Sinterklaasintocht Rotterdam en omstreken!

Sinterklaasintochten 2023 in de regio Rotterdam en omstreken.


Op zaterdag 11 november vindt de landelijke intocht van Sinterklaas plaats. Dit is natuurlijk weer live te volgen op tv bij de NPO. Sinterklaas komt natuurlijk ook in de verschillende gemeenten aan, hiervan zullen wij zodra de data bekend zijn, de informatie delen in onze agenda.

Ook de verschillende Sinterklaas activiteiten zullen we delen in onze agenda. Hier alvast een kort overzicht van de Sinterklaas intochten.

Alblasserdam
Sinterklaas komt op zaterdag 11 november 2023 aan in Alblasserdam. De intocht van de Sint zal plaatsvinden aan het Zuiderstek. Meer informatie vind je hier.

Barendrecht
In Barendrecht zal de intocht van de Sintzijn op 11 november. Meer informatie volgt hier.

Bergschenhoek
Op 11 november rond 12 uur de sint te ontvangen in het winkelcentrum van Bergschenhoek. Er zal een korte show zijn en een route worden afgelegd door de sint en zijn aanhang. Het volledige programma vind je hier.

Berkel en Roderijs
Op 11 november komt de Sint aan in Berkel en Roderijs. Het belooft een mooi feest te worden, hier kan je het volledige programma vinden.

Bleiswijk - is nog niet bij ons bekend

Capelle aan den IJssel
De Stoomboot komt aan op zaterdag 11 november rond 10.30 uur bij het Vuykterrein. Lees hier alle informatie.

Dordrecht
De Sinterklaas intocht in Dordrecht zal dit jaar plaats vinden op 11 november Wil je meer weten? Kijk op hier voor alle informatie over deze bijzondere intocht! 

Gouda
Op 11 november komt de Sint aan in Gouda waar er een feest zal zijn in de binnenstad die eindigt bij het stadhuis. Het programma volgt hier.

Hellevoetsluis
Sint zal op 11 november met de stoomboot aankomen rond 10u. Dit jaar is de landelijke Sinterklaas intocht vanuit Hellevoetsluis, dat beloofd een prachtige intocht te worden!

Kinderdijk

Ook zal de Sint op 11 november in Kinderdijk aankomen. Meer informatie is op het moment van schrijven nog niet bekend maar zal gedeeld worden op deze pagina.

Klaaswaal
SinterKlaaswaal organiseert op 18 november vanaf 14u de Sint intocht in Klaaswaal. Meer informatie zal via de Facebookpagina volgen.

Krimpen aan den IJssel - Op zaterdag 11 november komt de Sint en zijn Pieten aan in Krimpen aan den Ijssel envaren zij met de stoomboot naar de haven bij de steiger van de Waterbus in de Stormpolder


Maassluis
Sinterklaas zal op 11 november om 10u in de ochtend aankomen in Maassluis!  Voor je meest actuele informatie kijk je hier

Nieuw Beijerland - De Sint komt aan op 11 november rond 14u en aansluitend is Het Grote Sinterklaasfeest!

Nieuwkoop
De Sinterklaasintocht in Nieuwkoop vindt plaats op 11 november. Hier vind je het volledige programma.


Nieuw-Lekkerland -
Op 11 november gecombineerd met Alblasserdam en Kinderdijk

Numansdorp - informatie nog niet bij ons bekend


Oud Beijerland - Op zaterdag 11 november komt Sinterklaas aan in Oud-Beijerland. Hij zal samen met zijn Pieter door het dorp rijden. De optocht start om 13.30u in Poortwijk bij de rotonde 2000. De route staat zodra hij bekend is op deze pagina.

Papendrecht
Sint is ook in Papendrecht op 11 november. Het wordt een geweldig feest! Kijk hier voor meer info.

Rotterdam
Op zaterdag 11 november zal Sinterklaas voor de 70e keer aan komen in Rotterdam! Dat wordt vast een heel groot feest! 

Sint zal traditiegetrouw aan komen aan de Willemskade waar we hem samen met de burgmeester zullen verwelkomen. Daarna zal de Sint op zijn paard een tocht door de stad af leggen. Op de route zullen er allerlei leuke activiteiten te doen zijn. Kijk hier voor het volledige programma.


Schiedam
Om 11:30u begint het grote feest en rond 12.00u zal Sinterklaas aan komen op de Maasboulevard in Schiedam. Om 13u is het feest op het Staderf! Wil je erbij zijn? Controleer hier dan even de laatste informatie over de intocht.

Sliedrecht
In Sliedrecht komt de Sint aan met de boot op 11 november rond 09.30u. Wil je erbij zijn, kijk dan hier voor het programma.

Spijkenisse
Op zaterdag 11 november zal de burgemeester Sinterklaas rond 12:30 uur verwelkomen meer informatie volgt nog.

Vlaardingen
Sinterklaas komt ook aan in Vlaardingen op 12 november. Het belooft weer een super feest te worden. Natuurlijk is er weer van alles te doen in de stad. Meer informatie volgt op de website van de organisatie! klik hier!

Zuid-Beijerland
Op 28 november zal Sinterklaas een rondje maken door Zuid-Beijerland. Eerst zal hij een rondrit maken door het dorp. De pieten zullen opzoek gaan naar mooie tekeningen! Je kan een kleurplaat ophalen bij de Albert Heijn.

Zwijndrecht
Sinterklaas komt aan in Zwijndrecht op 11 november, hoe de Sint dit jaar aankomt blijft een verrassing! Voor het volledige programma kijk je hier.


Sinterklaasactiviteiten na 11 november

 

Abbenbroek
Op 18 november komt de Sint om 12u aan in het dorpshuis in Abbenbroek - deze informatie komt van de gemeente Nissewaard

Bodegraven
Op 18 november zal Sinterklaas aan komen in Bodegraven. Meer informatie en het programma vind je op deze pagina.

Brielle
Op zondag 12 november zal de Sint aankomen in Brielle.  Voor meer informatie kijk je hier.

Geervliet
Op 18 november komen Sint en de Pieten om ongeveer 15.30u over het water aan in Geervliet - informatie komt van de gemeente Nissewaard

Hardinxveld Giessendam
Op zaterdag 18 november zal Sint om 13.45u per boot aankomen in Beneden-Hardinxveld. Wat zal dat een feest worden. Kijk hier voor meer infomatie.

Hendrik Ido Ambacht
De Sinterklaasintocht in Hendrik Ido Ambacht zal zijn op 18 november 2022 meer informatie vind je op deze facebook pagina. 

Heenvliet
Op 18 november komen de Sint en de Pieten naar de markt in heenvliet, ze verwachten daar rond 11u te zijn. Informatie komt van de gemeente Nissewaard

Hekelingen
In Hekelingen is er een Sinterklaas feest op 18 november in het dorpshuis. Opgeven kan via de dorpsvereniging.

Moordrecht 
Op 18 november zal de sint aankomen in Moordrecht.

Nieuwerkerk a/d IJssel
Op 18 november zal de Sint om 12.45u aankomen in Het Oude Dorp. Daarna zal hij ook nog doorgaan naar de Reigerhof. Kijk hier voor het volledige programma.

Oostvoorne
In Oostvoorne gaat de Sint op zaterdag 18 november een rondrit maken door het centrum. Kijk hier voor het volledige programma.

Puttershoek - bij ons nog geen informatie bekend


Ridderkerk

De intocht van Sinterklaas in Ridderkerk is nog niet bij ons bekend. Kijk hier om op de hoogte te blijven van de intocht van Sinterklaas in Ridderkerk

Rockanje
Sinterklaas en zijn pieten zijn op zaterdag 18 november om 14.30u in Rockanje. Kijk hier voor de actuele informatie.

Rozenburg
Het Oranjecomite Rozenburg organiseert op 18 november om 16.30 uur het Sinterklaas feest in Rozenburg. Meer informatie vindt je hier.

Strijen
18 november meer informatie volgt die deze pagina!

Tinte 

18 november meer informatie is te vinden op deze pagina.

Zuidland
Op 18 november zal de Sint een rondrit doen door het dorp. De rondrit start om 13u op de parkeerplaats achter het chinees restaurant.

Dit overzicht is met zorg samengesteld maar wil je meest actuele informatie, check dat dan altijd bij de organisatie zelf!

Wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes en activiteiten voor kids?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Go-Kids regio Rotterdam bestaat onder andere uit de volgende plaatsen Alblasserdam, Barendrecht, Bodegraven, Brielle, Rhoon, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld Giessendam, Gouda, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido- Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Maassluis, Molenlanden, Moordrecht, Nissewaard, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Hoogvliet, Hoek van Holland, Pernis, Reeuwijk, Rozenburg, Schiedam, Vlaardingen, Oostvoorne, Rockanje en Zwijndrecht.

Log In