Op Forteiland Pampus kun je een geweldig leuke dag doorbrengen met de kinderen. Het begint al met een stukje varen: vanuit Muiden en vanaf IJburg kun je met een veerboot naar Pampus - dat is op zich al een belevenis voor de kids.

Eenmaal op het eiland aangekomen heb je alle ruimte om leuke dingen te doen. 

Belevingsroute door Het Verhaal van Pampus

Zo is er toffe interactieve tour door Het Verhaal van Pampus. Deze belevingsroute neemt je mee op reis door de tijd en de verschillende ruimtes in het fort. Het is een vast onderdeel bij je bezoek aan Pampus. Hier beleef je het verleden. Geratel van machines, kanonschoten: Pampus leeft! 

De eetzalen, slaapvertrekken en werkruimtes van een eeuw geleden zijn weer tot leven gebracht via multimedia. Er is dus geen gids of extra uitleg nodig. In Het Verhaal van Pampus is het mogelijk om verschillende games te spelen. Hiervoor heb je een speciale sleutel nodig verkrijgbaar in de Pampus winkel.

Spannende Blacklight speurtocht

En wat dacht je van de spannende Blacklight Speurtocht? Met een speciaal blacklight lampje ga je op zoek naar de onzichtbare letters en geheime tekens in het fort. Als je met je blacklight lampje zoekt, dan lichten de letters op.

Je krijgt tijdens je speurtocht steeds nieuwe aanwijzingen zodat je weet waar je verder moet zoeken. Alle letters bij elkaar gespaard? Dan verdien je een Pampus diploma. Voor de blacklight lampjes en de speurtocht betaal je iets extra’s: €2,50 per persoon.

Rondleiding over Pampus met een gids

Je kunt ook gezellig mee met een rondleiding door een gids - die staan dagelijks klaar om jullie te boeien met mooie verhalen over het fort en de oorsprong van het eiland.

Eindeloos Pampus

Eindeloos Pampus is het perfecte uitje voor het hele gezin. Je boekt daarmee het museumbezoek gecombineerd met een eerlijk bordje eten en een eindeloos-relaxte eilandervaring! Voor de kinderen is er genoeg te doen: zwemmen in het IJmeer, jeu de boules, badminton, maar vooral… een spannend negentiende-eeuws fort met 80 kamers! Dat fort is voor de ouders ook meer dan de moeite waard, hoewel een goed glas wijn op het terras ook erg verleidelijk is!

Slapen onder de sterren

Nog magischer dan een dagje Pampus is om er te blijven slapen! Slapen onder de sterren op dit bijzondere eiland - hoe geweldig is dat?

De basis boek je voor twee personen per tent, inclusief het avondeten, twee heerlijke ontbijtjes en toeristenbelasting. Voor kinderen kan er bijgeboekt worden, dan zetten ze er een koepeltentje bij. Verheug je alvast op slapen onder duizenden sterren en samen genieten van de rust en stilte van nachtelijk Pampus!

Gaan jullie ook naar Forteiland Pampus?

Word jij ook zo blij van al die mogelijkheden voor een geweldig uitje op Forteiland Pampus? In de ticketshop koop je de tickets voor het eiland en reserveer je de veerboot!

Ticketshop Pampus