Wil jij graag meedoen met de digitale kleedjesmarkt? Op Koningsdag willen we spulletjes verkopen op de vrijmarkt toch? De kleedjesmarkt is een traditie op deze heerlijke feestdag en ruimt lekker je huis op. Alhoewel... de kids geven het verdiende geld net zo makkelijk weer uit aan 'meuk' van anderen. Maar goed, dit jaar geen Koningsdag maar Woningsdag. Met - zo stelde de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) voor: een digitale kleedjesmarkt. Hoe dan? - dat vroeg ik me op dat moment af.

KBOV houdt zich bij KoningsdagThuis

De kogel is door de kerk: de centrale digitale vrijmarkt wordt niet opgezet door de KBOV. Zij focussen zich op de online Koningsdag. Op de website KoningsdagThuis vind je allerlei filmpjes en ideetjes om deze oranje dag op een leuke manier thuis te vieren. 

Marktplaats zorgt voor digitale kleedjesmarkt

Maar hoe zit het dan met die digitale kleedjesmarkt? Komt die er wel en hoe kun je dan meedoen? Er zijn wel wat clubs die dat met plezier hebben opgezet. Marktplaats natuurlijk, hoe kan het ook anders. Die hebben de VrijMarktplaats gemaakt en dat werkt zo:

VrijMarktplaats: digitale kleedjesmarkt voor Koningsdag

Steun KiKa met je opbrengst

KiKa wordt hiermee gesteund door Marktplaats, maar heeft ook haar eigen Kika Vrijmarkt. Werkt hetzelfde, ook via Marktplaats. Aanvullend word je uitgenodigd om bijzondere initiatieven in te sturen voor een TV programma met Chantal Janzen en Beau van Erven Dorens.

Meedoen aan TV programma op Koningsdag

Prachtig geregeld wat mij betreft, als ik van plan was om spullen te verkopen zou ik het zéker via deze vrijmarkt doen.

Andere initiatieven overbodig

Daarmee zijn de andere initiatieven wat mij betreft direct niet meer nodig, maar ze zijn er wel.

Nextdoor

Nextdoor - een landelijke burensite - heeft een speciale groep aangemaakt, maar ik ben niet heel enthousiast. Zeker niet omdat Nextdoor vorig jaar in opspraak was vanwege  privacyproblemen.

MijnWebwinkel

Tot slot kun je bij MijnWebwinkel je eigen online kraam starten met een echte webwinkel - basis is gratis. Dat kan eigenlijk altijd al, maar is nu dus even gefocust op Koningsdag. Mocht je nou kinderen hebben die wel zin hebben in online handelen kan dat misschien een idee zijn - ook leuk voor na Koningsdag. Maar persoonlijk heb ik meer met het echte kleedjesidee van de VrijMarktplaats en dus de KiKa Vrijmarkt.

Ga jij meedoen met de digitale vrijmarkt op Koningsdag?

Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd: ga jij een digitaal kleedje uitrollen? Online spulletjes verkopen samen met je kids? Of ga je in elk geval wel een kijkje nemen bij de kleedjes die anderen hebben neergelegd op de digitale vrijmarkt?

Vergeet niet om het thuis gezellig te versieren en er een leuke feestdag van te maken met de kids hè!

Anneke Ranzato - Go-Kids

Deze blog kan affiliate links bevatten. Dat betekent dat als jij via die link naar een webshop gaat en daar iets koopt, ik daarvoor een kleine commissie krijg. Dat kost jou niets extra en je helpt mij ermee... dank je wel dus!