping, maar wil je gewoon een dagje langskomen bij het Boscafé? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt het boekje dan voor € 5,- bij de receptie of in het Boscafé afhalen. Lees hier meer. 

Openlucht Museum Ootmarsum

Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen je een beeld van het leven van vroeger. Het leven van boeren, 100 jaar geleden. Huizen en schuren, die compleet zijn ingericht met meubels, gereedschappen en wagens. Het grootste deel van het park laat zien hoe de boerengezinnen vroeger leefden. Dichtbij de natuur, sober, zelfvoorzienend en eenvoudig.

Nieuw: Speurtocht naar het Twente van vroeger. Vind de QR codes!

Gewapend met een tablet mag je op pad in het museum. Je gaat op zoek naar QR codes die verstopt zijn op verschillende locaties. Mogelijk kom je langs het bijzondere Los Hoes, de smidse of het gezellige Klöpkeshoes.  Op pad met de tablet betekent het  zoeken en ontdekken  in, op, naast en tussen de gebouwen. Heb je een QR code gevonden? Beantwoord dan de vraag om verder te kunnen gaan naar de volgende locatie op je tocht. Na het voltooien van alle vragen en het invullen van het codewoord mag je in de museumwinkel een kleine beloning ophalen.

Lees hier meer over het Openluchtmuseum. 

WILDLANDS Backstage

In de wintermaanden overwinteren veel dieren in hun binnenverblijf. In deze koudere maanden mag je als gast een kijkje nemen achter de schermen waar je normaal eigenlijk niet mag komen. Breng een bezoek aan de stallen, kijk waar dierenarts Job de operaties uitvoert en zie waar de olifanten hun speciale verzorging krijgen. 

Je kunt onder andere deze plekken bezoeken: 

• Leeuwenstal
• Nijlpaardenstal
• Savannestal
• Dierenartspraktijk
• Waterfabriek
• Dieetkeuken

Tickets

Je kunt WILDLANDS Backstage bezoeken met een regulier entreeticket. Je hebt geen speciaal WILDLANDS backstage ticket nodig. Bestel je tickets online: > Tickets bestellen WILDLANDS Backstage

 

Log In