Sinterklaas knutseltips

Sinterklaas is weer in het land! Voor kinderen zijn dat spannende maar vooral ook leuke weken. Wat er dan leuker om ook lekker gaan knutselen en kleuren in het sinterklaasthema. Wij hebben in samenwerking met Crea met kids en De Knutseljuf Ede leuke knutseltips verzameld rondom het thema Sinterklaas. 

Sinterklaas van papier

Soms heb je niet veel knutselmateriaal maar wil je toch een Sinterklaasje knutselen. Met deze gratis printable, die je kan opslaan en uitprinten, heb je in enkele minuten een Sintje gemaakt. Leuk voor op de thematafel, salontafel, buffetkast, om voor het raam te hangen of.. zoals we hier zeggen, pepernoten in te doen. Want als je hem omkeert, heb je een soort frietzakje. Handig als Piet komt strooien, en je hebt geen zakje bij de hand of je jaszakken zitten al vol.

Sinterklaaskrans

Deze leuke krans is in elk thema te maken en dus ook in het sinterklaasthema. Je hebt er 6 lege wc rolletjes voor nodig, verf en voor de versiering kan je kleine kleurplaatjes gebruiken maar ook figuurtjes uit inpakpapier of reclamefolders. En je maakt het helemaal af met wat pepernoten! 

Aquabeads Sinterklaas

Aquabeads parels lijken op strijkkralen, maar er is een heel belangrijk verschil: Bij Aquabeads hoef je niet te strijken met een strijkbout! Een beetje water in een sprayflesje is genoeg om alle kralen aan elkaar te kleven. Het figuur wat je gelegd hebt en daarna insprayt, is dan superstevig! Wil je Sinterklaas patroontjes leggen met de Aquabeads? Dit zijn een paar leuke voorbeelden! Je kan ze namaken, er inspiratie van krijgen, of gewoon zelf eigen Sintjes, Pietjes en andere Sinterklaas items verzinnen. 

Pakjes Piet

Ben je op zoek naar een leuk surprise ideetje of wil je wat leuks maken van een eierdoos? Maak dan deze Pakjes Piet! In deze eierdoos kan je wat kleine dingetjes doen zoals pakjes. En daarop een echte Pakjes Piet die je natuurlijk zelf gaat bewerken met verf, stift, krijt enz. Piet heeft al van de pepernootjes gesnoept zoals je aan zijn bolle buikje kan zien. 

Sinterklaasschoen

Tijdens Sinterklaas zijn de schoenen van kinderen extra belangrijk. Ze worden natuurlijk voor Sinterklaas klaargezet met de hoop dat ze er wat lekkers op wat leuks in terug mogen vinden. Dat kan natuurlijk ook nog leuker! Een schoen zelf maken en dan op deze schoen veter strikken gaan oefenen! Hoe leuk is dat? En als je dat kunt dan krijg je natuurlijk, dik verdiend, je Sinterklaas veterstrikdiploma! 

Klompje zetten

Op zoek naar een leuk klompje om te zetten voor Sinterklaas? Maak dan deze leuke klomp! Deze klomp is heel makkelijk te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een lege keukenrol, een schaar, een stift, een nietmachine en wat waskrijtjes!

Ben je op zoek naar nog meer leuke creatieve sinterklaasknutsels? Hier vind je er nog veel meer! Veel knutselplezier!