Museum & Theater Singer Laren

Oude Drift 1, 1251BS Laren

** MUSEUM EN THEATER SINGER LAREN IS TM 31 MAART GESLOTEN VANWEGE DE CORONA MAATREGELEN **

Singer Laren is een bijzondere combinatie van een museum met een theater - beide heel geschikt om met kinderen te bezoeken.

De historie van Singer Laren

Singer Laren is een uniek, particulier cultureel erfgoed dat bestaat uit een museum, theater, villa en beeldentuin. Het Amerikaanse echtpaar Anna en William Singer bouwde begin vorige eeuw Villa De Wilde Zwanen in Laren. Hier ontvingen ze hun vrienden, onder wie vele kunstenaars. William schilderde in zijn atelier, Anna speelde op haar vleugel in de woonkamer. Samen verzamelden ze een indrukwekkende kunstcollectie. Na het overlijden van William liet Anna een museum en een theater aan de villa bouwen, die in 1956 geopend werden voor publiek.

Museum Singer Laren voor kinderen

In het Museum is voor kidneren altijd iets te doen. Ontdek de tentoonstelling 'Duitse expressionisten' met een speurtocht, teken bloemen in de tuin, of ga zelf als kunstenaar aan de slag in het Singer Atelier. 

Museum ontdekken

Je kunt het museum ook ontdekken met een kijk-, zoek- en doeblad, natuurlijk afgestemd op de actuele expositie(s). Dat zoekblad is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar en is gratis bij een museumbezoek.

Open Kinderatelier

Iedere laatste zondag van de maand, de zondagen in de schoolvakanties en op dagen dat er familievoorstellingen in het theater te zien zijn, kunnen kinderen tussen 12 en 16 uur met mooie materialen aan de slag in het Singer Atelier.

Jeugdvoorstellingen in theater Singer Laren

Singer laren is niet alleen een museum, het is ook een theater! Daar worden regelmatig jeugdvoorstellingen geprogrammeerd, prachtig om met je kinderen naartoe te gaan. Voor het actuele programma ga je naar de website van Singer Laren.

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in ’t Gooi aan!

GRATIS UitTips!