Sfeervol midgetgolfen bij de Merelhof in Bergen, op de oudste baan van Nederland

Soms ontdek je van die plekjes die je zo verrassen dat je deze het liefste voor jezelf zou houden. En helemaal leuk als dat plekje in je eigen regio te vinden is…

Zo ontdekte ik de idyllische Midgetgolf De Merelhof in het centrum van Bergen. Omringd door groen en hoge bomen ligt de oudste gravel midgetgolfbaan van Nederland. Je waant je in het bos terwijl je je enkele honderden meters van het altijd gezellige centrum van Bergen bevindt.

De Merelhof

Een trots familie-erfgoed

We komen aan en worden hartelijk ontvangen door Miguel, de eigenaar. De midgetgolfbaan is al jaren in de familie, hij heeft nu als derde generatie de eer dit mooie plekje te laten voortbestaan. En dat doet hij met passie en enthousiasme, hij vertelt in volle teugen over deze bijzondere plek en haar geschiedenis. Er is ook een klein huisje bij waar je wat drinken en snacks kunt krijgen, die je het op het gezellige terrasje kunt nuttigen. Tip: de cappuccino is ontzettend lekker! 

De Merelhof

De kids krijgen al snel de midgetgolf smaak te pakken

We gaan met twee gezinnen de strijd aan op de 18 banen. De kids krijgen een mooie stick die past bij hun lengte en we helpen hen bij de eerste slagen om de feeling te krijgen. De oudste twee, (Ilse van 6 en Bryan van 5) hebben de smaak al snel te pakken. De jongste, Emily van 2 doet het ook het liefst ‘zelluf’, gelukkig laat ze toch af en toe wat hulp van papa toe.

De MerelhofDe Merelhof

Het perfecte uitje bij zon én regen

Als ouders worden we ook bij elke beurt enthousiast aangemoedigd door de kids. Ze vinden het allemaal prachtig. Ze lijken elke baan beter te worden, zelfs beter dan wat ik zo nu en dan zelf presteer ;-) De tijd vliegt, voor ik het weet zijn we al bij de zestiende baan. We hebben flink wat uitdagende banen gehad die soms toch verrassend goed uitpakte. Ik zie verderop dat het regent, nou daar merk je dus helemaal niets van zo onder de bomen. En zo kun je dus ook prima terecht als het warm is, dan heb je lekker verkoeling. Ideaal!

De Merelhof

And the winner is....

We zijn inmiddels aangekomen bij de laatste baan. Het wordt nog spannend wie er gaat winnen! Bij deze laatste baan is er een extra uitdaging; als het je lukt de bal in 1 x in het gat te slaan krijg je een vrijkaartje. Nou, kom maar op! Emily - met een ‘klein beetje’ hulp van papa - krijgt het voor elkaar, voila! In 1 x. Miguel heeft zijn ogen niet in zijn zak zitten en merkt het gelijk op. Emily loopt vol trots naar de balie en ontvangt haar vrijkaartje. Zie haar glunderen, zo schattig. Haar broer Bryan vraagt wel direct aan me of hij dan ook wel mee mag, want hij wil héél graag nog een keer. Haha ja hoor, dat mag natuurlijk. Dan is het tijd om de punten te gaan tellen….spannend! Tante Joyce blijkt de winnaar en heeft daarmee de eeuwige midgetgolf-roem. 

De Merelhof

Midgetgolfen maakt ook hongerig, het is lunchtijd! We besluiten nog even een klein stukje door te rijden naar restaurant Duinvermaak, waar een grote speeltuin bij is. Lekker pannenkoeken eten! Wat een heerlijke, ontspannen middag hebben wij gehad. Een superleuk uitje met het gezin maar ook bijvoorbeeld voor familiedagen of kinderfeestjes. Het is voor iedereen leuk en toegankelijk, jong en oud!