Het is vakantie en we kunnen nergens heen door de corona-maatregelen. Hoe lang die nog duren... geen idee! Dus ook niet wanneer we weer naar een jumphal, een zwembad of een grote speeltuin kunnen. Die zijn allemaal voorlopig nog gesloten. Wat nou als dat tot of zelfs tot en met de zomervakantie duurt? Dan is het misschien een idee om naar de mogelijkheden in je eigen tuin te kijken....

Heb jij al een trampoline in de tuin staan? Een zwembad? Of een speelhuisje met glijbaan? Grote kans van niet, omdat er altijd genoeg mogelijkheden zijn om ergens te gaan jumpen, zwemmen en spelen. Of nou ja, zijn.... wáren.... toen corona er nog niet was...

Trampoline in de tuin

Natuurlijk is het wel belangrijk dat de kinderen hun energie kwijt kunnen, ook als je thuis moet blijven. Vandaag regent het wel wat, maar vaak is het lekker weer om naar buiten te gaan. Hoe fijn is het dan als je een trampoline in de tuin hebt staan waarop ze zich helemaal suf kunnen jumpen?

Wij hebben er veel plezier van gehad op onze vaste campingplek... nu doen mijn boys er niet veel meer, maar zó blij dat we destijds een trampoline zijn gaan kopen! Nu lees ik dat ze niet aan te slepen zijn op het moment - dat is niet zo gek, ik ben niet de enige met het idee van een trampoline in de tuin. Gelukkig zag ik nog heel veel verschillende én leverbare trampo's bij Bol. com

Grote trampolines duur... kleine ook leuk

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De grote trampolines met veiligheidsnet zijn op het moment niet erg goedkoop te krijgen volgens mij - dat zal wel met de vraag te maken hebben. Van die kleinere fitness trampolines zijn nog wel enigszins betaalbaar... de kids kunnen er natuurlijk niet enorm hoog op springen, maar het is wél leuk. En ze nemen niet zoveel ruimte in, staat je tuin niet meteen helemaal vol.

Of kijk deze dan... voor de allerkleinsten...

Peppa Pig trampoline bij Bol.com

Trampolines

Zwembad voor jezelf

Het is nu nog niet zo enorm warm dat je écht een zwembad nodig hebt, maar dat kan zó veranderen. Weet je nog, de afgelopen zomervakantie? Ik weet nog goed hoe warm ik het heb gehad en hoe bij ik was om op de camping te zijn - waar ook een buitenzwembad is. Met die hitte zou het echt heel pittig zijn als er geen verkoeling in de buurt is.

Een zwembad in je eigen tuin zou dus absoluut heerlijk zijn als het weer zo warm wordt. Die heb je natuurlijk - net als trampolines - in allerlei soorten en maten. Van een lief klein opblaasbadje voor je ukkepuk tot grote zwembaden waar het hele gezin in kan hangen. Wat een heerlijkheid!

Dure en goedkope zwembaden voor thuis

Ook voor die zwembaden geldt dat je ze voor honderden euro's hebt, met waterfilters en afdekhoezen en alles erop en eraan. Prima natuurlijk als je dat geld hebt én ervoor over hebt. Maar het kan ook goedkoper. Deze hieronder kost nog geen € 40,= - al weet ik niet hoe lang ze heel blijven natuurlijk.

Zwembad opblaasbaar familie - Bol.com

Zwembaden

Speelhuisje met of zonder glijbaan

Een speelhuisje in de tuin... hoeveel ruimte heb je nog na trampoline en zwembad?... is heerlijk voor de kinderen. Het prikkelt de fantasie en daarmee hun spel.

Als ik toch een hele grote tuin had... dan had ik toen mijn jongens klein waren wel héél graag zo'n uitgebreid speeltoestel gewild, met huisje, klimmen, glijbaan en schommel. Mega luxe als je dat in je eigen tuin kwijt kunt!

Gelukkig zijn ze er ook kleiner, wij hadden vroeger een eenvoudig kunststof speelhuisje en een los schattig glijbaantje. Als het heel warm was zetten we het glijbaantje met de glijkant in een opblaasbad: superveel pret was dat! Het hoeft niet duur te zijn om heel veel plezier te hebben.

Als ik droomde was het dit: Uitgebreid speelhuisje

In de praktijk hadden we zoiets:  Speelhuisje van kunststof

Nou ja, die huisjes heb je ook in allerlei soorten, maten en prijzen dus. Of misschien heb je wel een hele grote doos liggen waar je zelf een speelhuisje van kunt maken? Is niet bestand tegen regen maar als het een tijdje mooi weer is kun je er veel plezier van hebben. 

Speelhuisjes

Hopen dat het niet nodig is!

Het is natuurlijk sowieso leuk om een eigen trampoline, zwembad en speelhuisje met glijbaan en klimrek in de tuin te hebben. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd: de tuin is te klein of het geld is er niet. Ik hoop enorm dat het niet nodig is en dat tegen de tijd dat de volgende vakantie begint wel de jumphallen, zwembaden en speeltuinen weer fijn open zijn. 

Heb jij nou wél de ruimte en de spullen om in je eigen tuin te jumpen, zwemmen en spelen op speeltoestellen... overweeg dan om lekker vaak kindjes uit te nodigen die het wat minder getroffen hebben. De kinderen mogen wel samen spelen, dus dat kan ook bij jou in de tuin. Zelf houd je lekker afstand en de kinderen hebben een toptijd.

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!