Oud Valkeveen heeft de Bronzen Award, derde plaats, gewonnen in de verkiezing van ‘het leukste uitje van het jaar 2021 in de provincie Noord-Holland’ van de ANWB. Ik heb met mijn gezin in de zomervakantie van 2021 een uitstapje gemaakt naar dit speelpark met onze drie kinderen van 6, 4 en 2 jaar oud. Met deze blog deel ik graag onze ervaringen!

Review over Speelpark Oud Valkeveen

Oud Valkeveen ligt in een mooi, natuurrijk gebied tussen Naarden en Huizen. Het is een combinatie van een groot speeltuin en een klein pretpark. Omgeven in de buitenlucht omringd met hoge bomen en veel groen. Het park ligt aan het Gooimeer en heeft een eigen strand. 

Geschikt voor alle leeftijden

Dit fijne speelpark is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Voor de allerkleinsten is er “Miniland”: een veilig, afgesloten, speelgedeelte wat een beetje lijkt op Teletubbieland!

Ook heeft het park een indoor speelruimte en een theater. Wegens corona waren die gesloten toen wij er waren. Houd daarom de website goed in de gaten voor recente updates voorafgaand een bezoek. 

Oud Valkeveen is overzichtelijk

Bij binnenkomst heb je een goed overzicht over het park. Alle attracties en speeltoestellen staan voldoende van elkaar af, waardoor je goed kunt zien wat waar is. Het valt mij op dat er geen muziek o.i.d. is. Heerlijk! Minder prikkels ☺ 

Het eerste waar de kinderen graag in willen is de draaimolen. Wie vindt dat nou niet leuk?!

Draaimolen in Speelpark Oud Valkeveen in Huizen

Met of zonder begeleiding in een attractie

Wat wij zo fijn vinden aan het park, is dat de kleuters ook prima alleen in bepaalde attracties kunnen. Dat geeft ze toch wel een super stoer gevoel. Voor iedere attractie staat er een “meet paal”. Hier kun je zien óf je erin mag en dan met óf zonder begeleiding. 

Attracties in Speelpark Oud Valkeveen

Er is ontzettend veel te beleven in Oud Valkeveen. Wat hebben wij allemaal gedaan?

 • Oldtimerbaan
  Het maakt in principe niet uit welk leeftijd je kind heeft, ieder kind vindt het wel leuk om voor even chauffeur te zijn! Je rijdt langs een vijvertje, wat diertjes en gaat ook even door een tunnel. Ondertussen zitten de grote mensen op de achterbank kiekjes te maken ☺ Kinderen vanaf 1.05m mogen hier zonder begeleiding in. Kinderen onder de 1.05m kunnen onder begeleiding van een volwassene voor even de chauffeur zijn.

  Oldtimerbaan in Speelpark Oud Valkeveen

 • Miniland
  Speciaal voor de ienieminie’s (0-4 jaar) is er een heel leuk speelgedeelte in Oud Valkeveen; genaamd Miniland. Dit speelgedeelte is helemaal afgesloten, dus je kunt je kleintje lekker zelf op ontdekkingstocht laten gaan. Bij de deur staat er namelijk een hoge paal met een speciale knop waar je eerst op moet drukken voordat het poortje open gaat.

  Ingang Miniland in Speelpark Oud Valkeveen

  Miniland doet ons denken aan Teletubbieland! Het heeft groene heuvels met tunnels waar de kinderen doorheen kunnen lopen. Verder heeft het een zachte ondergrond, wat fijn is wanneer iemand per ongeluk op zijn/haar snoetje is gevallen.

  Miniland in Speelpark Oud Valkeveen in Huizen

  Doordat de speeltoestellen op mini’s zijn ingesteld (dus laag), is het erg toegankelijk en kunnen ze op eigen houtje lekker gaan ontdekken. Een waar speelparadijs! Er zijn klimtoestellen, glijbanen, trampolines, schommels en een aantal tafeltjes of stoelen. Ideaal om even tot rust te komen, broodje te eten of iets dergelijks. Al onze drie kinderen vonden het heel leuk om hier te spelen! Zowel de peuter en onze grote kleuter van zes jaar ☺
 • Trampolines & springkussens voor de kids
  Er is zelfs een speciaal gedeelte waar de kids even lekker hun gang kunnen gaan op de trampoline. Salto’s, springen, of gewoon op je billen terecht komen na een sprong. Wie vindt dat nou niet leuk?! Iets verder op heb je een gedeelte met verschillende springkussens. Op de stormbaan kunnen de kids een wedstrijdje spelen wie het eerst aan de overkant is.

  Trampolines in Speelpark Oud Valkeveen Huizen

 • Speeltoestellen
  In het park zijn er een aantal diverse speeltoestellen. Voor ieder wat wils. Bij de een kun je lekker klimmen en klauteren. Bij de ander kun je piraatje spelen. Weer een ander speeltoestel heeft een zandlift, emmertjes en water waar ze lekker met water en modder kunnen experimenteren.
  Dus bij deze: trek de kinderen kleding aan die vies mag worden, of neem een extra setje mee voor de zekerheid ☺

  Speelschip in Speelpark Oud Valkveen - Huizen
 • Drakenachtbaan
  Dit was echt dé hoogtepunt voor onze jongens! Kinderen met een lengte van 1.05m mogen zonder begeleiding in de achtbaan. Kinderen vanaf 0.90m tot 1.05m moeten onder een begeleiding van een volwassene (18+ jaar).
  Deze achtbaan gaat níet over de kop en is dus daarom voor iedereen (vanaf 0.90m) geschikt! De jongens vonden het zó leuk, dat ze er vijf keer in zijn geweest.. We hadden namelijk het geluk dat er amper een rij stond.

  Achtbaan in Speelpark Oud Valkeveen in Huizen
 • Klimvulkaan
  Het lijkt zo een simpel ding, maar jonge en oudere kinderen hebben hier zoveel plezier van! Want wie-o-wie haalt de top?!

  Speelpark Oud Valkeveen Huizen - Klimvulkaan
 • Met een treintje door Oud Valkeveen
  Dit is zeker een must-do in het park! Leuk om te doen aan het begin, zodat je kunt zien wat waar is. Of gewoon tussendoor of aan het eind, omdat treintje rijden altijd leuk is om te doen! Volwassenen mogen ook mee in de trein.

  Treintje in Speelpark Oud Valkeveen in Huizen

 • Strand
  Ik vond het strandje best groot, had ik niet verwacht! Er staat een speeltoestel, toiletten en er is een bar waar je versnaperingen kunt halen. Dus al is er een hittegolf; kun je Oud Valkeveen makkelijk in de ochtend eerst wat attracties af gaan en daarna lekker zwemmen in het Gooimeer!

  Strand bij Oud Valkeveen in Huizen

 • Overige attracties
  Er zijn nog heel wat meer attracties dan de bovenstaande. In het midden van het park is er bijvoorbeeld een grote vijver waar je als gezin kunt waterfietsen. Verder hebben ze botsauto’s, een megaglijbaan, de vallende schuit, de eagle tower en nog een aantal. Op de website van Oud Valkeveen kun je zien welke attracties er nog meer zijn en wat de minimale vereiste lengte hiervoor is.

Eten & drinken

Het park heeft een horecagelegenheid waar je frietjes, drinken, chippies en dergelijke kunt halen. Er staan wat tafeltjes en stoeltjes waar je even kunt zitten om wat te eten en te drinken. Verder staan er heel wat picknick tafeltjes voor de vijver en om het theater gebouw heen.

Bivakkeren bij een picknickbank? Let op de zon!

Wanneer je oudere kinderen hebt die zelfstandig door het park mogen lopen, kun je makkelijk je spullen bij een picknick tafel bivakkeren en zelf een boekje lezen bijvoorbeeld! Let op: niet alle tafels staan in de schaduw. Wij hadden geen hoedjes mee, maar gelukkig wel zonnebrand.

Picknicktafels in Speelpark Oud Valkeveen

Picknickkleedje bij de speeltoestellen

Een tip voor ouders met wat jongere kinderen (zoals wij): wat je ook kunt doen, is een picknick kleedje meenemen waar je op kunt zitten wanneer de kids zich vermaken bij een speeltoestel. Geloof me, dat duurt wel even ;) Om de speeltoestellen heen heb je niet echt bankjes of iets dergelijks, maar wel grasveldjes. Wij hebben lekker in het zonnetje gezeten, op een kleedje in plaats van op nat gras, terwijl de jongens aan het klimmen & klauteren waren en onze peuter van 2 in het zand aan het spelen was. 

Review: wij hebben ons zeer vermaakt! 

Wij zijn fan van het park, omdat al onze drie kinderen er veel plezier uit halen. Ontzettend fijn dat onze twee jongens van 6 en 4 ook in veel attracties kunnen. Bij sommige attracties moest onze 4-jarige wel onder begeleiding, maar dat komt omdat hij ook niet zo lang is. 

Leuk voor de hele kleintjes...

Onze tweejarige kon onder begeleiding ook in een aantal attracties zoals de oldtimer, dolle dierenbaan en draaimolen. Maar zij heeft zich ook heel goed vermaakt in Miniland, op de trampolines, klimvulkaan en andere speeltoestellen.

Spelen in Miniland - Speelpark Oud Valkeveen - Huizen

... en ook voor oudere kinderen & ouders

Oudere kinderen kunnen zich ook goed vermaken hier. Verder is het park overzichtelijk en vind het ook wel wat hebben dat er zoveel groen erom heen is. Het park is goed te doen met de kinderwagen of bolderkar. Wij komen zeker terug!

Tips voor een heerlijk bezoek aan Oud Valkeveen

Hierbij nog een aantal handigheidjes waar je misschien wat aan hebt.

 • Check het weer van tevoren:
  Heeft het geregend? Trek de kids vooral laarsjes aan, er is namelijk veel gras en zand.
  Wordt het warm? Vergeet dan niet zonnebrand mee te en eventueel hoedjes of petjes.
  Wordt het echt zwemweer? Vergeet dat niet om zwemspullen mee te nemen.
 • Check van tevoren de website.
  Hier kun je zien welke attracties open/dicht zijn, wat de vereiste minimale lengte is voor bepaalde attracties en kun je je kaartjes online kopen/reserveren. 
 • Wij hadden een picknickkleedje mee. Zo konden wij lekker op het gras zitten en de kids in de gaten houden terwijl zij zich vermaakten bij een speeltoestel. 
 • Wij nemen eigenlijk altijd een bolderkar mee. Ik had wat broodjes gesmeerd, drinken en snacks meegenomen. Geen gesjouw met jassen en tassen. Onze peuter kan er ook even in zitten als ze moe was. 
 • Trek je kinderen vooral kleding aan die eventueel vies mag worden of neem een extra setje kleding mee? Aangezien er speeltoestellen zijn met water (of vermijd deze ;) ) 
 • Woon je in de buurt? Dan is een seizoensabonnement zeker aan te raden!
 • Ik zag dat Oud Valkeveen ook cadeaukaarten online verkoopt!
 • Go with the flow en heb vooral veel plezier!

Liefs, 
Shari
Go-Kids Zaanstreek-Waterland

PS: Ben je lid van de ANWB? Stem dan ook mee voor het Leukste uitje 2022!