Bloembollen route op Goeree-Overflakkee

We kennen allemaal de Keukenhof en de bollenstreek, jaarlijks trekt deze streek in het voorjaar vele bezoekers trekt. Veel minder bekend zijn de bollenstreek in Flevoland en op Goeree-Overflakkee. Ontdek de prachtige bollenroutes op Goeree-Overflakkee! Deze route voert je langs kleurrijke velden vol tulpen, narcissen en hyacinten. In het voorjaar is dit een adembenemend gezicht en zeker de moeite waard om te bezoeken.

De bollenroutes op Goeree-Overflakkee zijn perfect voor een ontspannen dagje uit. Met de auto, fiets of wandelend kun je de verschillende routes verkennen. De routes zijn goed aangegeven en variëren in lengte en moeilijkheidsgraad. Zo is er voor ieder wat wils.De bollenroutes op Goeree-Overflakkee zijn niet alleen leuk om te bekijken, maar ook om meer over te leren. Langs de route zijn verschillende informatiepunten te vinden waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de bollenindustrie en de verschillende soorten bollen die er geteeld worden.

 

Bloeitijd bollenstreek

Wil je de bollenroutes op Goeree-Overflakkee bezoeken? Dan is het voorjaar de beste tijd om te gaan. Houd er rekening mee dat de bloeitijd afhankelijk is van het weer en kan variëren van jaar tot jaar. Check daarom voor vertrek altijd de actuele bloeitijd van de verschillende soorten bollen. Dus afhankelijk van de winter en het voorjaar zullen de bloemen ergens tussen half april en half mei volop in bloei staan! Als je over Goeree-Overflakkee rijdt zie je op verschillende plekken de kleurrijke velden zien.

Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een route voor je gereden.

tulpen goeree overflakkee

Let op!

Weest er wel altijd van bewust dat de bloemen velden van boeren zijn die een jaarlang hard aan het werk zijn om deze velden te bewerken. En dat de uiteindelijke bloem nog verkocht moeten worden. Lopen tussen de bloemen of bloemen plukken is dus ten strengste verboden! Zelf het lopen tussen de, voor een leek, begaanbare paden, kan al enorm veel schaden veroorzaken.

bollenroute goeree overflakkee

De route

Wij beginnen onze route op de Korteweg in Oude Tonge, hier zie meteen al prachtige velden. Via Nieuwe Tongen, Sommelsdijk en Herkingen komen we uit bij Melissant. De kids zitten op de achterbank en noemen alle kleur van de tulpen die ze zien. We stoppen een paar keer om, op gepasts afstand foto's te maken. Dan stoppen we even in Ouddorp om even een stukje over het strand te lopen. In het kleine maar prachtige dorpje Goedereede maken we ook een korte wandeling en genieten we even op het terras. Je kan hier in de omgeving natuurlijk ook nog tussenstops maken de speeltuin De flipjes of Geitenboerderij de Mekkerstee, of gaan zwemmen bij Center Parcs Port Zélande. Wij kiezen ervoor om naar het strand en Goedereede te gaan. Wij rijden terug via Dirksland, Middelharnis en uiteindelijk Ooltgensplaat. Op dit laatste stukje zijn weer meer bloemenvelden dan in de buurt van Ouddorp.

Goedereede bollenroute goeree overflakkeeBollenroute Goeree-Overflakkee

Voor de kids

Onze kids vinden de bloemenroute altijd leuk! Ze vinden de velden mooi op te zien, de uitstapjes tussen door vinden ze altijd heerlijk. Als je een nog een picknick regelt voor onderweg, hebben ze een dag vol avontuur! Natuurlijk zijn er ook genoeg andere gezinsuitjes hier te vinden! Deze zijn allemaal te vinden op Go-Kids Zeeland! Bekijk hier onze tips! 

Bollenroute Zuid-Holland