Goedemorgen Twente,

29-05-2019


Ik ga afscheid van jullie nemen...voor de komende 2 weken. Morgen gaan wij namelijk met vakantie. 12 dagen lang! Heerlijk he?! En ja...we gaan naar de zon. De Nederlandse zon..de Overijsselse zon! We gaan namelijk op vakantie in de buurt. En met de voorspelde temperaturen in het vooruitzicht, kon dat wel eens helemaal perfect worden.Goedemorgen Twente stopt daarom 2 weken, maar natuurlijk gaan de uitjes tips op social media gewoon door. En ook de website is gevuld met heel veel leuke uitstapjes. Dus echt missen zullen jullie me niet!28-05-2019

Goedemorgen Twente,

Wat hadden ze gisteren de slappe lach..die dames van mij. En niks is zo aanstekelijk als het geschater van die twee. Ze slapen samen op 1 kamer. Sinds 3 jaar. Dit willen ze zelf graag omdat ze dan beter slapen. We hebben een moeilijke inslaper, en een dromer. En doordat ze samen op 1 kamer slapen, voelt het voor hen fijner. En voelen ze zich minder alleen.  Dit ontdekte ze toen ze een keer bij elkaar op de kamer mochten "logeren". En sindsdien is dat nooit meer veranderd. Maar de jonsgte is niet meer zo'n snelle slaper als dat ze dat altijd was, dus het komt nog wel eens voor dat ze nog wakker is, als de oudste naar bed gaat. En dat was gisterenavond dus ook het geval. Nadat ik ze had ingestopt ging ik de was opruimen boven. Ik rommel wat in de kasten en loop van de ene kamer naar de andere. Als ik opeens een ontzettend geschater en gechiechel hoor. Ze hebben de slappe lach. En niet zo'n klein beetje ook. Ze proberen nog wat te zeggen tegen elkaar, maar er komt weinig verstaanbaars uit. Ik luister natuurlijk met m'n oor tegen de deur, maar ik heb geen idee waar dit gelach door ontstaan is. Het gelach gaat nog even door en zelf sta ik te grinneken achter de deur. Als ze weer een beetje kunnen praten met elkaar, zijn ze uitgelaten en proberen ze een gesprek aan te gaan over de slappe lach. Ik roep door de deur: ik wil dat het nu stil is dames. ik krijg een heel braaf... "tuurlijk mam". Een te braaf antwoord, waarbij ik me direct afvraag wat hierachter schuilt. Het duurt enkele seconden, tot er 1 het lachen niet meer kan inhouden en het uitproest. De ander sluit aan en de slappe lach is weer terug. Ik doe ook maar weer, want dit is te grappig en eigenlijk ook te schattig. Heerlijk hoe die twee kunnen lachen met elkaar.

En dan is het alweer dinsdag. Vandaag gaan we twee winnaars bekend maken. 1 voor een gezinsticket van het paltival festival op 1 juni in Oldenzaal, en een winnaar voor een gezinsticket voor het festival Camping op Stelten op 8 en 9  juni op Vliegveld Twenthe. Als je nog kans wil maken, dan kun je dus nog meedoen!

Voor vandaag hebben we ook weer een leuke hemelvaart tip. Het is namelijk Nationale Stoomtreindag op Hemelvaarstdag. Bij Museum Buurtspoorweg rijden dan alle stoomlocomotieven en rijtuigen.  Ze rijden dan volgens een uitgebreide dienstregeling met stoom van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. Ook worden er allerlei extra activiteiten georganiseerd. 

Station Haaksbergen
Touwslager
Het slaan van touw is een eeuwenoude ambacht die al door meer dan 7 generaties van de familie van Sark bedreven wordt. Zij laten deze dag zien wat het werk van een touwslager inhoudt. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding onder begeleiding zelf een springtouw maken.

Grote uitverkoop van nostalgisch speelgoed én Thomas de Trein spullen
Museum Buurtspoorweg organiseert deze dag een grote uitverkoop van veel bijzonder speelgoed. Tollen, blikken speelgoed, puzzels, maar ook Thomas de Trein spullen. Het wordt deze dag allemaal met hoge kortingen aangeboden. Deze uitverkoop vindt plaats in een grote tent op de Parkeerplaats van station Haaksbergen.

Station Boekelo
Modelbanen
In het museumdepot in Boekelo zijn verschillende modelbanen van LGB te zien. Onder meer de LGB-freunde Niederrhein zijn in Boekelo om met modeltreinen te rijden op grote banen waarvoor in de meeste huizen geen plaats is. Deze zie je dan ook veel in een grote hal of zelfs een tuin. Ze worden dan ook wel tuinbanen of in het Duits Gartenbahnen genoemd. Een bijzondere bezienswaardigheid van prachtige, gedetailleerde landschappen, dorpen en steden waar de modeltreinen doorheen rijden.

Daarnaast is natuurlijk ook de modelbaan van Zuiderspoor Enschede te bewonderen. Een baan waar je elke keer weer wat nieuws ontdekt, zo veel is er te zien.

Voor meer informatie en de dienstregeling van de treinen, klik je hier. 

Fijne dag! 

 

27-05-2019

Goedemorgen Twente,

Goedemorgen maandag, Goedemorgen korte week! Nog maar 3 dagen school/ werken deze week, en dan hebben we lekker een lang weekend. Een weekend waarin volop leuke activiteiten te doen zijn.

Hoe was jullie weekend? Wij hadden weer een feest weekend. Na de verjaardag van Juliette en de communie was nu ik aan de beurt. Gisteren was ik jarig. Ik werd verrast met een ontbijt op bed gemaakt door onze dochters en mijn petekind. Mooie cadeaus,gedichten en tekeningen volgden. Het was net moederdag! Geweldig leuk om zo verrast te worden en om te zien hoe druk de kids met je verjaardag zijn. Het werd een gezellige dag en een gezellige avond, waarbij we het grootste gedeelte van de verjaardag nog buiten konden vieren. Heerlijk! Natuurlijk mochten de kids ook wat langer opblijven. Het wakker worden op de maandagochtend is al niet zo favoriet, en dat zal nu ook wel niet het geval zijn. Ach...het is bijna vakantie. 

We zullen elke dag een tip geven voor het lange weekend wat in aantocht is. Vandaag is dat de Twentehallen. Op Hemelvaartsdag kun je uren vermaak hebben bij de Twentehallen. Avontura is geopend van 09:00 uur tot 18:00 uur. Van 10:00 – 11:00 uur kun je er ook ballonnen versieren. En van 14:00 – 15:00 uur is er een  Vulkaan challenge.

Ook Krazy Kangaroo is Hemelvaartsdag geopend. Van 10:00 – 12:00 uur is er Kids Jump voor kids vanaf 2 jaar en  van 12:00 – 22:00 uur Krazy Jump voor kids vanaf 8 jaar.

Fijne dag!

 

24-05-2019

Goedemorgen Twente,

Bijna weekend! Nog een paar uurtjes en dan kunnen we het weekend inluiden. We hebben weer een paar leuke weekendtips voor je verzameld!

 • Sand in the City. In de binnenstad van Enschede ligt een mega grote zandbak. Lekker spelen met zand, taartjes bakken en kastelen bouwen. Voor de ouders is er een heerlijk terras met zicht op je spelende kroost.
 • Foodfestival Stoer Voer staat dit weekend in Enschede, in het van Heekpark. Lekkere eten, drankjes, muziek en activiteiten voor de kinderen.
 • Het Maker festival op het Roombeek Cultuurpark,  in Enschede. Maak kennis met uitvinders en kunstenaars.  Je kunt niet alleen dingen bekijken, maar vooral ook zélf dingen bedenken, doen en maken! Ontdek welke nieuwe technieken er allemaal zijn en welke oplossingen die kunnen bieden, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid.
 • Zondagbrunch bij Familierestaurant Troubadour: Op zondag van 10:30 uur tot 13:30 kun je hier heerlijke en uitgebreid komen lunchen. Met een binnen en buitenspeeltuin hebben de kids het hier prima naar zijn zin. 

Deze activiteiten vind je allemaal in de agenda op Go-Kids. https://go-kids.nl/twente/agenda

Vandaag werk ik in Zwolle, samen met mijn collega's van Go-Kids Deventer/ Salland, Go-Kids Zwolle en Go-Kids Drenthe. Altijd gezellig om even een dagje samen te werken. En daarna luidt ik ook mijn weekend in. Een leuk weekend want onze dochter treed op in de Schouwburg Hengelo met de musical Belle en het Beest van Theaterschool Luna. Hiervoor zijn nog kaarten te bestellen. Dus als je een musicalfan in huis hebt, is dit zeker een leuk uitje om naar toe te gaan.

En zondag vieren wij het laatste feestje van deze maand in ons huis, want dan ben ik jarig! We hopen natuurlijk op een lekker zonnetje erbij!

Fijne dag en alvast een heel gezellig weekend!

 

 

23-05-2019

Goedemorgen Twente,

Het wordt een leuke dag vandaag, een top dag of eigenlijk een geweldige dag! We gaan vandaag namelijk 2 onwijs leuke win acties inzetten. 2 hele verschillende, maar wel 2 hele leuke! En in deze Goedemorgen Twente maken we er alvast 1 bekend.

Het Paltival! festival. Het kinderfestival in de Pathetuin in Oldenzaal. Op zaterdag 1 juni wordt de Palthetuin omgetoverd tot een echt kinderparadijs. Paltival! Is een vrolijk en muzikaal festival voor kinderen van 2 tot 8 jaar. Er zijn (theater)voorstellingen, muziek, workshops, verkleden, zingen, dansen, eten en nog veel meer. Zelfs Dirk Scheele komt naar Paltival! om zijn leukste liedjes te zingen. 

Maar ook gaan Kapitein Kromspijker en zijn stuurvrouwe Sophie op avontuur en speelt de Kidsband van Kaliber Kunstenschool. Daarnaast zijn er voorstellingen van Debora ter Horst (een verhaal met een staartje) en Zuleika de Verhalenvertelster. Ook is er vanalles te doen: Maak een rondrit met Prinses Paltival in een heuse koets, volg een workshop van illustrator Charlotte Dematons of kom in beweging bij de workshop Rattendans! 

Het thema van Paltival! is de Rattenvanger van Hamelen.

Kaarten voor dit kinderfestival kosten €5,00 voor zowel volwassenen als kinderen. Wil je Dirk Scheele niet missen of genieten van de mooie verhalen van Zuleika, koop je kaarten dan alvast in de voorverkoop via Stadstheater de Bond. 

Win actie!

Wij mogen een gezinsticket weggeven voor Paltival! op zaterdag 1 juni. Wil je kans maken op deze gezinsticket? Reageer dan onder dit bericht op Facebook of Instagram met een vrolijk icoontje en tag degene die dit festival ook niet wil missen.

Dinsdag 28 mei maken we de winnaar bekend.

Succes! en een Fijne dag!

Pssst....vanavond komt de andere win actie online! 

 

22-05-2019

 

Het thema van Paltival! is de Rattenvanger van Hamelen.

Goedemorgen Twente,

Gisteren reed ik van Enschede naar Losser. Een stukje Twente waar ik eigenlijk niet zo vaak kom. Jammer eigenlijk, want er is onwijs veel te doen en de natuur is er prachtig! Ik had een afspraak bij de VVV in Losser/ Lutte. Bij de VVV denk je misschien aan een winkel met vooral folders over dagjes uit in de omgeving. Een plek voor toeristen. Maar dat is zeker niet waar! Deze actieve VVV organiseert ook vele activiteiten.Voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Ze hebben bijvoorbeeld een GPS route voor kinderen ontwikkeld door Losser, ze hebben leuke wandelingen voor kinderen en voor de zomer maken ze een schatkaart van de omgeving met alle kinderactiviteiten erop. 

Maar ook bruist dit stukje van Twente van speeltuinen, eet gelegenheden, natuur, historie en lekkere ijssalons. Kortom...een stukje Twente wat je met je kids kunt gaan ontdekken! 

Ik ga aan de slag om alle kinderactiviteiten in dit gebied op Go-Kids Twente te zetten. Dus ik sluit me vandaag op in mijn kantoor en kruip achter m'n laptop. Natuurlijk zien jullie deze uitjes binnenkort ook voorbij komen op Social Media.

Fijne dag vandaag! 

21-05-2019

Goedemorgen Twente,

Me-Time...dat heeft elke ouder/ verzorger wel eens nodig toch? Even een momentje voor jezelf. Even opladen, even relaxen en even geen ouder zijn, maar jezelf. 

Het kunnen hele simpele dingen zijn. Een avondje bioscoop, hapje eten, een bezoek aan de schoonheidsspecialist of een uurtje sporten. Maar ook een weekendje weg is af en toe heerlijk! De nieuwe energie die je opdoet, kun je weer fris en fruitig gebruiken naar je kinderen. Win- Win situatie.

Me -time momenten moet je plannen, anders komt het er niet van. Dan gaan andere dingen voor en meestal zijn dat je kinderen. Plannen is wel vaak een puntje. Vooral als je een uitje plant met anderen. Voordat er een datum is dat iedereen kan, ben je vaak al weken verder. Maar dat mag de pret zeker niet drukken. Wat in het vat zit...verzuurd niet. Een avondje uit met vriendinnen of quality time met je partner... het zijn momenten die je moet koesteren.

Mijn favoriete Me-Time momenten zijn een avondje bioscoop, lekker uit eten en een weekendje weg naar de welness/ thermen. Maar ook een eind wandelen vind ik heerlijk! Mijn volgende momentje staat al gepland...een avondje bios met vriendinnen naar de film: Singel 39. 

Nu ben ik benieuwd naar de Me- Time momenten waar jullie van opladen. Wat zijn leuke adresjes in Twente waar je als ouder/ verzorger even weer helemaal jezelf wordt. Alleen of samen met vriendinnen, je partner, je moeder etc. Bij 10 of meer leuke adressen/ tips in Twente voor een momentje voor jezelf, schrijf ik een leuke blog over deze heerlijke momenten!

Fijne dag!

20-05-2019

Goedemorgen Twente,

Daar zijn we weer! Het weekend is alweer voorbij. Wat een top weertje hadden we erbij he?! Wat hebben jullie gedaan? Laat het ons weten via #waargaanjullievandaagnaartoe

Wij vierden gisteren de communie van onze jongste dochter.  Een hele happening voor de kinderen. Mooie kleren aan, de haren netjes, een stukje voorlezen, in het middelpunt staan...onze dochter vond het geweldig, ze genoot de hele dag. Na het officiële gedeelte in de kerk, vierden we thuis natuurlijk een feestje! En met dat heerlijke weer, werd het een top dag buiten. Totdat er een gigantische regenbui losbarstte! We dachten droog te blijven onder de overkapping, maar moesten toch vluchten naar binnen voor de dikke regendruppels. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Vandaag gaan we weer lekker aan de slag. Er staan leuke dingen op de planning deze week! Vorige week ontdekte ik een (voor mij) nieuw kinderfeestje! De kinderfeestjes van Sjoeterz. Een super gave plek voor een gaaf spelletje met Nerf pistolen. Hier kom ik deze week zeker nog uitgebreider op terug! Verder heb ik een paar afspraken en ga ik op de koffie bij onze gastblogger Maureen. Hemelvaart en Pinksteren zijn in aantocht, dus hier zullen we regelmatig tips over posten. Er staat al een blog klaar met tips voor deze lange weekenden. Mocht je deze gemist hebben van het weekend...je leest de blog met tips via deze link.

Fijne dag! 

 

17-05-2019

Goedemorgen Twente,

Heb je ze gisteren gezien? Het transport met levensgrote dino's erop? Deze dino's waren onderweg naar Vliegveld Twenthe. Meer dan 50 levensgrote en levensechte dino's hebben daar hun thuisbasis komende zomer. Dinopark Twente wordt een fantastisch uitje voor komende zomer. Van 13 juli t/m 25 augustus wordt Vliegveld Twenthe omgetoverd tot een prachtig Dino landschap. 

Deze maand maak je bij Go-Kids kans op 2 toegangskaarten voor het Dinopark komende zomer. Post een bericht op Facebook of Instagram over een uitje dat jullie beleven. En plaats in dit bericht  de #waargaanjullievandaagnaartoe  1 juni kiezen we onder alle inzendingen een winnaar. 

Dit weekend kun je er weer lekker op uit! We hebben een aantal weekendtips voor je verzameld.

 • Zaterdag is de De World Robotic Olympiad (WRO) in Oyfo Techniekmuseum Hengelo. Dit is een internationale robotica wedstrijd. In meer dan 65 landen over de hele wereld doen enthousiaste kinderen en jongeren mee aan deze competitie. Ze bouwen in teams een Lego Mindstorms robot, die opdrachten uitvoert op een speelveld. Als publiek ben je deze dag van harte uitgenodigd om kennis maken met de enthousiaste wereld van de WRO, met de technische kennis die komt kijken bij programmeren en natuurlijk met de wedstrijden. Ook is het Techniekmuseum geopend. De toegangsprijs voor deze dag bedraagt € 2,50 per persoon.
 • Zaterdag is het Brandweer Kids Event. Dit vindt plaats in en rondom de brandweerkazerne van Oldenzaal. 
  Tijdens dit event kunnen de kids van 2 tot 12 jaar (en hun ouders) meedoen aan allerlei leuke activiteiten, waarbij ze de kinderen telkens iets over brandveiligheid proberen te leren. 
 • Zondag is er het evenement Paard en Plezier in Markelo. Hippisch Platform Overijssel organiseert een groot buitengebeuren op het terrein van Manege Snorrewind. De hele dag presenteren tal van ondernemers en paardenliefhebbers zich in workshops en demonstraties.
 • De zondagbrunch bij Familierestaurant Troubadour in Tubbergen.Iedere zondag wordt er van 10.30 - 13.30 uur een uitgebreid brunchbuffet geserveerd. Koude en warme gerechten worden in verschillende gangen gepresenteerd. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Deze uitjes vind je allemaal in de agenda op Go-Kids Twente.

Fijne dag, Fijn weekend! 

 

16-05-2019

Goedemorgen Twente,

Donderdagochtend...dat betekent dat we het vandaag gaan hebben over het Kinderfeestje van de week. Gisterenavond maakte we het nieuwe kinderfeestje van de week bekend, de kinderfeestjes van Buitenhoff Klimbos 't Rutbeek. Buitenhoff is een locatie op 't Rutbeek waar ze gave outdoor activiteiten organiseren. Ze hebben een gaaf klimbos maar ook survivallen behoort tot de mogelijkheden.

't Rutbeek is sowieso een gave plek om een kinderfeestje te vieren. De recreatieplas en de ligweiden eromheen zijn ideaal voor een feestje. Een duik in het water, een picknick, lekker spelen in de speeltuin of zandkastelen bouwen op het strand.  Maar ook voor een mooie wandeling kun je hier terecht. Of Skeeleren op het  asfalt-wandelpad, fietsen en mountainbiken.  Op 't Rutbeek is volop vermaak voor gezinnen en kinderen. 

Een geweldige plek om een feestje te vieren. Actief, uitdagend en samenwerkend een activiteit doen en vervolgens afsluiten aan het water. 

Bij Buitenhoff heb je diverse arrangementen.

Klimbos feestje: €9,50 p.p (va 10 personen) 

In het bos van circa 1 hectare is een spannend touwbanen parcours gebouwd. Natuurlijk ga je veilig de bomen in. Je krijgt een klimgordel om en een dubbele zekeringslijn met 2 karabiners. Op deze manier kun je veilig gezekerd het avontuur in de bomen beginnen. Je klimt en klautert behendig van boom naar boom, via balkjes, planken, netten en kabels. Bij de liaan wordt je durf en doorzettingsvermogen op de proef gesteld. Als een Tarzan (of Jane) zwaai je aan een touw van boomplateau tot boomplateau. Dit alles onder regelmatige controle en toezicht van de instructeurs.

Survival feestje: €12,50 p.p. 

Voor bikkels vanaf 8 jaar en een  minimale groep van 6 deelnemers. Een feestje vol uitdaging, avontuur en plezier onder deskundige begeleiding. Een lekker actief feestje in de buitenlucht. Met je eigen groepje vrienden en/of vriendinnen ga je de uitdaging aan in het  spannende survivalbos. De survival wordt aangepast aan hoe oud en sportief de groep is. En bij een “winter” survivalfeestje  worden de survival onderdelen aangepast en is er tussendoor warme chocolademelk.

Combi feestje Klimbos en Tubing €14,00 p.p. 

Samen met Skicentrum Moser op 't Rutbeek is er een combinatie feestje mogelijk. Tubing is een  de nieuwe sensatie bij Skicentrum Moser. In een grote rubberen band glijd je naar beneden! Super snel en super cool. Hier krijgen de kids geen genoeg van! En hier kan geen glijbaan tegenop. Gegarandeerd succes en een unieke ervaring. 

 • 1,5 uur laag parcour klimmen onder begeleiding van kliminstructeur
 • ½ uur FunTubing (leuk met z'n allen tegelijk van de ski piste glijden)
 • Kosten € 14,00 per kind (minimaal 6 kinderen)

Combi feestje Survival en Tubing €16,00 p.p. 

 • 2 uur onder begeleiding van een instructeur stoere survival opdrachten uitvoeren
 • ½ uur FunTubing (leuk met z'n allen tegelijk van de ski piste glijden)
 • Kosten € 16,00 per kind (minimaal 6 kinderen)

Het is in overleg mogelijk om de feestjes uit te breiden met een lekkere afsluiter. 

 • patat i.c.m. een snack en Ranja : € 4,00 per persoon

Genoeg te beleven op 't Rutbeek! En natuurlijk niet alleen voor kinderfeestjes. Ook voor een gezinsuitje ben je hier aan het juiste adres.

Fijne dag! 

 

 

15-05-2019

Goedemorgen Twente,

Terwijl ik hier zit te typen, schijnt de zon precies in mijn ogen. En de zon is al behoorlijk fel en voelt ook al krachtig, waardoor ik denk dat het een hele mooie dag wordt! En dat is op een woensdagmiddag altijd extra fijn. Vooral voor de prijswinnaars van gisteren. Die mogen vanmiddag lekker in het zonnetje springen bij Jumping World in Hengelo. 

Het mooie weer van de laatste dagen brengt je gelijk alweer een stukje dichter bij de vakantie. Bij de zomervakantie, maar ook bij de extra vrije dagen. Hemelvaart en Pinksteren. Het duurt niet heel lang meer en dan hebben we alweer een lang weekend. En dat zijn echt van die weekenden om er eens lekker op uit te gaan. Er wordt vaak ook van alles georganiseerd met deze dagen. Weet jij een leuke braderie of evenement tijdens Hemelvaart en Pinksteren...laat het ons dan weten! Het moet natuurlijk wel een evenement zijn waar de kids zich ook kunnen vermaken! Tips horen we graag en zijn altijd welkom! Dat kan via een reactie op dit bericht of door een mailtje te sturen naar twente@go-kids.nl

Vanmiddag is er nog een leuke activiteit, een gratis activiteit in Almelo. Het Mini Maker festival. Tijdens dit festival maak je kennis met kunstenaars en uitvinders en kun je meedoen aan workshop. Ontdek nieuwe technieken, robots en oplossingen voor duurzaamheid. Meer informatie vind je hier. 

Fijne dag!

 

 

14-05-2019

Goedemorgen Twente,

Wat een geluk hadden wij gisteren. Wat een top weer op de verjaardag!  Tegen de verwachtingen in, hebben we de verjaardag buiten kunnen vieren. Lekker in het zonnetje en de kids hebben zich uitstekend in de tuin vermaakt. Beter hadden we het niet kunnen treffen.

Vandaag gaan we weer lekker aan de slag. Wil je nog kans maken op kaarten voor het springkussen festival in Hengelo, doe dan vandaag nog mee met de actie, want vanavond maken we de winnaars bekend! 

De agenda op Go-Kids is weer behoorlijk gevuld met leuke evenementen, uitjes en zomermarkten.Heb je er al een kijkje genomen?  Morgenmiddag is er weer een Xperimenta middag. Dit is een middag voor nieuwsgierige kids tussen de 7 en 12 jaar. Het wordt georganiseerd door Universiteit Twente. De Xperimenta middag wordt gehouden in De Museumfabriek. Morgen is het thema straling. Waardoor wordt straling gebruikt in ziekenhuizen? Bevatten kleuren straling? 

Tijdens een Xperimenta middag krijgen de kinderen eerst een kindercollege van een echte wetenschapper. waarna ze op een spannende ontdekkingstocht gaan door te proeven, te ruiken, te horen, te zien en te voelen. Ze gaan zelf aan de slag: groepjes rouleren langs proefjes, experimenten en andere spannende activiteiten die met het thema van het kindercollege te maken hebben. 

Heb je een wetenschapper in huis? Geef hem/ haar dan wel even van te voren op!

go-kids.nl/twente/agenda/xperimenta-voor-kids-va-7-jaar-thema-straling

Fijne dag vandaag!

 

13-05-2019

Goedemorgen Twente,

Wij beginnen de week goed! Het is feest bij ons! Vandaag wordt onze jongste dochter alweer 8 jaar. En als je 8 jaar wordt...dan ben je echt jarig! Dan beleef je het heel intents. Al dagen is de verjaardag hier het gesprek van de dag. Hoeveel nachtjes slapen nog mama? Welke kleren zou ik aan doen? Wie komen er allemaal? Wil je die lekkere tomatensoep maken op mijn verjaardag? Welke cadeautjes zou ik krijgen? Wat zou ik trakteren op school? Dit soort vragen gaan hier al dagen door het huis. En dan die laatste nacht...dat laatste nachtje slapen. Poeh...dat is knap lastig als je zenuwachtig bent! Helemaal als je grote zus dan ook nog mee naar beneden mag om de boel te versieren en de cadeautjes in te pakken. Dan is het helemaal niet meer te doen. Wat rommelen ze toch daar beneden? Hoe gaan ze het versieren? En welke cadeautjes worden er ingepakt.

En ik vind het heerlijk! De voorpret kan mij niet gek genoeg! Hoe heerlijk is het als een kind zich zo kan verheugen op haar eigen verjaardag? En onze tradities doen daar nog een schepje bovenop. Voor elke verjaardag schrijf ik een verjaardagsverhaal. Een verhaal van 3 of 4 voorleesverhalen voor het slapen gaan. Dat steeds begint met...nog 4 nachtjes slapen, nog 3 nachtjes slapen etc. En deze keer was ik zo fanatiek dat het verhaal begon bij; nog 7 nachtjes slapen. En natuurlijk staat de jarige als middelpunt in het verhaal. 

En dan hebben we nog het liedje. Het liedje dat mijn moeder al zong de avond voor mijn verjaardag. Dat liedje zingen wij dus ook met z'n allen de avond voor de verjaardag. Jarig Jetje heet het liedje...extra leuk natuurlijk als je dan ook nog Juliette heet!

Toch vind ik het ook altijd een emo- dingetje...de kinder verjaardagen. Mijn gedachten gaan dan altijd even terug naar de dag dat ze geboren werd. De bevalling, de kraamweek en hoe ze was als baby. En dan zijn we nu gewoon 8 jaar verder! Niet te geloven. Het clichè wat zo vaak gezegd wordt als de kids nog zo klein zijn: Geniet er maar van...ze zijn zo groot. Het is meer dan waar! 

Dus wij gaan genieten vandaag. Van onze oh zo jarige Jet!

Fijne dag vandaag!

 

10-05-2019

Goedemorgen Twente,

Trippelende voetjes op de trap, gerommel in de keuken, verstopte cadeautjes, zenuwachtige kindjes….jaaa het is moederdag!

Kinderen zijn er vaak al dagen druk mee. Op school of de opvang wordt in het grootste geheim gewerkt aan een cadeautje voor mama. De klas is verboden toegang voor moeders. En pas op dat je niet per ongeluk naar binnen loopt…dan krijg je een boete! Heerlijk die voorpret.

Op zondag 12 mei 2019 is het Moederdag en dan mogen alle moeders eens lekker in de watten gelegd worden. Verwen je moeder met een zelfgemaakt knutselwerkje of cadeautje.  

Een moeder is snel tevreden. Niks is mooier dan de zelf geknutselde cadeaus en het zelfgemaakte ontbijt. Croissantjes, jus d'orange,kopje koffie…genieten! De dag maak je extra leuk door er lekker op uit te gaan. Geef een beleving cadeau aan je moeder of oma. Want ook zij hebben moederdag.  Hieronder wat tips!

https://go-kids.nl/twente/blog/moederdag-hoe-verras-jij-je-moeder-op-12-mei

Fijne dag!

 

09-05-2019

Goedemorgen Twente,

Ik heb medelijden met de ouders die vanmorgen aan het ontbijt tegen hun kinderen, die echte voetbalfans zijn, moeten vertellen dat er geen Nederlandse club in de finale speelt. Dat Ajax eigenlijk al gewonnen had, maar toch nog in de laatste minuut verliest. Misschien had je wel beloofd dat als ze de finale zouden spelen, dat je kinderen op mochten blijven. Of misschien mochten ze dat gisterenavond al wel. Je hoeft geen voetbalvrouw of voetbalfan te zijn, om de teleurstelling te voelen. Succes!

Gisteren kwam het nieuwe kinderfeestje van de week online. En dat is voor deze week de creatieve feestjes bij The Art Party @home in Borne. Dit is een gezellig knutselatelier waar je prachtige schilderijen kunt maken. Dit feestje is geschikt voor kids vanaf groep 3. Je kunt kiezen uit 3 thema's voor de schilderijen. Unicorn, flamingo of vrolijke kippen.

Nicole, de vrolijke en vriendelijke dame van het atelier zet de unicorn, flamingo of kippen op het doek en de kids mogen daarna aan de slag met de kwast en de leuke kleurtjes naar eigen idee! Voor de jongens is er ook een Spyro the Dragon van Skylanders in het aanbod!
 
Het schilderen zal zo'n 2 tot 2,5 uur in beslag nemen. Als de kids het schilderij klaar hebben, dan zet Nicole bij de jongsten de zwarte lijnen m.b.v. een flesje zwarte verf op en de oudere kinderen mogen deze techniek zelf toepassen.
Tussendoor is er natuurlijk tijd voor drinken (onbeperkt ranja) met wat lekkers, zoals dat hoort bij een kinderfeestje.

In het atelier in Borne kunnen maximaal 10 kids terecht. Het is ook mogelijk om een kinderfeestje thuis of op een andere locatie te vieren. Nicole komt dan met al haar materialen naar je toe.  

Voor meer informatie kijk je hier. 

Fijne dag!

08-05-2019

Goedemorgen Twente,

Gisterenavond gingen wij collecteren. De collecte voor de Maag, Lever, Darm stichting  is deze week. Ik loop deze collecte al een aantal jaar in onze straat en onze kinderen vinden het altijd een feestje om mee te gaan. Er wordt precies afgesproken wie wanneer de collectebus mag vasthouden. Heb je de collectebus in de hand, dan mag je aanbellen en vertellen waarvoor we komen. De ander deelt een kaartje van de stichting uit. Dat hebben ze samen zo geregeled en ik loop er gezellig achteraan. 

Wat ze vooral zo leuk vinden aan collecteren is dat ze regelmatig een snoepje of een koekje krijgen. En dat weten ze natuurlijk, dus de motivatie om mee te gaan, wordt hier door vergroot. En dan natuurlijk de oppeppende woorden van de mensen. Wat leuk dat jullie dat doen, wat knap van jullie en wat een mond vol woorden. De dames glunderen bij elk huis! En eigenlijk vind ik collecteren zelf ook heel gezellg. Het is een kleine moeite om iets voor een goed doel te doen, en je spreekt ook nog eens mensen in de buurt, die je anders niet zo vaak spreekt. Ik ben weer volledig op de hoogte van de mensen die ziek zijn, gaan verhuizen, op vakantie gaan, of de tuin gaan veranderen. En zo heb je tijdens het collecteren leuke gesprekken. Nadeel van deze gesprekken is wel dat het wat langer duurt, en we de straat dus nog niet helemaal gedaan hebben. Vanavond een nieuwe ronde...

Vandaag is het alweer woensdag. Vanavond plaatsen we weer een kinderfeestje van de week op Social Media. En ik ben bezig met een blog vol met leuke moederdagtips. Zowel voor uitjes als cadeautjes. Er zijn dus nog leuke dingen onderweg!

Fijne dag!

 

07-05-2019

Goedemorgen Twente,

Mei is bij ons thuis de feestmaand. Met 2 verjaardagen en een communicantje thuis, en meerdere verjaardagen buitenshuis, zijn wij in mei vooral bezig met traktaties, cadeautjes en kinderfeestjes. Een cadeautje verzinnen vind ik dan toch wel het moeilijkste onderdeel. Daarom geven wij steeds vaker een beleving cadeau. Bijvoorbeeld een bioscoopbon...daar wordt bijna iedereen blij van! En over een bioscoopbon gesproken...vandaag maken we de winnaar van de  bioscoopkaartjes bekend. Van de winactie #waargaanjullievandaagnaartoe

Mei is ook echt zo'n maand dat kinderen gaan bedenken of ze volgend seizoen weer dezelfde sport of hobby willen uitoefenen. Of dat ze switchen naar een andere sport of hobby. Bij Oyfo starten deze maand 3 korte cursussen in techniek. Een mooie manier om te ontdekken of dit iets is wat bij je kind past. De korte cursussen duren 3 of 5 lessen en starten volgende week. 

Proberen en smeren:
Onderzoeken, uitproberen en lekker nieuwsgierig zijn. Dat is wat je doet bij deze cursus. Hoe werkt dat materiaal? Hoe ruikt het? Wat kun je ermee en wat niet? En wat gebeurt er als je er iets heel anders mee doet…?
Een cursus van 3 lessen voor kinderen van 4- 6 jaar.


Probleem? geen porbleem
Oef.. dat wordt een uitdaging! Er is een probleem en jij moet de oplossing zien te vinden, bedenken en maken. Je probeert, onderzoekt en experimenteert. En je ontdekt op die manier heel veel verschillende materialen en verschillende technieken. Wat zou er gebeuren als je iets gaat solderen en er iets aan vast maakt met de 3d-printerpen? En wat nu als je techniek en textiel combineert? Is dat de oplossing voor het probleem?
Een korte cursus van 5 lessen voor kinderen van 7-9 jaar.


Vorm & functie
Waarom ziet een stoommachine eruit zoals ‘ie’ eruit ziet? Is het alleen functionaliteit? Of werd er ook gelet op vormgeving? Kun je dat ontdekken door goed te kijken? Je gaat zelf een product ontwerpen; hoe maak je iets functioneels dat ook nog eens prachtig is om naar te kijken?
Een korte cursus van 5 lessen voor kinderen van 10- 12 jaar.


Voor meer informatie en opgeven kijk je hier.

 

Fijne dag vandaag!

 

06-05-2019

Goedemorgen Twente,

Daar zijn we weer! De vakantie is voorbij. Na 2 weken met dagelijkse vakantie tips, is vanaf vandaag Goedemorgen Twente weer terug.
Geen warme lichaampjes die 's ochtends nog even tegen je aankruipen, geen lange ochtenden in de pyama, geen opblijfavonden, geen snelle/ makkelijke maaltijden, geen "wat gaan we doen vandaag"... de vakantie is voorbij...het "echte"leven begint vandaag weer!
Hoe was jullie vakantie? Onze kinderen hadden alleen de 2e week vrij, dus de week vloog voorbij. We zijn er lekker op uit geweest in Twente, maar ook thuis hebben we ons prima vermaakt. Naar Krazy Kangaroo en een middag naar de film "Wonderpark" waren de hoogtepunten volgens mijn kinderen.
Op Koningsdag stonden we in de stromende regen onze rommel te verkopen, maar we hebben het gedaan! Met nog best wat verdiende euro's en drijfnatte kleding gingen we voldaan naar huis. En naturlijk zijn de verdiende euro's alweer besteed in de speelgoedwinkel.
En zo kwamen wij onze week prima door. Er was geen ochtend dat ik de kinderen wakker moest maken. Laat naar bed of niet...de dag startte elke dag tussen 06:30 uur en 07:30 uur. En ik weet eigenlijk wel zeker, dat dit vandaag niet het geval is. Wedden dat ik ze wakker moet schudden!?
Succes met de 1e ochtend! Vergeet de gymspullen niet...en oh ja....het schoolfruit is voorbij ( bij ons tenminste..)
Fijne dag!

Log In