Zomaar een vrije dag doordeweeks of in het weekend? Of een vakantiedag die nog open ligt? Mogen wij jullie een dikke tip geven? Ga een dagje naar Texel met de kids! Voor het ultieme vakantie- en eiland gevoel dicht bij huis!

Op naar Texel

Wij vertrokken 's morgens lekker op tijd met de auto richting Den Helder om vervolgens een parkeerplek te zoeken. Dit was helemaal geen probleem, want genoeg parkeerruimte vlakbij de TESO. Zoals de parkeerterreinen op Willemsoord, maar ook naast de haven zelf. En wat enorm fijn is, het parkeren is gratis! Uiteraard kan je ook met de trein richting Den Helder vertrekken, want de haven is op loopafstand van het station. Bij de haven aangekomen hebben wij tickets gekocht en zijn we op de boot gestapt. En zodra de boot begint te varen begint het vakantie gevoel! Krijsende meeuwen, een prachtig uitzicht en een varende boot, het geeft gelijk een gevoel van ontspanning.

Oudeschild

Na 20 minuten meerden we aan op Texel en hebben wij fietsen gehuurd bij de fietsverhuur in de veerhaven. Enorm makkelijk en erg leuk om je per fiets te verplaatsen over het eiland. Ze hebben een ruim assortiment aan verschillende fietsen en scooters, dus voor ieder wat wils. Rugzak op, kinderen mee en op naar onze eerste tussenstop in Oudeschild. In Oudeschild heb je leuke winkeltjes en een mooie haven waar je lekker kan rondslenteren en rond kijken. Je kan mee gaan met een garnalenkotter om garnalen te gaan vangen, maar je kan ook in de haven blijven. Wij hebben deze keer gekozen voor het laatste en kochten in de sfeervolle winkel 'Shop Twaalf' (naast restaurant Kombuis) krabbenvangers en spek. De kinderen vermaakten zich langs de kade met krabben vangen en wij zaten heerlijk toe te kijken vanuit het restaurant met een lekkere kop koffie. En toen was het tijd om weer op de fiets te stappen.

Den Burg

Na een paar kilometer fietsen kwamen we aan in het gezellige Den Burg. Veel winkels en terrassen, dus ook daar genoeg vertier. Een rondje winkelen bracht ons bij een Oudhollandse snoepwinkel waar de kids hun eigen zakje snoep mochten samen stellen. Enorm leuk om te zien en te doen! Maar zodra het zakje snoep op was gingen we weer op pad!

De kust

Na een pittige, maar mooie fietstocht door bos en duin streken wij neer op het strand bij 'Gastropaviljoen'. Wat een genot toen bleek dat de zon vol op scheen, de wind wat was gaan liggen en er op het terras buiten een plekje vrij was! We hebben lekker wat gegeten en gedronken, want van fietsen krijg je trek, terwijl de jongens ondertussen met hun blote voeten en de krabbenvangers in zee stonden. Genieten! Maar ook hier moesten we op een gegeven moment weer vertrekken om langzaam terug te fietsen richting de veerboot die ons weer naar het vaste land zou brengen.

Tot ziens mooi Texel

Na een kilometer of 5 kwamen wij weer aan bij de veerhaven en hebben wij onze fietsen ingeleverd. We moesten nog even wachten op de boot en dus konden we mooi van uitzicht genieten. Naast de haven is een plek waar je op een bankje kan zitten, langs het water kan lopen en Texel vanaf deze kant kan bekijken. Texel, waar er meer schapen zijn dan mensen, waar je de meeste zonuren van Nederland hebt en waar je een instant vakantiegevoel krijgt. Tot ziens, wij komen zeker terug en hopen dat we dan wel een krabbetje kunnen vangen!

Dol op leuke uitjes met je gezin?
Vraag onze gratis mails met UitTips in de regio aan!

GRATIS UitTips!