Het is Pasen! Wij maken hier altijd voor de kinderen wel een feestje van. De paasdagen staan in het teken van een lekker ontbijtje, paaseieren zoeken en nog meer leuke dingen doen. Dit jaar wordt er mooi weer voorspeld. We kunnen de paaseieren dus in de tuin verstoppen!

Aan het paasontbijt

Samen met Layla (6 jaar) hebben we van de week allemaal lekker dingen uitgezocht in de supermarkt die we tijdens het paasontbijt op tafel kunnen zetten. Ze vindt het leuk om hier aan mee te werken en mee te denken. Dit jaar hebben we opa Lo ook uitgenodigd om aan de paaltafel aan te sluiten. We komen dus wat extra eitjes, broodjes, etc. Van afgelopen jaar hebben we geleerd niet te laat inkopen te doen, want veel speciale paasdingen zijn dan al uitverkocht.

Paastafel dekken

’s Morgens als we wakker worden ga ik met Layla de tafel dekken. Als tafelkleed hebben we de Lente Teken Tafelkleed uitgezocht. Dan kunnen wij nog rustig ontbijten terwijl de kinderen na 10 minuten uitgegeten zijn en wat anders willen doen. In dit geval lekker kleuren. Verder hebben we nog wat gezellige aankleding op tafel en natuurlijk heel veel lekkers. De kinderen hebben van te voren de gekookte eitjes al geverfd. Dus die kunnen zo op tafel!

GoKids_Pasen_01

Lente Teken Tafelkleed met pasen

Zodra de kinderen uitgegeten zijn pakken ze hun stiften en potloden zodat ze kunnen beginnen aan de grote kleurplaat. Op de Teken Tafelkleed staan allemaal leuke lente dingen, lammetjes, kuikens, eitjes, etc. En zodra de kinderen beginnen met kleuren vrolijkt de tafel gelijk op. Wij kunnen hierdoor nog lekker natafelen met een extra bakje koffie en thee! De komende twee paasdagen mag hij lekker blijven liggen zodat ze hem feestelijk kunnen inkleuren.

GoKids_Pasen_04

Paaseieren zoeken

Tijd voor de paaseieren. In de tuin hebben we een aantal grote en kleinere chocoladepaaseieren verstopt. Niet te moeilijk natuurlijk, want Marley van 2 mag ook wat vinden! Bovendien is er voor allemaal één paashaas verstopt. Enthousiast staan ze met hun mandje voor de deur te springen. 3, 2, 1…. en zoeken maar. Wat een feest blijft dit toch. De mandjes zijn goed gevuld en binnen wordt de winst geteld.

GoKids_Pasen_02

Met de paashaas op de foto

In de speeltuin in de buurt is er een leuke speurtocht uitgezet. Daar gaan we dus ook nog even naar toe. En wat is het mooi weer. Dat is toch genieten! Met hun speurtocht in de hand gaan we in de wijk op zoek naar paaseieren en letters. Als we alle letters gevonden hebben en de oplossing hebben gaan we snel terug naar de speeltuin. Daar staat de paashaas ons al op te wachten! We krijgen nog een leuke chocolade paasei als verrassing. Gelukkig hadden we deze nog niet…. Pffff, ik denk dat we voor de komende maand genoeg chocolade in huis hebben hahaha. Ach de kinderen zijn blij en trots op hun prijs. Nog even een fotootje dan!

GoKids_Pasen_03

Weer een geslaagd paasweekend. Hopelijk volgens jaar weer zo’n mooie dag. Ben je nog op zoek naar leuke uitjes? Kijk dan altijd even in de agenda!

Fijne pasen weer.

GoKids_Charlotte