Wat een heerlijk weer is het, vind je niet? Weer voor ijsjes!! Nu zijn er gelukkig supermarkten met ijs en ook zijn er wel ijssalons open, maar hoe leuk is het om zelf ijsjes te maken? Gezellig samen met de kids aan de slag, want die vinden door henzelf gemaakte ijsjes natuurlijk nóg lekkerder dan wanneer ze zo uit de winkel komen.

Hoe maak je zelf ijsjes?

Een keukenprinses hoef je niet te zijn om zelf ijsjes te maken met de kinderen. Je hebt een blender nodig en ijsvormpjes en natuurlijk een vriezer. Heb je die? Dan kun je aan de slag om de heerlijkste koude verrassingen te maken!

En dan heb je natuurlijk nog ingrediënten nodig, want ijsjes van kraanwater zijn nou niet zo heel smakelijk. We hebben de ingrediënten voor 5 verschillende smaken op een rij gezet - allemaal in de hoeveelheid die je nodig hebt om 6 ijsjes te maken:

Banaan/aarbei ijsjes

- 2 handjes aardbeien
- 2 bananen
- klein beetje water

Pure perenijsjes

- 4 grote peren 

Yoghurt/aarbei ijsjes

- 1 banaan
- 200 gr. aardbeien
- 200 ml (griekse) yoghurt

Yoghurt/mango ijsjes

- 300 gr. mango
- 300 ml (griekse) yoghurt
- 1 eetlepel honing

Avocado/chocolade ijsjes

- 2 bananen
- 2 avocados
- cacaopoeder 

Voor het maken geldt in alle gevallen dat je het fruit ontdoet van een eventuele schil, klokhuis en/of pitten. Dan stop je alles in de blender en giet je het mengsel in de ijsvormpjes. Voor de banaan/aardbei ijsjes geldt dat je de aardbeienpuree en de bananenpuree los van elkaar gebruik, zodat je half/half ijsjes krijgt. Maar als je het lekker vindt kan het ook door elkaar natuurlijk.

Hoe lang moeten de ijsjes in de vriezer?

En als het mengsel in de vormpjes zit - hoe lang moeten ze dan in de vriezer voordat ze goed zijn om te eten? Dat is hartstikke lastig voor de kinderen: dat wachten totdat de ijsjes eetbaar zijn. Goede geduldoefening zullen we maar zeggen... 

De tijd die ze nodig hebben om goed te bevriezen verschilt, is afhankelijk van de gebruikte ingrediënten. Maar voor allemaal geldt dat ze na 8 uur in de vriezer wel in orde zijn. Slim plan: maak de ijsjes 's avonds voordat de kids naar bed gaan, dan hebben ze iets lekkers voor de volgende dag om zich op te verheugen. 

IJsvormpjes kopen

Heb je geen ijsvormpjes in huis? Die kun je gelukkig overal kopen - als ze niet uitverkocht zijn met dit mooie weer. Bij Bol.com hebben ze veel keuze en heb je ze als het meezit snel binnen zodat je binnen no-time die lekkere ijsjes kunt gaan maken met de kinderen.

IJslollymaker Bol.com

IJsvormpjes bij Bol.com