Sinterklaasintocht Rotterdam en omstreken!

Sinterklaasintochten 2024 in de regio Rotterdam en omstreken.


Op zaterdag 18 november vindt de landelijke intocht van Sinterklaas in Gorinchem plaats. Dit is natuurlijk weer live te volgen op tv bij de NPO. Sinterklaas komt natuurlijk ook in de verschillende gemeenten aan, hiervan zullen wij zodra de data bekend zijn, de informatie delen in onze agenda.

Ook de verschillende Sinterklaas activiteiten zullen we delen in onze agenda. Hier alvast een kort overzicht van de Sinterklaas intochten.

Alblasserdam
Sinterklaas komt op zaterdag 16 november 2024 aan in Alblasserdam. De intocht van de Sint zal plaatsvinden aan het Zuiderstek. Meer informatie vind je hier.

Barendrecht
In Barendrecht zal de intocht van de Sint zijn op 16 november. Meer informatie volgt hier.

Bergschenhoek
Op 16 november rond 12 uur de sint te ontvangen in het winkelcentrum van Bergschenhoek. Er zal een korte show zijn en een route worden afgelegd door de sint en zijn aanhang. Het volledige programma vind je hier.

Berkel en Rodenrijs
Op 16 november 2024 van 13.00u - 16:00u komt de Sint aan in Berkel en Rodenrijs. Het belooft een mooi feest te worden, hier kan je het volledige programma vinden.

Bleiswijk - is nog niet bij ons bekend

Capelle aan den IJssel
De Stoomboot komt aan op zaterdag 16 november bij het Vuykterrein. Lees hier alle informatie.

Dordrecht
De Sinterklaas intocht in Dordrecht zal dit jaar plaats vinden op 16 november 2024. Wil je meer weten? Kijk op hier voor alle informatie over deze bijzondere intocht! 

Gouda
Op 16 november komt de Sint aan in Gouda waar er een feest zal zijn in de binnenstad die eindigt bij het stadhuis. Het programma volgt hier.

Hellevoetsluis
Sint zal op 16 november met de stoomboot aankomen rond 10u. 

Kinderdijk

Ook zal de Sint op 16 november 2024 in Kinderdijk aankomen. Meer informatie is op het moment van schrijven nog niet bekend maar zal gedeeld worden op deze pagina.

Klaaswaal
SinterKlaaswaal organiseert op 16 november vanaf 10u de Sint intocht in Klaaswaal. Meer informatie zal via de Facebookpagina volgen.

Krimpen aan den IJssel - Op zaterdag 16 november 2024 komt de Sint en zijn Pieten aan in Krimpen aan den Ijssel envaren zij met de stoomboot naar de haven bij de steiger van de Waterbus in de Stormpolder, lees hier meer.

Maassluis
Sinterklaas zal op 16 november 2024 om 10u in de ochtend aankomen in Maassluis!  Voor je meest actuele informatie kijk je hier

Nieuw Beijerland - De Sint komt aan op 16 november 20244 rond 14u en aansluitend is Het Grote Sinterklaasfeest! 

Nieuwkoop
De Sinterklaasintocht in Nieuwkoop vindt plaats op 16 november. Hier vind je het volledige programma.

Nieuw-Lekkerland - Op 16 november 2024 gecombineerd met Alblasserdam en Kinderdijk, meer informatie vind je hier.

Numansdorp - informatie nog niet bij ons bekend

Oud Beijerland - Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Oud-Beijerland. Hij zal samen met zijn Pieter door het dorp rijden. De optocht start om 13.30u in Poortwijk bij de rotonde 2000. De route staat zodra hij bekend is op deze pagina.

Papendrecht
Sint is ook in Papendrecht op 16 november van 12u tot 16u. Het wordt een geweldig feest! Kijk hier voor meer info.

Rockanje
Op zaterdag 16 december 2024 komt Sinterklaas ook aan in Rockanje. Om 14.30 uur vertrekt de Muziekvereniging vanaf de Merel naar de  Stuifakkers. Na zijn dutje worden de Sint en zijn Pieten opgehaald bij Stuifakkers door Muziekvereniging Ons Genoegen. Rond 14.45 uur stappen ze in voor een leuke rondrit door het dorpscentrum van Rockanje naar het gezellige Dorpsplein waar ze rond 15.15 uur aan zullen komen. 

Rotterdam
Op zaterdag 16 november zal Sinterklaas voor de 70e keer aan komen in Rotterdam! Dat wordt vast een heel groot feest! 

Sint zal traditiegetrouw aan komen aan de Willemskade waar we hem samen met de burgmeester zullen verwelkomen. Daarna zal de Sint op zijn paard een tocht door de stad af leggen. Op de route zullen er allerlei leuke activiteiten te doen zijn. Kijk hier voor het volledige programma.

Schiedam
Om 11:30u op 16 november 2024 begint het grote feest en rond 12.00u zal Sinterklaas aan komen op de Maasboulevard in Schiedam. Om 13u is het feest op het Staderf! Wil je erbij zijn? Controleer hier dan even de laatste informatie over de intocht.

Sliedrecht
In Sliedrecht komt de Sint aan met de boot op 16 november 2024.Wil je erbij zijn, kijk dan hier voor het programma.

Spijkenisse
Sinterklaas komt weer naar Spijkenisse, op 16 november 2024. Hij komt aan per boot in de prachtige haven van Spijkenisse. Kijk hier voor het programma.

Vlaardingen
Sinterklaas komt ook aan in Vlaardingen op 16 november. Het belooft weer een super feest te worden. Natuurlijk is er weer van alles te doen in de stad. Meer informatie volgt op de website van de organisatie! klik hier!

Zuid-Beijerland
Nog niet bij ons bekend.

Zwijndrecht
Sinterklaas komt aan in Zwijndrecht op 16 november 10.15u, hoe de Sint dit jaar aankomt blijft een verrassing! Voor het volledige programma kijk je hier.


Sinterklaasactiviteiten na 1 november 2024

Abbenbroek
Op 23 november komt de Sint om 12u aan in het dorpshuis in Abbenbroek voor meer informatie en het programma leest u hier verder.

Bodegraven
Volgt nog, meer informatie vind je op deze pagina.

Brielle
Op volgt nog komt Sinterklaas aan in Brielle. De Sint komt om 12.30 uur aan langs de kade van Maarland Nz. Na de aankomst zal de Sint door de winkelstraten van Brielle lopen en eindigen bij het oude stadhuis. Je leest hier meer informatie.

Geervliet
Op 23 november komen Sint en de Pieten om ongeveer 15.30u over het water aan in Geervliet - informatie komt van de gemeente Nissewaard

Hardinxveld Giessendam
Op zaterdag 253november zal Sint om 13.45u per boot aankomen in Beneden-Hardinxveld. Wat zal dat een feest worden. Kijk hier voor meer infomatie.

Hendrik Ido Ambacht
De Sinterklaasintocht in Hendrik Ido Ambacht is nog niet bij ons bekend, meer informatie vind je hier facebook pagina. 

Heenvliet
Op 23 november komen de Sint en de Pieten naar de markt in heenvliet, ze verwachten daar rond 11u te zijn. Informatie komt van de gemeente Nissewaard

Hekelingen
Over de intocht in Hekelingen in nog niets bij ons bekend.

Moordrecht 
Nog niet bij ons bekend.

Nieuwerkerk a/d IJssel
Op 23 november zal Sinterklaas aankomen in het Oude Dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel. Sinterklaas zal rond 12:30u binnenvaren via de Ringvaart richting het Oude Dorp, komende uit de richting van Moordrecht. Daarna zal Sinterklaas nog langs winkelcentrum Dorrestein en de Reigerhof gaan. Kijk hier voor het volledige programma.

Oostvoorne
In Oostvoorne gaat de Sint op zaterdag 23 november 2023 om 09.30u een rondrit maken door het centrum. Kijk hier voor het volledige programma.

Puttershoek - bij ons nog geen informatie bekend


Ridderkerk

De intocht van Sinterklaas in Ridderkerk is op 23 november 2023. Kijk hier om op de hoogte te blijven van de intocht van Sinterklaas in Ridderkerk

Rockanje
Sinterklaas en zijn pieten zijn op zaterdag 23 november in Rockanje. Kijk hier voor de actuele informatie.

Rozenburg
Het Oranjecomite Rozenburg organiseert hier Sinterklaas feest in Rozenburg op 23 november. Het begint om 17u en is een Lampionnen intocht, dus extra gezellig!  Meer informatie vindt je hier.

Strijen
Datum van deze intocht is nog niet bij ons bekend, informatie volgt op deze pagina!

Tinte 

Deze informatie bij ons nog niet bekend maar komt online op deze pagina.

Zuidland
Op 23 november zal de Sint een rondrit doen door het dorp. Meer informatie en het programma volgt op deze pagina.

Dit overzicht is met zorg samengesteld maar wil je meest actuele informatie, check dat dan altijd bij de organisatie zelf!

Wil je op de hoogte blijven van leuke uitjes en activiteiten voor kids?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Go-Kids regio Rotterdam bestaat onder andere uit de volgende plaatsen Alblasserdam, Barendrecht, Bodegraven, Brielle, Rhoon, Capelle aan den IJssel, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld Giessendam, Gouda, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido- Ambacht, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Lansingerland, Maassluis, Molenlanden, Moordrecht, Nissewaard, Papendrecht, Ridderkerk, Rotterdam, Hoogvliet, Hoek van Holland, Pernis, Reeuwijk, Rozenburg, Schiedam, Vlaardingen, Oostvoorne, Rockanje en Zwijndrecht.

Log In