Sinterklaas: de leukste tips voor deze Sintperiode

Sinterklaas... voordat je het weet is hij weer in het land, een heerlijke tijd voor gezinnen met jonge kinderen. Spannend en druk, maar superleuk. Wil je tips voor activiteiten, cadeautjes, surprises, gedichten, versiering en spelletjes? Hebben we voor je!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kinderspullen kopen bij HEMA
Meer weten

Kinderspullen kopen bij HEMA

 

Zoek je naar leuke, voordelige en kwalitatieve kinderspullen - dan ga je natuurlijk naar de HEMA. In ... bekijk

 
Alles voor je kind bij bol
Meer weten

Alles voor je kind bij bol

 

Bol is de ideale webshop voor alles wat je nodig hebt voor je kinderen tot 12 jaar: talloze kindersp... bekijk

 

Sinterklaas activiteiten in jouw regio

Overal in Nederland duikt Sinterklaas met zijn Pieten op voor de heerlijkste activiteiten. Waar kun je ze tegenkomen bij jou in de regio? In de regionale Go-Kids agenda's vind je héél veel Sinterklaas activiteiten, dus ook bij jou in de buurt. Check dus de agenda van jouw Go-Kids regio:

Go-Kids regio's

Kies jouw Go-Kids regio!

De aanloop naar Pakjesavond

Wanneer mogen de kinderen hun schoen zetten?

Zodra Sint in het land is vragen kinderen elke dag of ze hun schoen mogen zetten. Elke dag is waarschijnlijk wat veel van het goede, maar hoe los je dat op zonder gezeur? Wij hebben een superhandige Schoenenzet kalender voor je, superhandig en duidelijk voor de kinderen - natuurlijk kun je die gratis downloaden!

Schoenzetkalender 2022

Gratis downloaden!

Sinterklaas-knutselen met kinderen

Het is ook heerlijk om in de tijd tussen de intocht en Pakjesavond gezellig te knutselen met de kinderen. Ze maken iets moois in het thema Sinterklaas en het knutselen is ook rustgevend voor ze. Even geen gehyperdepieper, ook wel even lekker. Inspiratie nodig voor Sinterklaasknutsels? Hebben we voor je!

Sintknutsels

Sint-knutselideeën

Je huis versieren in Sintsfeer

Er is heel veel leuks te koop om je huis helemaal in Sintsfeer te versieren. En je hoeft het natuurlijk niet te kopen... zelf maken is ook hartstikke leuk.

Sint versiering pakket

Sint versiering

Cadeautips voor Sint

Schoencadeautjes < € 10,=

Zodra Sint in het land is willen de kinderen natuurlijk hun schoen zetten. Ze kijken uit naar de volgende ochtend, wat zal Piet dan in hun schoen gedaan hebben? 

20 schoencadeau-tips

Schoen zetten voor Sinterklaas

Cadeaus voor in de zak

Voor Pakjesavond pakt Sint vaak wat meer uit dan voor de schoen. Om Sint en Verzinpiet te helpen met het bedenken van leuke, originele en goede cadeaus voor in de zak hebben we meer dan 25 cadeautips op een rij gezet.

25+ cadeau-ideetjes

Voor de leukste Pakjesavond

Een fantastische Pakjesavond, daarvoor heb je niet genoeg aan alleen een zak met cadeautjes van Sinterklaas. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de andere aanwezigen ga je misschien iets doen met surprises en gedichten. Misschien wil je een dobbelspel doen of een ander spelletje met pakjes? Wij hebben de nodige inspiratie voor je!

Lekkers voor Pakjesavond

Bij Sinterklaas vieren hoort natuurlijk lekkers. Chocoladeletters, pepernoten, marsepein, een banketletter... nee, gezond is het niet - lekker is het wel 😊. En ach, het is maar één keer per jaar Pakjesavond.

Je kunt tegenwoordig ook de heerlijkste taarten in Sinterklaasthema krijgen. Ziet deze taart er bijvoorbeeld niet heerlijk uit?

Sinterklaas taart

Dat wordt smullen!

Sinterklaas gedichten voor kinderen

Het is elk jaar weer lastig om leuke, creatieve Sinterklaasgedichten te bedenken. Hoe kom je nou toch weer tot het perfecte Sinterklaasgedicht? Er zijn natuurlijk een paar leuke algemene Sinterklaasgedichten, maar het is natuurlijk altijd het leukste om er ook iets persoonlijks in te verwerken. Wij hebben heel veel Sinterklaasgedichten voor verschillende personen in de familie voor je op een rij gezet.

Ideale voorbeelden!

Spelletjes voor pakjesavond

Straks is het Pakjesavond. Hoe vier jij dat? Heb je dan je huis helemaal in Sinterklaasthema versierd? En hoe pak je pakjesavond aan? Een spel spelen met pakjes is een superleuke manier om het feest van Sinterklaas te vieren. Er zijn verschillende leuke spellen die je met kinderen (of volwassenen!) van uiteenlopende leeftijden goed kunt doen.

Spelletjes pakjesavond Sinterklaas

10x Pakjesavond met spelletjes

Geweldige surprise-ideeën

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een leuke surprise? Check dan onze blog met meer dan 10 uitgewerkte surprise-ideeën, compleet met wat je ervoor nodig hebt en hoe je ze in elkaar knutselt. Handig!

LEGO surprise voor Sinterklaas

Leuke surprises!

Hoe vertel je het Geheim van Sinterklaas?

Er komt een moment waarop jouw kind het geheim van Sinterklaas ontdekt. Misschien is dat dan niet op de manier die jij voor ogen had... maar moet jij het dan al eerder zelf vertellen? En zo ja, hoe pak je dat aan? Check deze mooie uitleg van een ervaren kindercoach en kijk of dat voor jou ook dé manier is!

Mooie aanpak

Zo, nu heb je héél veel ideetjes en tips voor een geweldige Sinterklaastijd in 2022. Wij wensen je heel veel plezier met de kinderen in deze oh zo leuke, maar spannende periode van het jaar. 

Liefs
Het hele Go-Kids Team

 

 

Log In