Pontweg 141A, 1796 MA De Koog TEXEL

Ontdek het LEUKSTE FAMILIEMUSEUM van Texel: Juttersmuseum Flora, tevens het GROOTSTE juttersmuseum ter wereld.

Heerlijk uitje op Texel

Op ontdekkingstocht door het museum? Kinderen kunnen (gratis) een speurtocht krijgen. Tijdens de speurtocht kom je diverse leuke spelletjes tegen zoals ringwerpen, hengelspel, slingerplank, trekbiljart, zeememorie of maak je eigen knoop aan het knopenbord!

Op het buitenterrein is er een grote speeltuin met klimtoren, schommels, slingerschommel en een stawip voor de hele familie. Ook kan je van het schip roetsjen met de kabelbaan van dertig meter lang, klim op een landingsvaartuig van de marine of kruip in een echte reddingcapsule! De kinderen vermaken zich hier prima!

Strandvondsten in het Juttersmuseum

In het Juttersmuseum vind je een diversiteit aan strandvondsten van meer dan 75 jaar. Beleef de stoere wereld van het strandjutten, het loods-en reddingwezen en de visserij.

In de verschillende sfeervolle ruimtes worden, naast de exposities, doorlopend diverse films vertoond over scheepsstrandingen, reddingsacties en de jutterij. Ook vindt u vele bijzondere voorwerpen op ons uitgebreide buitenterrein.

Café, speeltuin, spelletjes, speurtocht en picknicken

Ze hebben een knus museumcafé, een grote speeltuin, er zijn diverse spelletjes te doen, er is een leuke speurtocht door het museum, souvenirshop en er is een gezellige picknickplaats.

En ook een leuk feitje, het Juttersmuseum is genomineerd voor het leukste uitje van de ANWB 2018!

Volg je Go-Kids regio Alkmaar & Noordkop al op Facebook?

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor