Drie generaties genieten van dagje dierenpark ARTIS in Amsterdam!

Iets wat al heel lang op de planning stond… Een dagje ARTIS in Amsterdam. De bedoeling was de herfstvakantie vorig jaar, het slechte weer gooide echter roet in het eten. De kerstvakantie was niet veel beter met alle aangescherpte Corona maatregelen. Ook deze vakantie leek het feest niet door te gaan, met alle regen en stormen was het niet echt een dagje om buiten door te brengen. Gelukkig bracht het weer een zonnige dag! Gelijk plande we ARTIS in.

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

ARTIS
Meer weten

ARTIS

Plantage Kerklaan 38-40, Amsterdam Oost

In het centrum van Amsterdam vind je de prachtige dierentuin ARTIS, met prachtige tuinen, de meest i... bekijk

 

Tijden veranderen, ook bij ARTIS Amsterdam

Vroeger kwamen we hier als kind regelmatig met opa. Ook opa zelf is hier veel geweest. Inmiddels was het alweer een aantal jaren geleden dat wij en ook opa hier waren geweest. In de loop van de jaren is er veel veranderd in ARTIS en is er veel bijgekomen. Verblijven zijn vernieuwd en groter geworden! Het is dus tijd om weer een kijkje te nemen.

Eindelijk een mooie dag

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk een mooie dag in de vakantie. Lekker naar buiten en dus konden we naar ARTIS met z’n allen. We waren duidelijk niet de enige die dit bedacht hadden. Er was veel animo en dus moesten we even in de rij om naar binnen te komen. Gelukkig verliep dit lekker vlot. 

Winterspeurtocht

De kinderen pakte bij binnenkomst nog een speurtocht mee zodat we in ARTIS de route konden volgen. Tijdens de winterspeurtocht ontdek je alle warme winterverblijven en kom je er bijvoorbeeld achter hoe een zeeleeuw warm blijft in koud water, wat voor dier in temperaturen tot min 196 graden kan overleven en nog veel meer! Met de speurtocht is het voor kinderen net even interessanter om door een dierentuin te lopen. Dieren kijken is natuurlijk altijd leuk, maar als we er nog iets van leren en er ons best voor moeten doen om achter leuke informatie te komen, dan wordt hier toch met wat meer aandacht naar gekeken!

Op zoek naar je favoriete dieren! Herkenning en verandering.

Opa keek zijn ogen uit, want wat was er veel veranderd. Toch waren er ook veel dingen hetzelfde gebleven. Het leeuwenverblijf was precies zoals we hem konden herinneren. Alsof we 20 jaar terug waren en naar dezelfde dieren keken. Opa vond het ook heerlijk om het 'oude' vertrouwde terug te zien na ruim 20 jaar niet meer te zijn geweest. Iedereen wilde natuurlijk zijn favoriete dier even opzoeken. Olifanten, giraffen, leeuwen, zeehonden, stokstaartjes en flamingo’s stonden op de must see lijst! Het verblijf van de olifanten was ook erg bijzonder. We liepen als het ware door het buitenverblijf heen en omdat je zelf iets lager loopt heb je het gevoel dat ze zo naar je toe komen. Ook de savanne met de giraffen en zebra’s was erg mooi.

Artis_01

Je kijkt je ogen uit in de vlindertuin

Ondertussen kwamen we de vlindertuin tegen. Wat was dit leuk (en lekker warm ;)). Sven had een trui aan met palmbomen en bloemen en de vlinders vonden al die kleurtjes wel erg leuk en gingen dan ook op zijn shirt zitten! Hij kreeg zelfs een compliment van de ARTIS medewerking over zijn bijpassende trui. Zoveel vinders van dichtbij zien blijft indrukwekkend, zeker als ze op je gaan zitten.

Artis_02

Ontdek het Planetarium

In het Planetarium waren een aantal voorstelling. Iets wat we zeker niet wilde missen. We hadden precies even tijd om nog even te zitten en een broodje te eten. Met onze buikjes gevuld, waren we klaar voor onze reis door het heelal! We gingen sterrenkijken en ruimtereizen. Medewerkers van het Planetarium lieten de sterrenhemel van het seizoen zien. Ze namen ons mee de ruimte in, langs de planeten van het zonnestelsel. Tussen de sterren gingen we op zoek naar nog meer planeten. We verlieten zelfs de Melkweg… Waar is onze plaats in dat enorme sterrenstelsel? En wat kom je tegen als je nóg verder reist? Echt super interessant en de kinderen vonden het geweldig. Ook voor volwassenen is het heel erg leuk. 

Artis_Planetarium

Iets voor sluitingstijd merkte we dat iedereen wel een beetje moe begon te worden. Tijd om te gaan. Eerst nog even de drie generaties ‘aap’ vastleggen op foto. Een dag op nooit meer te vergeten. Conclusie: een super geslaagde dag voor jong en oud met prachtig voorjaarsweer!!!

Artis_04

Kaartjes voor ARTIS

Wil jij kaartjes hebben voor ARTIS? Via Tour & Tickets kan je ze gemakkelijk online kopen! Koop je de toegang voor dierentuin ARTIS Amsterdam gelijk met Micropia dan krijg je bovendien €1 korting!

Koop direct je tickets!

Footer_Charlotte

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio's in Noord-Holland!
(Noordkop, Alkmaar, Westfriesland, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en Gooi & Vechtstreek)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook op social media

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

Log In