Woensdagmiddag, mooi weer, 2 oma's op bezoek en 3 kinderen die zomervakantie hebben.... Dat vraagt om een gezellig uitje.... en laat Dierenpark Van Blanckendaell hier nou zowat om de hoek liggen! De oma's zijn er nog nooit geweest en voor mijzelf  en de kinderen is het ook al best een tijdje geleden, dus hoppakee, die auto in en gaan!

'Zijn we er al, mama' hoor ik mijn dochter vragen vanaf de achterbank terwijl we net de straat uitrijden. Haha, nou nog een kwartiertje ongeveer. Ik raad ze aan om lekker liedjes te gaan zingen over dieren. En dat slaat aan! 'Ik zag 2 beren broodjes smeren......' klinkt het harmonieus door de auto.

Dierenpark Van Blanckendaell here we are! 

Voor we het weten parkeren we de auto en rennen Ilse (6), Bryan (5) en Emily (2) naar de ingang waar 2 apenbeelden staan die meteen een aai over hun bol krijgen! Bij de kassa krijgen we een mooi plattegrondje en een overzicht van de tijden waarop je mee kan kijken bij het voeren van de dieren. Leuk! 

Zodra we het park oplopen worden de oma's en ik het hemd van het lijf gevraagd. 'Wat is dit voor vogel, mama?''Oh, kijk oma, die heeft mooie veren!' 'Mama, zijn die 2 rare vogels verliefd?' Grappig, je denkt dat ze eerst naar de aapjes toe rennen, maar die vogels vinden ze echt bar interessant!

Een minuut of 10 later staan we bij de rendieren en natuurlijk (we hebben 2 meiden mee) wordt er al snel geroepen 'Sven, Sven, kijk mama, Sven van Frozen!' Sven lijkt alleen wat slecht gehumeurd en staat met zijn poten te stampen en zijn rendiervrienden boos aan te kijken. De kinderen doen hem al snel na en liggen helemaal in een deuk!

Rendieren Dierenpark Van BlanckendaellVogels Dierenpark Van Blanckendaell

Baby-uiltjes, relaxte aapjes en vriendelijk ogende kamelen...

We hadden al op de Facebook pagina van Van Blanckendaell gezien dat er de laatste maanden heel veel jonge dieren zijn geboren, zo ook kleine uiltjes. 
Ze piepen heel schattig, waarschijnlijk om eten, en Ilse en Bryan willen het liefst in het hok kruipen om dat hongerige uiltje te troosten. 'Mama-uil' roepen ze, 'je kindje heeft honger'! 

En dan komen we bij toch wel 2 hele grappige aapjes aan met heeeeeele lange armen en een uitdrukking op hun gezicht die boekdelen spreekt. Deze apen maken zich niet druk, het leven is relaxed hier! Zelfs zo relaxed dat ze al hangend aan het hek hun blaas legen, terwijl daaronder net een hokgenoot in het zand staat te wroeten. Bryan, Ilse en Emily gillen het uit van het lachen....want ja...poep en plas is op deze leeftijd natuurlijk sowieso hilarisch! Ze zijn er niet meer weg te slaan, ik moet ze na een kwartier echt meesleuren!

De kamelen zien er net zo relaxed uit als die 2 aapjes en na het zien van een vliegje op de neus van een mooi wit exemplaar begint Bryan te zingen 'lief klein kameeltje heeft een vliegje op zijn neus, een vliegje op zijn neus, een vliegje op zijn neus' en al snelt valt Ilse hem bij. Heerlijk om te zien hoe ze genieten en hoe vindingrijk ze zijn....

Aapjes Dierenpark Van BlanckendaellKamelen Dierenpark Van Blanckendaell

De savanne met giraffen, zebra's en struisvogels!

Wauw! Die giraffen, zebra's en struisvogels zijn toch wel de grootste gelukvogels van Van Blanckendaell, want jeetje wat een prachtige en ruime savanne! Dit komt wel erg dichtbij hun natuurlijke leefomgeving. We kijken onze ogen uit en op bepaalde plekken realiseer je je dat het best vreemd is om die giraffen te zien met op de achtergrond een oerhollandse molen! 

Onderweg komen we nog Falabella paardjes tegen die uitgebreid geaaid worden en lekker vers gras aangeboden krijgen van de kinderen. Daar kunnen ze zelf net niet bij dus al snel zijn de kids en die paardjes dikke vrienden van elkaar! 

Savanne Dierenpark Van BlanckendaellSavanne bij Dierenpark Van Blanckendaell

Speeltuin, Blanckendaell Express en ezeltjes in de kinderboerderij

Net als de kinderen beginnen over dorst en honger lopen we bijna de savanne af en zijn we in de buurt van het cafetaria en de speeltuin. Mét springkussen! Voor ik het weet zijn de schoentjes uit en springen ze erop los. Die honger en dorst zijn ze wel erg snel vergeten! 
Samen met de oma's drink ik een bakje koffie op het terras waar de tafeltjes netjes 1,5 meter uit elkaar staan én waar we goed uitzicht op de speeltuin hebben. Handig! 

Inmiddels is het 16 uur en staan er nog een aantal must-do's en must-see's op ons lijstje. Natuurlijk mag een ritje in de Blanckendaell Express niet ontbreken en een bezoek aan de kinderboerderij en de stokstaartjes moet ook nog afgevinkt worden. En wat een geluk, de enthousiaste machinist van het treintje rijdt nog een extra ronde, ondanks dat het treintje eigenlijk tot 16 uur rijdt. Onderweg vertelt hij van alles over de dieren en het park en je ziet aan deze vrijwilliger dat hij ook zichtbaar geniet van de blije passagiers in zijn 'Express'. Heerlijk!

Express Dierenpark Van BlanckendaellSpeeltuin Dierenpark Van BlanckendaellStokstaartjes Dierenpark Van Blanckendaell

Wat jammer dat het alweer sluitingstijd is, want we hadden ons hier nog wel 2 uur kunnen vermaken! We moeten Bryan, Ilse en Emily zowat wegtrekken bij de ezeltjes die net hun flesje krijgen. 'Gaan we nu al?!' roepen ze in koor! Volgende keer dus eerder heen!

Wat hebben we een heerlijke middag gehad, de kinderen, de oma's en ikzelf. Een prima 3-generaties-uitje!
Dankjewel Dierenpark Van Blanckendaell, voor deze heerlijk ontspannen middag! We komen zeker terug!

Wil jij net als wij een heerlijke middag beleven bij Van Blanckendaell? Kaartjes koop je gewoon bij de kassa (je hoeft niet online te reserveren). 
Het park is elke dag geopend van 09.30 tot 17.30 uur en in de zomervakantie is er elke zondag een leuke zomeractiviteit!
Meer weten over het park? Bekijk de bestemmingspagina op Go-Kids of de website van Van Blankendaell zelf

Veel plezier alvast!