De coronacrisis heeft op iedereen een enorme impact, dat weten we natuurlijk. Wat dacht je van de theaters en theatermakers? Zéker als die niet gesubsidieerd zijn de financiële gevolgen van de verplichte sluiting van theaters enorm. Gelukkig hebben veel van hen de weg naar online theater gevonden: zo kunnen ze jou en de kids toch vermaken met mooie voorstellingen en er nog een beetje inkomsten uit halen. 

Black Cat Theatre@home

Zo heeft Black Cat Theatre - het heerlijke theater voor de echte kleintjes in Amsterdam - haar eigen Theater@home. Want betekent binnen blijven vanwege COVID-19 dat Black Cat dreumesen, peuters, kleuters en hun ouders/verzorgers niet meer blij kan maken met onze superleuke voorstellingen? Zeker niet! Juist nu willen ze graag kinderen blijven stimuleren om te spelen, om te ontdekken en hun verbeeldingskracht ten volste te gebruiken. 

Zondag 10 mei: Ahoi (1 t/m 6 jaar)

Komende zondag spelen ze daar twee keer de voorstelling Ahoi -  superleuk voor kinderen van 1 tot en met 6 jaar. Wat kun je verwachten?

Geweldig leuke voorstelling  voor kinderen in de leeftijd 2 t/m 6 jaar. Twee schilders beginnen de dag als elke andere. Ze gaan aan het werk, verven de muren, eten een broodje, maar al snel komen ze er achter dat vandaag anders is. Vandaag gaan we niet schilderen, vandaag gaan we de zee op! Ga je mee?

We bouwen een schip of een boot, hijsen de zeilen en maken een verre reis met onbekende bestemming. De golven kabbelen soms vriendelijk, maar soms worden ze hoog en wild. Blaast de wind ons de goede kant op? Onderweg ontdekken we grappige wezens; vissen, zeepaardjes, kwallen of krabben. Grappig, spannend, mooi en mysterieus. Alles om ons heen verandert in een zeedier, een watergolf of een schip. Ga je mee de zee op?

Ahoi in Black Cat Theatre@home

Meer dan een online video van de voorstelling

Een online voorstelling van Black Cat is meer dan alleen een opname die afgespeeld wordt. Veel leuker dan alleen kijken is natuurlijk om er een hele beleving van te maken. Een echt Theatre@home heeft mensen nodig die helpen. En dat kunnen jullie zijn!

Zou jij onze theatervormgever,  licht- en geluidstechnicus,  barman/vrouw, hoofdacteur, ondersteunende acteur en muzikant willen zijn in deze voorstelling? Dat zou echt geweldig zijn! Maak het zo echt als je zelf wilt. Voor een kind is er niets zo leuk als samen iets creëren, spelen en nadoen. 

Heerlijk toch als de kids actief een bijdrage kunnen leveren aan de voorstelling?! 

Meedoen met Ahoi?

Hoe leuk is het om op Moederdag - 10 mei - samen Ahoi te beleven? Dat werkt zo:

  • Selecteer een voorstelling op de website van Black Cat Theatre@home. Kies zelf welke prijs je graag zou willen betalen en hoeveel tickets je graag wilt kopen? Elke bijdrage/donatie aan het theater wordt natuurlijk enorm gewaardeerd.
  • Je krijgt 1 of 2 dagen voor de voorstelling een instructie/ suggesties voor de dingen die je moet klaar zetten
  • Op de dag van de voorstelling, krijg je een half uur voor de voorstelling de link toegestuurd waar je de opname kunt vinden. De opname wordt realtime gestreamd. Dat betekent dat je niet kunt stoppen, pauzeren of scrollen.

Veel plezier!!