Paardencoaching voor kinderen bij Cindy Schipper Zorgt in Barsingerhorn
Kreil 6 6, 1768 BT Barsingerhorn

Paardencoach Cindy Schipper biedt zorg op maat aan kinderen met uiteenlopende problemen, dit doet zij d.m.v. individuele begeleiding, paardencoaching en dagbesteding in Barsingerhorn.

Eén van haar specialismen is werken met kinderen met een beperking binnen het autismespectrum.

Individuele begeleiding voor kinderen

Daar waar door stress en overprikkeling behoefte is aan totale rust, even ontsnappen aan de hectiek van alle dag. Ontspannen door begeleiding met de paarden gedurende één of meerdere dagdelen.

Paardencoaching voor kinderen

Therapeutische activiteiten voor kinderen met een zorgvraag zoals depressiviteit, angsten, leer- en of motivatieproblemen, anorexia, ADHD, autisme of pestgedrag. Zij leren beter om te gaan met emoties als woede en verdriet, krijgen meer zelfcontrole en leren verzorgen. Ze worden assertiever en communicatief vaardiger. Daarnaast verbetert dit de concentratie, het zelfvertrouwen en helpt het bij het overwinnen van faalangst.

Dagbesteding in Barsingerhorn

Voor Kinderen met een verstandelijke beperking, kinderen met ADHD, PDD NOS of andere autismespectrumstoornis (ASS) en voor kinderen die door omstandigheden noodgedwongen thuiszitten van school, biedt Cindy Schipper Zorgt dagbesteding in kleine groepen. Leuke en leerzame activiteiten met de paarden, dagelijkse werkzaamheden, klusjes op het land en leuke buitenactiviteiten. Alles gebeurd onder gediplomeerde begeleiding. Cindy Schipper Zorgt is aangesloten bij Stichting Heemz.org.

Coaching met verschillende methoden

Zij werkt met verschillende methoden, waaronder de Horse Boy Method, speciaal voor kinderen met autisme. Cindy Schipper is als één van de weinige paardencoaches erkend aanbieder van deze methode in Nederland.

Onderwijsondersteuning, anders leren met paarden

Speciaal voor kinderen die vastlopen op school en waarbij bijles en extra huiswerk nauwelijks tot verbetering leiden. Deze ondersteuning is mogelijk vanaf groep 4. Waargenomen effecten zijn verbeterde schoolresultaten en een vergroot zelfvertrouwen. kinderen gaan weer met plezier naar school!

Hét kinderfeestje met paarden in Westfriesland

Ook hét kinderfeestje voor paardenvriendjes en vriendinnetjes vier je bij Cindy Schipper Zorgt!
Samen cadeautjes uitpakken in de paardenstal, paarden verzorgen, knuffelen, spelletjes doen en nog veel meer! Het programma wordt in overleg samengesteld aan de hand van leeftijd, niveau en persoonlijke wensen.