Een GPS horloge voor je kind, is dat een goed idee? Best prettig toch... Als ouder weet je als geen ander hoe het kan zijn als je niet weet waar je kinderen uithangen. Ook al is er wellicht niets aan de hand is houd je liever een oogje in het zeil. Maar dan moet je dat alsnog wel kunnen doen wanneer je op afstand bent. Je kinderen bereiken ooit de leeftijd dat ze net iets verder van het huis mogen gaan en ze uit het oog verdwijnen. Dan is het heel fijn als je kind een smartwatch met GPS draagt!

Nieuwste GPS horloges voor kinderen in 2023

Doorlopend worden er nieuwe versies van GPS horloges gelanceerd, ook voor kinderen. Daarom is het hoog tijd voor een update van de nieuwste smartwatches voor kinderen in 2023! Wat dacht je van deze:

Connect UP - One2Track

Connect UP - One2Track

Garmin Vivofit jr 3 Activity tracker

Garmin Vivofit jr 3

Fitbit Ace 3 kids GPS horloge

Fitbit Ace 3 Kids

Amazfit Bip 3 smartwatch

Amazfit Bip 3

14 Beste smartwatches voor kinderen in (update november) 2022

Technologie biedt de oplossing! Met handige kindersmartwatches met een speciale GPS functie kun je, mocht je dit willen, je kinderen traceren wanneer je dit wilt. Door deze functie weet jij te allen tijde waar je kinderen uithangen, zodat je altijd op de hoogte bent van de situatie.

Naast deze handige functionaliteit is het ook belangrijk voor je kinderen om op de hoogte zijn van hun eigen gezondheid. Dit kan ook met een kindersmartwatch.

In dit artikel bespreken we een aantal functionele en gebruikersvriendelijke GPS horloges voor kinderen. We hebben ze niet allemaal persoonlijk beoordeeld en naast elkaar gelegd, dus de volgorde is willekeurig.

1. One2track Connect NEO

Nieuw sinds 2022 bij One2Track: de Connect NEO. Met dit GPS telefoon horloge kan jouw kind ook videobellen met papa, mama, opa, oma. Ideaal! Er zit een weerstation op deze smartwatch voor kinderen en een foto-snapfunctie. Daarmee kan jouw kind leuke momenten vastleggen en direct aan jou laten zien.

Connect NEO One2Track

One2track is ook telecomprovider, daardoor zijn simkaart en GPS horloge optimaal geïntegreerd. Er is geen ingewikkelde installatie nodig! Via de One2track app heb je direct inzicht in het prepaid saldo en kun je opwaarderen. Je kunt ook switchen van prepaid naar ‘Unlimited’ voor een vast bedrag per maand - en weer terug.

Alles over de Connect NEO ►

2. DEPLAY 4G KidsWatch - multifunctioneel

Functies: 4G netwerk - SOS-knop - GPS tracker - stappenteller - thermometer - hartslagmeter - bloeddrukmeter - spatwaterdicht - videobellen

De KidsWatch van DEPLAY heeft wel héél veel functies. Natuurlijk is het een GPS-horloge, je kunt ermee videobellen met je kind en er zit een SOS knop op. Deze watch draait met 4G, dus het signaal is sterk en heeft overal dekking. Dat is wel zo fijn met een GPS-tracker natuurlijk. Dit horloge is bovendien (spat)waterproof en kan dus wel tegen een spatje.

Maar er is meer, vooral op het gebied van gezondheid. De DEPLAY 4G KidsWatch heeft namelijk een hartslagmeter, bloeddrukmeter en thermometer - hoe handig is dat?!  Kun je op afstand kijken of je kind (nog) koorts heeft. Al die gegevens worden weergegeven in de bijbehorende app.

DEPLAY 4G KidsWatch

In 4 coole kleuren ►

3. Garmin Vivosport 4

Functies: slaapcontrolefunctie - meet zuurstofsaturatieniveau in bloed - polshartslagmeting - stresniveau - activity timers voor hardlopen, wandelen, krachttraining, yoga, zwemmen.
Garmin is dit jaar met hun nieuwste assortiment draagbare technologie op de markt gekomen. De smartwatches van Garmin, de Vivoactive 3 en Vivomove HR, plus de fitnesstracker Vivosmart 3, die eerder dit jaar werd gelanceerd, hebben de meeste aandacht gekregen, maar een ander Vivo-apparaat is het waard om het over te hebben: de Vivosport. Hoewel veel van deze functies op andere Garmin-apparaten beschikbaar zijn, is de Vivosport een van de weinige modellen met een ingebouwde GPS-tracker, dit in tegenstelling tot de Vivofit die geen GPS-tracker heeft.

Enkele van onze favoriete functies zijn onder andere een ingebouwde GPS, hartslagmeter, een batterijduur tot 7 dagen (8 uur in GPS-modus) en waterbestendig tot 50 meter. Zoals je kunt zien, heeft de Vivosport genoeg te bieden en het stelt in de fitnessmogelijkheden niet teleur. Het ontwerp past ook bij een wat volwassener kind, terwijl de meeste andere horloges in ons lijstje op veel jongere kinderen gericht zijn. Garmin houdt gelijke tred met veel van de fitness-trackingmogelijkheden – een belangrijk voorbeeld is het tellen van herhalingen. Het houdt ook tijd, afstand, snelheid / tempo bij en kan jouw rit of hardloopsessie voor je in kaart brengen.

Check de prijzen ►

4. One2track Connect Go Kinderen Smart Watch 

Functies: SOS-knop - intercomfunctie - stappenteller - Alarmfunctie - instellen school-stiltetijden - Veiligheidszones - belfunctie.
Dit GPS Horloge voor kinderen biedt, naast nauwkeurige GPS lokalisering, de mogelijkheid om je kinderen te bellen en vice versa. Het kan namelijk ook zo dat je kind jou wilt bereiken. Daar is goed over nagedacht bij het ontwerp van dit horloge. Mooi strak en vierkant ontwerp met een hoge resolutie beeldscherm.

De bediening door jouw kind van de functies telefoonboek, chat en stappenteller zijn makkelijk via de touchscreen van het GPS horloge. Door de knop aan de zijkant van het horloge 5 seconden ingedrukt te houden wordt de SOS geactiveerd. Ook is het horloge uitgerust met een intercom functie, waarmee je een gesprek op kan zetten, ook als de drager het gesprek niet wilt/kan opnemen.

Check hier ►

5. WatchToCare 4G KidsWatch; aanrader!

Functies: 4G netwerk - GPS - Bellen - Videobellen - SOS-functie - camera - stappenteller - meegeleverde Simkaart - Safezones.
Zorgen over je kind of benieuwd waar hij/zij uithangt? No worries!

Met de WatchToCare® WTC42 GPS tracker hoef jij je vanaf nu geen zorgen meer te maken. Doormiddel van de accurate GPS-functie kun je gemakkelijk via een app je kindje volgen.

De GPS Kidswatch wordt standaard geleverd met een Simkaart met € 10,- tegoed. En omdat het slimme horloge komt met 100% installatie-garantie en zonodig telefonische installatiehulp ga je direct op avontuur! Dankzij het Beveiligde en 24-uur beschikbare 4G netwerk, sta je altijd en overal in verbinding met je kind.

Naast de exacte GPS, bel- en videobel opties komt de Smartwatch uiteraard met een klaslokaal modes, stel je makkelijk alarm herinneringen in en je kind wordt extra gestimuleerd on te bewegen door de ingebouwde stappenteller.

Hier meer info ►

6. Wonlex GPS Horloge voor Kinderen

Functies: Waterdicht - videobellen - camera - 4G netwerk - zaklantaarn - SOS-knop - GPS Positie - stappenteller - Simkaart nodig.
"Wel zo'n veilig gevoel" weten waar je kind is! Een GPS/SOS tracker horloge telefoon als dit model is ideaal voor bijvoorbeeld aan het strand of op vakantie omdat het 100% waterdicht is.

Uniek is 4G netwerk en Video call bij dit horloge. 4G is het beste netwerk met brede dekking in Europa. Stel dat er in een regio geen gebruik gemaakt kan worden van 4G netwerk, dan schakelt hij automatisch over op 3G of zelfs 2G. In de toekomst wordt 2G opgeheven, met dit horloge ben je dus klaar voor de toekomst.

Je hebt als ouder ook de controle over de microfoon van het horloge, die je kan activeren om te luisteren naar wat je kind uitspookt. Dit is een discrete functie, dus je kind zal dit niet doorhebben. Deze functie is wellicht wat over de top, maar voor de ouder die veiligheid waardeert is het zeker een handige optie.

Check de prijzen ►

7. GPS Kinderhorloge KUUS

Functies: SOS-knop - Nauwkeurig locatie buitenhuis - zonder abonnementskosten - werkt in heel Europa - locatiemeldingen op je smartphone - Locatiie via 2G - IP54 spatwaterdicht - Gratis Simkaart op KPN
Het KUUS. GPS horloge heeft een belfunctie ingebouwd. Hierdoor kan jouw kind jullie op ieder moment bellen. Het horloge hoeft dus niet verbonden te zijn met een telefoon, want er zit een simkaart in de kinder smartwatch. Bovendien kun je jouw kind bellen, en berichten sturen. De berichten kunnen tekstberichten of spraakberichten zijn. Het horloge trilt bij ontvangst van oproepen of berichten. De berichten zullen op het scherm van het horloge worden getoond.

Dit KUUS. kinderhorloge heeft geen spelletjes. Deze smartwatch is echt bedoeld als GPS tracker en communicatie horloge voor kinderen. Veiliger buitenspelen zonder afleiding.

Model W1 ►

Wat is het verschil tussen Kuus W1 en W2?

Het verschil tussen de twee horloges zit vooral in de techniek. Het W2 horloge maakt gebruik van WiFi module en het 4G netwerk, waardoor de GPS locatie ook binnenshuis nauwkeuriger is. Het W1 horloge is buiten wel nauwkeurig, maar kan binnen afwijken. Daarnaast is het W2 horloge beter bestand tegen water en heeft hij een langere accuduur. De W2 is wel iets groter dan de W1.

Model W2 ►

8. Rebel Cactus Play

Functies: Simkaart erin en bellen maar - videobellen - GPS - muziek - whatsapp - SOS-knop - telefoonboek voor 10 nummers - stappenteller - alarmfunctie - school-stiltetijden - intercomfunctie - Bluetooth - wifi - 4G.
Met Rebel Cactus kindersmartwatch om de pols is je kind altijd bereikbaar en raak je elkaar nooit meer kwijt. Buiten op straat, in de wijk, in het speeltuintje, het voetbalveldje, of in het bos. Op het strand, in het pretpark, tijdens het ravotten op de camping en op wintersport in het klasje. Ga op avontuur, ontdek, speel en leer. Leve de vrijheid! En als je ouders je nodig hebben, dan appen, chatten of bellen ze wel.

En Rebel Cactus is méér: een belhorloge & GPS horloge ineen. Met apps op de smartwatch gaat er spelenderwijs een wereld voor ze open. Voor elke leeftijd, of je kind nou vijf of negen jaar is, Rebel Cactus kindersmartwatch groeit met je kind mee, hoe jullie dat willen. Ouders gebruiken daarvoor gratis de ouderapp van FindMyKids (4,7 op Trustpilot en +10 mln downloads in de Google Playstore). Natuurlijk style je deze kindersmartwatch met toffe horlogebandjes en charms, zodat hij echt bij jou past.

Meer info ►

9. Nuvance GPS Horloge voor kinderen

Functies: GPS - SOS Alarmknop - Ingebouwde camera - bellen - videobellen - hartslag- en bloeddrukmeter.
Met het 4G kinderhorloge van Nuvance voor zowel jongens als meisjes kan je jouw kind met een gerust hart buiten laten spelen door de ingebouwde GPS tracker. Ook beschikt dit kindersmartwatch over een simkaart-opslag waardoor jouw kind altijd bereikbaar is.

Gebruik eenvoudig de belfunctie van deze smartwatch met 1 druk op de knop en kom direct in contact. Onze smartwatch biedt uitgebreide functies zoals een ingebouwde stappenteller, hartslag en bloeddruk monitoring, instelbare veiligheidszone, inzicht in de looproute, foto's maken en alarminstelling. 

De Nuvance kindersmartwatch is speciaal vormgegeven zodat kinderen geen last ervaren tijdens het dragen van het horloge. Door het lichte gewicht en duurzame ontwerp van het kinderhorloge kunnen kinderen er moeiteloos mee buiten spelen, zonder dat het kapot gaat. Daarbij is de smartwatch volledig water-en stofdicht waardoor jouw kind altijd bereikbaar is. 

Check de prijzen ►

10. Kèshy Smartwatch voor kinderen met GPS tracker

Functies: GPS - ingebouwde camera - zaklamp - bellen - SOS-knop - stappenteller - luister mee functie - alarm - niet storen modus.
Deze smartwatch is vergeleken met andere smartwatches uniek door zijn precieze gps tracker en accurate locatiemeter. In vergelijking met andere horloges geeft deze smartwatch tot in detail aan waar je kind op welk moment van de dag precies is. Je kan tot wel 30 dagen terugkijken waar je kind is geweest. Wel zo fijn natuurlijk om te weten wat je kleintje uitspookt!

Daarnaast beschikt het horloge ook nog eens over heel veel toffe accessoires die het ontzettend stoer maken om het horloge te dragen. Zo beschikt dit horloge over een camera, zaklamp, belfunctie en een unieke SOS-knop. Als er wat ernstigs aan de hand is kan je kind met 1 druk op de knop je alarmeren. Om de veiligheid nog meer te bevorderen beschikt het horloge ook over een zone-functie. Wanneer je kind buiten de ingestelde zone komt, krijg jij als ouder een melding op je telefoon.

Check meer info ►

11. Loayz kinder smartwatch GPS horloge met simkaart

Functies: inclusief SIM-kaart - GPS - WiFi - belfunctie - waterdicht - oudercontrole - SOS-knop - stappenteller - prepaid simkaart - werkt in de hele EU - 
Wij willen een zo veilig mogelijke omgeving voor onze kinderen! Met dit horloge kun je jouw kind met een gerust hart buiten laten spelen. Aan deze Smartwatch zijn er meerdere voordelen en mogelijkheden; Je kunt je kind altijd bellen en berichten sturen.

Aan de zijkant van de smartwatch zit een SOS knop. Als je de knop ingedrukt houdt zal hij een SOS-nummer bellen. Je kunt 3 SOS-nummers instellen. Je kunt altijd zien waar je kind is en door de SeTracker2 software kun je ook een veiligheidsgebied instellen, verlaat jouw kind het gebied, dan ontvang je een melding.

Bestel nu ►

12. Qlokkie GPS Horloge kind

Functies: SOS-knop - GPS - inclusief SIM-kaart - stappenteller - slaapmonitor - hartslagmeter - spatwaterdicht - telefoonboek voor 10 contacten - Whatsapp - 
Het GPS horloge komt met een gratis app voor jouw telefoon waarmee je altijd kunt zien waar uw kind is. Doormiddel van de slimme 'electronic fence' kun je een gebied instellen waarbinnen jouw kind zich mag bevinden. Jij krijgt een melding middels push bericht wanneer dit gebied wordt overschreden evenals een battery low status en anti shut down melding wanneer het horloge geprobeerd wordt uit te zetten en/of af te doen. Uniek is het 4G netwerk bij dit horloge.

Zo kun je zeker zijn van de beste dekking en functionaliteit van de smartwatch en kunt u op ieder moment beroep doen op de locatie van uw kind in heel Europa. Naast de GPS functionaliteit, is de Qlokkie smartwatch ook IP67-waterdicht. Dit houdt in dat je kind lekker in het water kan spelen zonder het horloge kapot te maken en dat je direct in actie kan komen als ouder wanneer je merkt dat je kind zich in de buurt van water bevindt. Let op: er kan niet langdurig gezwommen worden met het horloge.

Bestel vandaag!

13. Fitbit Ace 3 Kids - Activity tracker kinderen - zonder belfunctie en GPS

Functies: stappenteller - bewegingssensor - Bluetooth - slaapfunctie - oudercontrole - spatwaterdicht.
Een leuk alternatief om kinderen in beweging te brengen, is door ze gebruik te laten maken van de nieuwe Fitbit Ace 3 activity tracker. De Ace 3 maakt bewegen op een spelende wijs weer leuk! Activiteit registratie, slaapherkenning en motiverende uitdagingen helpen je om samen met het hele gezin op een leuke manier gezonde gewoonten te ontwikkelen. Laat kinderen volop bewegen zonder telkens op te hoeven laden met een batterijduur van tot wel 8 dagen.

Doordat geanimeerde wijzerplaten groeien en veranderen naarmate kinderen meer bewegen, motiveert dit op een speelse manier kinderen om lekker te blijven bewegen. De wijzerplaten werken met personages die veranderen en groeien naarmate kinderen dichter bij hun doel van die dag komen, zie hoe hun doelen een vlucht nemen met Rocky de raket of geef hun dag een magisch tintje met een eenhoorn en meer Kinderen kunnen andere gezinsleden uitdagen om te kijken wie de meeste stappen zet en berichten of high fives sturen via de Fitbit app.

Kinderen verdienen virtuele badges en worden beloond wanneer ze hun doelen bereiken. De Fitbit Ace 3 is verkrijgbaar in de kleuren zwart/sportief rood en kosmosblauw/astrogroen, verder beschikt de Ace 3 over een kleurrijke, verhoogde rand beschermt het display tegen botsen en stoten.

Veel kleuren ►

14. Vrolijk kinderhorloge / smartwatch met GPS

Functies: veilige zones - SOS knop - oudercontrole - stappenteller -  GPS - Fysieke simkaart erbij geleverd - telefoonfunctie.De Connect Move GPS telefoonhorloge voor kinderen van het bekende Nederlandse merk One2track is uniek vanwege zijn ronde vorm. Hierdoor is het GPS horloge erg comfortabel te dragen - ook voor jongere kinderen.

De bediening is eenvoudig via de touchscreen van het GPS horloge. Via de touchscreen kunnen de functies telefoonboek, chat, stappenteller, helderheid en volume makkelijk bediend worden. Via de ouder app installeer je tot 10 telefoonnummers in het horloge. Jouw kind kan via de touchscreen van het GPS horloge kiezen wie het wil bellen of gesproken berichten versturen.

Via de one2track GPS app heb je realtime inzicht in de GPS positie-informatie van het horloge en kunnen de andere functies zoals GEO Fencing, intercom, telefoonboek, wekker en de gesproken en geschreven berichtenservice bediend worden.

Alle horloges worden 'plug en play' geleverd met een prepaid SIM kaart van one2track. Het GPS horloge is daarmee eigenlijk een mobiele telefoon met een eigen 06 nummer en kan bellen en gebeld worden. Via de internetverbinding van de simkaart worden de status en positiegegevens van het horloge uitgewisseld met de one2track app. 

Ook verkrijgbaar in de kleuren blauw, geel, roze, rood en zwart.

Meer info ►

 

 

Zijn kinderhorloges met GPS veilig?

Smartwatches voor kinderen die uitgerust zijn met een GPS zijn uitermate veilig en juist speciaal ontworpen en geproduceerd om de veiligheid van je kind te bevorderen en om jou als ouder gerust te stellen. De accuraatheid van een GPS horloge voor je kind varieert van model tot model. Zorg er dus altijd voor dat je het eerst het horloge zelf test . Mocht er dan wat mis zijn, raadpleeg dan de verkoper voor uitleg of vervanging.

Heb je een telefoon nodig bij gebruik van een GPS horloge voor mijn kind?

Het is niet noodzakelijk om een telefoon te gebruiken in combinatie met een GPS horloge voor je kind, maar dan geniet je niet van de volledige functionaliteiten van een horloge. Door het te verbinden met een telefoon wordt de gebruikerservaring en het gebruiksgemak aanzienlijk bevordert.

Is een abonnement noodzakelijk voor GPS tracering?

Bij sommige modellen heb je geen maandelijks abonnement nodig om te genieten van GPS tracering. Vaak zien we dat wanneer een maandelijks abonnement niet verplicht is, je dan ook niet van alle functies profiteert. Daarvoor is dan een Simkaart vereist waar wel een abonnement bij afgenomen moet worden. Alsnog heb je zelf de keuze om deze upgrade te maken.

Publicatiedatum: 11 oktober 2021 | Jasmijn
Update: 2 november 2022