Klimbos Gooi Eemland Lage Vuursche
Hoge Vuurseweg 9, 3749 AB Baarn

Een bezoek aan Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen.

Klimbos Gooi Eemland

Klimbos Gooi-Eemland in Lage Vuursche is het koninkrijk der Klimbossen. Het bos is gelegen op de Utrechtse Heuvelrug op het prachtige Landgoed Pijnenburg. Met maar liefst 10 routes is het een wáár klimparadijs. De routes lopen op in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter. Daar word je wel even onderdanig van… Heel even maar, want je weet: er is maar één weg naar boven!

Klimbos Gooi-Eemland in Baarn

Junior routes in Lage Vuursche

In dit Klimbos zijn er maar liefst 4 verschillende junior routes, uniek in Nederland. Vanaf een minimale reikhoogte van 1.20m kun je al starten met de oranje routes in het Juniorbos. Kinderen vanaf 6 jaar daar kunnen beginnen met klimmen en klauteren!

Een bezoek aan het Klimbos duurt ongeveer 3 uur.

Ouders klimmen mee!

Als volwassene kun je mee klimmen met je kind of kleinkind, maar je kunt ook zelf aan de slag. Voor het volwassenen bos heb je een minimale reikhoogte van 1.60m nodig. Elke route verschilt in niveau en hoogte. De groene route De Kroning is mooi om mee te beginnen. Na de warming-up is de blauwe route In de Draeck met een hoogte van 5 tot 7 meter een leuke uitdaging. Kun je er geen genoeg van krijgen? Klim dan ook nog de rode route Je Willem met een hoogte van 10 tot 15 meter.

Klimbos Gooi Eemland - Lage Vuursche

Voor wie houdt van een echte uitdaging is er de zwarte route Maximaal. Deze route gaat tot maar liefst 22,5 meter hoog. Voor een echte adrenaline kick sluit je af met de grijze route waarbij je een vrije val maakt en met de bungee in een gigantisch net beland. In totaal heb je 3,5 uur tijd om te klimmen, dus leef je van harte uit!

Wat je absoluut niet mag overslaan is de Tokkelroute. Je zweeft in de deze route over een enorme natuurlijk gevormde kuil. Een bijzondere ervaring!

Klimbos Gooi Eemland - Lage Vuursche / Baarn

Klimbos in Baarn is 100% veilig

Het is soms wel even slikken als je hoog tussen de boomtoppen staat, maar wees niet bang! Veiligheid is gegarandeerd door het continue zekersysteem. Hierdoor kan iedereen zelfstandig klimmen. Ook houden professionele instructeurs toezicht en bieden je hulp waar nodig.

Reserveer je klimuitje vooraf!

Een veiligheidsinstructie voordat je gaat klimmen is altijd verplicht. Om zeker te zijn dat je ook kunt starten op de door jou gewenste tijd, want er moet wel instructie beschikbaar zijn - reserveer je het klimuitje bij Klimbos Lage Vuursche vooraf.

Tickets Klimbos Gooi-Eemland 

 

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio's in Noord-Holland!
(Noordkop, Alkmaar, Westfriesland, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en Gooi & Vechtstreek)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook op social media

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor