Dit jaar geen intocht, maar wel een speurtocht van Sinterklaas in Rotterdam!

Sinterklaas in Rotterdam 2020

Dit jaar is ook in Rotterdam het Sinterklaas feest anders dan anders door corona. Normaal komt de Sint aan op het Willemsplein met zijn boot, waarna hij een tocht maakt door Rotterdam richting het Grotekerkplein. Dit jaar doet Sint het anders in Rotterdam.....

Ook dit jaar zullen Sint in zijn pieten vanuit Spanje afreizen en in Rotterdam voet aan wal zetten. Deze keer zal dit echter niet live plaatsvinden, maar in de vorm van een interactieve video die zich afspeelt in Rotterdam: ‘Sinterklaas & de verloren sleutel’. Kinderen kunnen de Sint als echte hulppieten op weg helpen, want bij zijn aankomst in Rotterdam blijkt er een groot probleem te zijn; de sleutel van het pakjespakhuis is kwijt.

In deze interactieve video zijn het de kinderen die bepalen welke route Sinterklaas aflegt. Elke scene bevat aanwijzingen en via hun computer of digitale scherm klikken ze op opties en beleven ze met Sint en iPiet een avontuur in de stad. Het interactieve effect wordt versterkt door personalisatie. Zoals bekend kent de Sint de namen van alle kinderen, het is daarom ook niet gek dat de naam van het kijkende kind in beeld zal verschijnen!

 Ouders kunnen zich nu al op de website aanmelden. Vanaf 27 november tot en met 5 december is de film zal te vinden zijn op www.sinterklaasintocht.nl.

We hebben ook nog een gave poster en flyers laten ontwikkelen waar een QR-code naar de website op staat zodat met een druk op de knop de video kan worden gestart.

Psst voor alle hulpsinten =>  voordat de video begint, moeten ouders/verzorgers  even ‘in het geheim’ de naam het kind invullen op de pagina.