Zondag 14 oktober was ik met mijn gezin (ik, mijn man en 2 dochters) naar de voorstelling ‘Het Sprookjesatelier’ in het Appelonia theater van de Holle Bolle Boom. Al een keer of 2 eerder hebben wij mogen genieten van een show in het Appelonia theater van de Holle Bolle Boom, dat waren de Sinterklaasshows die altijd in november worden georganiseerd. Wij wisten dus al dat de shows meestal hilarisch zijn, met veel grappen die heerlijk over het hoofd gaat van de kinderen maar de ouders des te harder doet lachen.

Welkom in het Appelonia Theater van de Holle Bolle Boom

Zo rond 10.15 liepen we de Holle Bolle Binnen in, de show zou om 11.00 uur beginnen dus konden de meiden (9 en 5 jaar oud) mooi nog even spelen en papa en mama een welverdiend kopje koffie en thee drinken. Het was nog heerlijk rustig zo ’s morgens vroeg.
Om 10.45 ging de deur voor het Appelonia theater open en werden we heel hartelijk welkom geheten door de enige echte sprookjescouturier.
We hadden een mooi plekje met z’n viertjes bij elkaar, op de eerste rij zaten alleen maar kindjes maar onze jongste vond het toch wel spannend om zonder ons daar te zitten, geen enkel probleem dan blijven we lekker bij elkaar.

Show vol hysterie, spektakel, muziek, blije kinderen en lachende ouders

De show begon precies om 11.00 uur en vanaf het eerste moment was het hysterie, spektakel, muziek, blije kindjes en lachende ouders. De sprookjescouturier bracht met behulp van een enthousiaste papa wijze lessen dat je soms dingen los moet laten en moet laten gaan. Liet horen dat ze de verkeerde personen hadden gecast voor de film Aladdin en vertelde hoe het verhaal van de wolf en de zeven geitjes echt was gegaan. Meer ga ik natuurlijk niet verklappen, als je nieuwsgierig bent moet je vooral zelf naar de show gaan!

Sprookjesatelier: onemanshow door de Sprookjescouturier

Het Sprookjesatelier is een onemanshow, maar Jordy (de sprookjescouturier) zorgt er op een heerlijke manier voor dat iedereen in het publiek meedoet, ook als iemand wordt gevraagd om deel te nemen aan de show. Zowel kinderen als volwassenen werden uit het publiek gehaald om hun steentje bij te dragen aan de show. En hoewel het soms in het begin wat ongemakkelijk leek zorgde de sprookjescouturier ervoor dat het nog ongemakkelijker werd. ;)

Gekke, uitzinnige en dwaze show vol energie

Het sprookjesatelier is iedere 2e zondag van de maand in het Appeloniatheater te zien en als je houdt van een gekke, uitzinnige en dwaze show vol energie, met grapjes die de grens opzoeken maar er nooit over gaan, zoals de 10 cl zangzaad van Jan Smit die opgedronken moest worden voor een mooie stem. Dan moet je deze show zeker gaan zien!

Lekker spelen in Holle Bolle Binnen - volgende keer naar de Buiten

Na de show, die ongeveer een uurtje duurde, hebben de kids nog heerlijk gespeeld in de Holle Bolle Binnen en werd er natuurlijk een patatje gegeten. Oprecht een heerlijk uitje voor het hele gezin. De Holle Bolle Binnen is zeer overzichtelijk, wij konden vanaf onze tafel alles in de gaten houden en de kids konden ons makkelijk vinden als er wat was of als ze dorst hadden.

Omdat het nog prachtig mooi weer was ben ik op een bepaald moment even buiten gaan zitten, waar ik uitkeek op het vernieuwde Holle Bolle Buiten. Het fonteinplein was erg populair, ik hoorde veel gillen van verbazing en plezier als er weer een fontein aanging. De Holle Bolle Buiten gaan wij volgend jaar zeker een keer bezoeken!

Door: Natasja Remmé