Vanaf dat onze dochter Layla 1 jaar is gaan we altijd een rondje maken in april op zoek naar mooie Tulpen velden. We proberen alle kleuren te vinden. Gele, rode, roze, paarse, er zijn er een heleboel. Ook dit jaar konden we dit niet overslaan. Maar we zijn erg laat, het is al mei. De meeste Tulpen zijn al gekopt en is er weinig kleur te zien…

De kinderen vinden Tulpen

We beginnen aan onze rondrit. En zoals ieder jaar kleden we ons leuk aan en zorgen dat de haren goed zitten. Want we kunnen het niet laten om een mooie foto te maken tussen de Tulpen. We weten dat bij vele boeren het niet gewenst is dat je zomaar het veld op gaat en tussen de Tulpen gaat lopen. We proberen dit dan ook altijd even te vragen van te voren. De kinderen kennen de instructies, niet aan de Tulpen zitten, niet plukken en niks stuk trappen! De eerste velden melden zich al snel, maar we zien dat vele koppen al verdwenen zijn en er nog maar een paar rijen over zijn met mooie kleuren. De gele Tulpen doen het altijd goed.

Alle kleuren tulpen van de regenboog

Thuis hebben we even overleg gehad. Welke kleur Tulp willen we dit jaar echt zien en liefst mee op de foto. Layla kiest gelijk voor roze, maar daar is Dyon het niet mee eens. Paars komt nog even voorbij, en uiteindelijk kiezen ze samen voor mooie rode Tulpen. Onderweg zien we wel wat rode Tulpen maar niet veel. We spotten veel geel nog. Ineens valt een groot veld op waar ze druk aan het werk zijn. Mooie rood met gele tulpen! En ook grote koppen. Ja, dat is zeker de mooiste die we vandaag gezien hebben. We stoppen bij het veld en vragen aan de mensen die aan het werk zijn of het goed is als we nog even een foto maken.

Op de foto met echte Tulpen

En het mag! De kinderen zijn blij. Dus zoals elk jaar gaan we het veld in en proberen een paar leuke foto’s te maken. Ik merk wel dat het elk jaar lastiger is geworden. Één kind kan je nog een beetje sturen, twee kinderen lukt ook nog wel. Meestal zit er altijd wel één leuk en heb je de andere met toeval er ook goed bij. Maar met drie kinderen is het bijna niet meer te doen. Er is er gewoon altijd één op de foto die niet kijkt, die geen zin heeft of wat dan ook. Ik klik dus gewoon maar wat verschillende dingen en hopen op een leuke shoot!

Tulpen door de jaren heen

We zien vaak elk jaar wel een trend in de kleuren. Maar de afgelopen 6 jaar zijn er toch wel leuke foto’s uit gekomen vind ik zelf!

GoKids_Tulpen

Tulpen plukken

Er zijn ook genoeg plekken te vinden waar je bij een pluktuin ook echt tulpen zelf mag plukken met instructies. Bij Hoeve Ravenstein in Baarn bijvoorbeeld. 

Kijken of het volgend jaar nog een keer lukt om een leuke foto met alle drie te krijgen!

GoKids_Charlotte