Go-Kids Afvalbingo =>

Zaterdag 18 september is het zover: World Cleanup Day 2021. Over de hele wereld gaan mensen die dag de straat op om hun buurt zwerfafvalvrij te maken. Dat levert een schonere omgeving op en een prachtig, wereldwijd signaal dat iedereen daar een belangrijke bijdrage aan kan leveren. In Nederland is Plastic Soup Foundation initiatiefnemer van World Cleanup Day. Nederland Schoon steunt dit initiatief. Help jij ook mee?

Het belang van een wereldwijde opschoonactie

Samen zwerfafval opruimen is een leuke manier om je omgeving schoon te maken. En, schoon houdt schoon. Iedereen kan helpen zwerfafval tegen te gaan, door afval juist weg te gooien en door op te schonen als er toch zwerfafval ligt. Naast het opschonen is het ook belangrijk om het zwerfafval in kaart te brengen met de Litterati-app, zo komen we tot gedegen oplossingen. Samen houden we Nederland schoon. Niet alleen tijdens de landelijke actiedagen, zoals World Cleanup Day en Landelijke Opschoondag. Elke dag ligt er helaas wel zwerfafval. Maar waar begin je? En hoe krijg je anderen zover dat ze ook meedoen?

Begin samen

Samen zwerfafval opruimen zorgt voor meer saamhorigheid in de buurt. Tussen bewoners onderling en andere betrokkenen zoals winkeliers en beheerders. Dus maak een actie aan en nodig je vrienden of buren uit om mee te doen. Want een opschoonactie heeft een positief effect op de buurt. Als je samen werkt aan een schone buurt wordt deze aantrekkelijker om in te wonen.

Go-Kids afvalbingo

Laat het goede voorbeeld aan je kind zien en ga samen op pad. Ook wel zo gezellig en maak het voor je kind nog leuker met de Go-Kids afval bingo. Download de afvalbingo via de oranje button.

Go-Kids Afvalbingo =>