Eigenlijk zou ik gisteren met m'n jongste zoon naar de voorstelling van Magic Circus in Zaandam gaan. We hadden al geparkeerd, gingen eerst even wat drinken in de stad. Door een flinke storm staken we over van De Burcht richting het Zaantheater: wat ging het tekeer daar zeg met de wind! Niet verrassend dan ook dat ik een telefoontje kreeg.. de voorstelling was afgelast. Bijzonder jammer maar helemaal logisch: veiligheid gaat voor alles natuurlijk.

Zaandam loopt warm voor Magic Circus

Vandaag mochten we dan in de herkansing. Nog steeds prutweer maar gelukkig niet de windstoten waardoor deze zondag het Zuiden van het land geteisterd werd. De voorstelling ging door en dat was te zien: er stond een flinke rij voor de kassa. Super om te zien dat zoveel mensen warm lopen voor het circus en dus ook in de regen in de rij gaan staan voor kaartjes!

Uitverkochte Magic Dome

Eenmaal binnen vergeet je de regen en voel je direct die heerlijke circussfeer. De Magic Dome is niet groot en juist daardoor heel knus. De tent was afgeladen vol dus er was geen ruimte om je jas naast je te leggen - nog knusser! Wij waren niet bepaald vroeg maar net op tijd: we hoefden niet lang te wachten tot de circusdirecteur het woord nam en de show kon beginnen. Met... een clown zoals we die allemaal al jaren kennen: met rode neus, te grote schoenen en sproeiers uit z'n hoed. Heerlijk ouderwets circusvermaak, gierende kinderen, helemaal goed.

Zelf foto's maken van zo'n show moet je eigenlijk niet proberen... dat kunnen de professionals veel beter....

Van ouderwetse naar moderne clown

Ouderwets circus - niets mis mee. Maar natuurlijk gaat Magic Circus ook met de tijd mee, en voor onze ogen veranderde de ouderwetse clown in de moderne Clown Jofri. Pruik af, rode hoedje af, rode neus in de prullenbak. Een heerlijke clown zonder rode neus, maar daarom niet minder grappig. Zijn vrolijke uitstraling maakt je direct blij en zie je zonder die rode neus nog veel beter.

Jofri, Anna, Annemarie en Daragh

Jofri heeft een grote rol in de show - en terecht. Dat is een artiest waar mensen voor komen! Maar hij was natuurlijk niet de enige. Toch stonden er aan het eind van de show maar 6 artiesten het applaus in ontvangst te nemen - dat is het aantal mensen vóór de schermen waarmee Magic Circus haar 100 minuten durende show vult. Geweldig! Naast Jofri waren dat de circusdirecteur,  acrobate Anna, evenwichtskunstenares Annemarie, de dierenbegeleidster en een héle lenige meneer: Daragh uit Limerick (Ierland).

Kijk maar: officiële foto's van Daragh en Jofri - die je laten zien wat je mag verwachten, maar niet de magie laten voelen!

Schaterende kinderlachjes, ohs en ahs

Buiten de show zelf - super de moeite waard voor groot en klein - geniet ik persoonlijk bij zo'n voorstelling ook enorm van al die blije kindjes om je heen. Naast/achter ons zat een gezin met twee jongetjes, een dreumes en een peuter schat ik zo. Dreumes zat aan het begin zó heerlijk 'cirrecus! cirrecus! clown! clown!' te roepen. Machtig cute. Door de hele tent heen, de hele show door die schaterende kinderlachjes, de ohs en ahs van de kleine jongens en meisjes, geweldig! Magic Circus was voor mij dan ook niet alleen de magie van het circus en de show, maar zeker ook van de kinderlach.

Ook leuk voor oudere kinderen?

Heeft mijn zoon van 12 jaar dan niet genoten? Jazeker wel! Hij vond het óók geweldig - zat tijdens het eten geestdriftig aan grote broer en papa te vertellen dat ze écht wat gemist hadden. Hoe grappig de clown was, hoe lenig de acrobate en vooral hoe ongelooflijk de slangenman. En hoe lekker de grote lolly - want iets lekkers hoort er natuurlijk ook bij in het circus!

Ga dus zéker ook naar deze show TWIST! van Magic Circus! Ze staan nog tot en met woensdag 13 maart in Zaandam. Daarna gaan ze naar Zwaag en dan door naar Zwolle (Aalanden, Zwolle-Zuid en Stadshagen).